Design
Specificatii
Functii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Calitate imagine exemplara. Culori vii atat in filme cat si in jocuri. Timp de raspuns bun. Raport calitate/pret excelent.
Cons: Bratul monitorului pentru rabatare este rigid, mare atentie la manevrare.

Daca esti pasionat de tehnologie sau daca esti gamer, cu siguranta ai man cave-ul tau, spatiul tau unde te duci sa te relaxezi. Fie ca ai doar un laptop performant pe care te joci sau ai un adevarat set-up, cu ultimele modele de piese si componente, fiecare dintre noi are acel coltisor din casa unde ne ducem zi de zi. Dar, pentru a avea un set-up complet, nu ai nevoie doar de un calculator puternic, ci si de multe altele. Pe langa un birou interesante, un scaun confortabil, ai nevoie si de cel putin un monitor de calitate.

Exita doua tipuri de persoane, cele care prefer mai multe monitoare Wide de dimensiuni normale sau cei care prefera unul mai mare, Ultra-Wide. Un astfel de exemplu este modelul MX299Q de la Asus, un monitor LED AH-IPS care are 29 de inch, Ultra-Wide. Este un monitor cu un aspect modern si bun din toate punctele de vedere. Are o dimensiune buna atat pentru gaming cat si pentru munca sau relaxare. Mai mult decat atat, acest monitor are un timp de raspundere de 5 ms,o rata de refresh intre 30 si 83 de Hz pe orizontala si o rata de refresh de 50 – 60 de Hz pe verticala. Rezolutia optima si maxima a acestui monitor este 2560 x 1080 pixeli si 16.7 milioane de culori.

ASUS-MX299Q-Far-Cry-3

Dupa cum puteti vedea, MX299Q de la Asus este un monitor excelent. Totusi, daca esti un gamer profesionist, vei avea nevoie de un monitor cu o rata de refresh mai buna, sa spunem de 144 Hz si un timp de raspuns mai mic, sa zicem 1 ms. Din punct de vedere al conectivitatii, acest model are un conector de tip DVI, unul HDMI si unul Display Port, deci nu o sa aveti probleme in acest departament. Mai mult decat atat, MX299Q vine cu 2 boxe integrate de 3 W. Nu sunt tocmai un sistem audio, dar in lipsa de altceva sunt foarte bune, in special daca o sa conectati monitor la un sistem desktop si nu un laptop.

In concluzie, daca vreti sa va cumparati un monitor, cu siguranta trebuie sa aruncati un ochi pe modelul MX299Q de la Asus. Are 29 de inch, Full HD si Ultra-Wide, un timp de raspuns de 5 ms si o rata de refresh de 60 de Hz. Pretul este unul mai ridicat, dar merita fiecare banut pentru experienta pe care vi-o ofera.