Design
Functii
Specificatii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Design Republic of Gamers red, gaming edition, specificatii tehnice de top. Nota 9,5. Racire buna, silentios.
Cons: Dezavantaj piese inghesuite, curatarea de praf trebuie sa se faca mai des.

Salutare si bine te-am gasit la un nou review IT. Azi intentionez sa-ti prezint un sistem-brand pentru gaming de la Asus. Dupa cum probabil stii, Asus este unul dintre cei mai apreciati producatori pentru platformele de gaming. Mai ales pentru faptul ca Asus a infiintat un sub-brand denumita ROG (Republic Of Gamers). Sub acest brand Asus a creat multe sisteme desktop si laptop cu performante demne de laudat dar si componente. Modelul de azi este G20BM, un desktop cu dimensiuni reduse.

Platforma G20BM este bazata in intregime pe chipset AMD. Procesorul este un APU A10-7800, frecventa nativa de 3.5 GHz, frecventa Turbo, 3.9 GHz si memoria cache de 4 MB. Chipsetul placii de baza este un AMD A58. Placa grafica dedicata este un AMD R7 240 cu 2 GB vRAM. G20BM-NL001S dispune de 8 GB memorie RAM la frecventa de 1600 MHz. Insa G20BM se poate gasi si in alte 3 configuratii.
Carcasa este special proiectata de catre ASUS in specificul stil ROG. Este foarte compacta, insa cu toate acestea airflow-ul pentru racirea componentelor este foarte eficienta. Design-ul futuristic ofera o senzatie palcuta in special amatorilor de jocuri.
La conectivitate avem urmatoarele:
• Pe partea frontala putem profita de 2 x USB 3.0, 2 x 3.5 mm Audio Jack si un DVD-RW
• Pe partea din spate avem 6 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x 7.1 Audio, 2 x Alimentare DC (180 W + 230 W)
+ conectorii care apartin placii grafice dedicate.
Iar acum sa vedem cum se comporta acest sistem G20BM-NL001S.

DSC04470
Inainte de toate este important sa mentionez faptul ca acest sistem desi este unul de gaming, nu este de top, Ci doar mediu. Prin urmare experienta este una destul de buna pentru categoria sa, ca sistem dar si ca pret. Pot spune ca majoritatea titlurilor recent aparute ruleaza la rezolutia FHD cu detalii medii si unele spre high, intre 30-50 FPS. Insa jocuri mai vechi pot atinge si pana la 60-70 FPS, in funcite de joc. Evident cam asta este deazvantajul unui sistem brand, faptul ca nu noi decidem ce vrem in el. Insa pe de alta parte putem fi asigurati ca toate componenetele sunt alese in asa fel incat sa se excluda bottleneck-urile, dar asta depinde si de producator. Cam asta ar fi review-ul pe scurt al sistemului de gaming ASUS G20BM-NL001S.

Iti multumesc pentru ca ai fost alaturi de mine is azi. De asemenea sunt foarte curios de parerea ta legat de acest sistem de la ASUS. Asadar lasa-mi un comentariu mai jos cu parerea ta. Te salut si ne vedem la o alta sesiune in curand.