Cooler
Procesor
Memorie
Functii
Pret
User rating
Pros: Memorie video destul de buna, ins anu recomand jocuri prea solicitante, cooler-ul este unul standard, dar nu e zgomotos si o tine destul de rece. Pretul este un avantaj, l afel si consumul redus de energie.
Cons: Daca o cumperi pentru un sistem simplu, este ok, dar nu recomand jocuri solicitante, e posibil sa cedeze.

Sa construiesti un sistem desktop de la 0 este o experienta inedita iar sentimetul pe care il ai dupa ce calculatorul porneste este unul ce nu poate fi descris in cuvinte. Primul calculator pe care il construiesti intotdeauna o sa iti ramana intiparit in memorie, din diverse motive. Daca esti pasionat de tehnologie, calculatoare, gaming si altele asemanatoare cu siguranta o sa stii despre ceea ce vorbesc si probabil multi dintre voi deja ati construit PC-uri, atat pentru voi cat si pentru alti prieteni sau apropiati. De asemenea, cred ca o sa imi dati dreptate cand o sa spun ca, desi placa de baza este cea mai importanta si este piesa in jurul careia ar trebui sa se construiasca un PC, si placa video este o componenta la care trebuie sa ne gandim foarte bine, poate chiar cel mai bine.

Inca de acum ani buni cei de la nVidia se lupta in fiecare an cu cei de la AMD pentru a scoate cele mai bune placi video pentru fanii gamingului si nu numai. Chiar daca nu este o placa atat de noua si cu siguranta nu este cea mai buna, vreau sa va prezinta placa video Asus AMD Radeon R7 240. Cu siguranta exista alte modele, atat de la AMD cat si de la nVidia, care sunt mai performante, dar si modelul R7 240 are partile lui bune. Din punctul meu de vedere este cea mai buna placa video din punctul de vedere al raportului calitate-pret. Radeon R7 240 este o placa pe care o puteti achizitiona cu aproape 300 de lei, un pret extrem de bun pentru o placa video care o sa va lase sa va jucati marea majoritate a titlurilor noi din industria de gaming la o calitate extrem de buna.

asus_radeon_r7_250_r7_240-15

Ca si specificatii tehnice, Radeon R7 240 are o memorie de 2 GB de tip DDR3, o memorie BUS de 128 bit si o frecventa de 1800 Mhz. Conectorii pe care ii gasiti pe aceasta placa sunt: unul DVI, unul HDMI si unul D-sub cu 15 pini. Procesorul de pe aceasta placa este Radeon R7 si are o frecventa de 730 Mhz. Rezolutia maxima pe care vi-o ofera acest model de la AMD este de 1920 x 1200 pixeli, deci aveti calitatea de Full HD asigurata pentru mai putin de 300 de lei.

/alert-note]

Ca si o concluzie, placa video Radeon R7 240 este o placa excelenta in raport calitate-pret. Pentru o suma mica de bani primiti o placa de 2 GB DDR3 cu foarte multe functii si tehnologii interesante, cum ar fi Super Alloy Power, care minimeaza temperatura si mareste durata de viata a placii. Ventilatorul anti-praf si GPU Tweak sunt alte 2 tehnologii care fac din aceasta placa un “best-buy”.