Design
Functii
Specificatii
Pret
Pareri
User rating
Pros: O super placa de baza dedicata gamerilor. ROG isi arata din nou maiestria creand o placa de baza cu un design aparte ce poate fi integrata cu alte componente (carcasa, placa video) din aceeasi gama rezultand un super sistem PC pentru Gaming. Totul este la superlativ, pana si pretul nu este unul de speriat, deci, da, recomand.
Cons: Momentan nimic.

Gamerii inraiti stiu ca placa de baza este cea mai importanta componenta intr-un sistem desktop, chiar daca placa video fura ochii tuturor. Totusi, fara o placa de baza puternica, degeaba aveti o placa video scumpa si ultra performanta, pentru ca probabil nici nu vor fi compatibile si aceasta nu va rula. Pentru incepatori, trebuie sa stiti ca placa de baza va dicteaza limitele calculatorului dumneavoastra, deci la inceput cei mai multi bani din bugetul alocat ar trebui sa se duca spre aceasta. Placa video poate fi cumparata si mai tarziu pentru ca puteti rula calculatorul si fara aceasta, dar nu fara o placa de baza.

Un model extrem de popular in lumea gaming-ului pe PC este ASUS MAXIMUS VIII EXTREME. Cred ca din numele acesteia va dati seama ca este una dintre cele mai puternice componente de pe piata si probabil visul oricarui gamer. Pretul este unul destul de piperat, dar daca vrei sa iti construiesti un desktop puternic si de invidiat cu siguranta ar trebui sa strangi bani pentru aceasta placa de baza. Are un socket destinat procesorului, un chipset Intel Z170 si va permite sa folosi procesoare de la Intel Celeron pana la ultimele generatii de Intel Core i7. Memoria RAM este probabil locul in care aceasta exceleaza. Cu suport Dual Channel modelul Asus Maximus VIII Extreme va pune limita pentru memoria RAM la 65336 MB, adica 64 de GB. Frecventele urca pana la 3866 cu posibilitatea de overclocking iar limita inferioara este de 2133 MHz. Are 4 sloturi pentru memorie si nu suporta ECC.

ROG-Maximus-VIII-Extreme-Mod

Pe partea de porturi, sloturi si conectivitate acest model sta foarte bine. Are un slot PCI-Express si audio integrat prin ROG Supreme FX. Interfata SATA are 4 porturi SATA III si asigura o rata de transfer de 600 MB pe secunda. Aveti un conector pentru sursa de 24 pin EATX, 4 porturi USB 3.0 si 4 porturi USB 3.1. Pe langa acestea mai aveti si un port HDMI, unul PS2, unul Display Port, RJ-45, SPDIF, 5 audio backs si un model ASUS Wi-Fi. Daca vreti sa fiti siguri ca incape in carcasa dumneavoastra, aceasta placa de baza are 30,5 cm in lungime si 27,2 cm in latime.

In concluzie, daca vreti sa va construiti un desktop daca sa va tina ani buni de acum incolo si pe care sa va jucati cele mai noi titluri an de an in 60 de fps cu siguranta modelul Asus Maximus VIII EXTREME este placa de baza pentru care trebuie sa optati.