Performanta
Rezolutie
Specificatii
Pret
Benchmark
User rating
Pros: O placa video ce se preteaza pentru orice gamer. Ramane incredibil de rece chiar si cu setarile date la maxim in orice joc, de asemenea este foarte silentioasa.
Cons: Nimic.

Aparuta putin mai devreme in anul 2015, placa video R7 370 de la AMD este o solutie destul de buna pentru un PC de buget. Lupta intre AMD si nVidia pentru cea mai buna placa video probabil va continua la nesfarsit, dar asta inseamna ca noi, gamerii, o sa avem din ce in ce mai multe optiuni pentru build-urile noastre viitoare. Astazi analizam modelul R7 370 de la Asus, mai exact Asus AMD Radeon R7 370 Strix OC GAMING sa vede, daca isi merita locul in carcasa noastra.

Acest model vine cu o memorie de 2048 de MB de tip GDDR5, o memorie BUS de 256 si o frecventa de 5600 MHz. Procesorul placii este, bineinteles, din noua serie AMD Radeon R7 300 si are o frecventa de 1050 MHz. Principalul avantaj al acestei placi este pretul destul de accesibil pentru o placa video din 2015. Cu siguranta nu este cea mai buna placa, dar este o solutie foarte buna pentru un build de buget. Cei de la AMD au lucrat foarte mult la tehnologiile acestor placi, cum ar fi tehnologia DirectCU II.

asus-strix-r7-370

Aceasta ataca direct problema incalzirii placii, placa video ajungand sa fie cu pana la 30% mai rece si de asemenea de 3 ori mai silentioasa, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Un alt lucru pe care cei de la AMD l-au rezolvat prin tehnologiile acestei placi video este zgomotul pe care acestea il fac in jocuri ultra performante. Cu ajutorul ventilatorului 0db, aerul circula mai bine si ofera astfel o experienta de 3 ori mai silentioasa decat inainte. Ba mai mult, ventilatorul se opreste complet in momentul in care temperatura placii video este la un nivel inferior fata de cel setat in prealabil.

O veste buna pentru pasionatii de overclocking este ca modelul Asus AMD Radeon R7 370 Strix OC GAMING vine cu tehnologia GPU Tweak II, care are un design UI nou, mult mai modern si mai usor de utilizator care face overclocking-ul mult mai facil. Ca si conectori, placa video de la ASUS va pune la dispozitie 2 conectori DVI, unul HDMI si unul de tip DisplayPort.

In concluzie, modelul Asus AMD Radeon R7 370 Strix OC GAMING are multe parti bune, dar si cateva dezavantaje. Printre partile pozitive se numara tehnologiile precum GPU Tweak II, Super Alloy Power, ventilatorul 0db si racirea DirectCU II. Ca si dezavantaje putem aminti faptul ca rezolutia maxima suportata de aceasta placa este de 4096 x 2160 pixeli, dar si faptul ca are o memorie de doar 2048 de MB.