Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Plusurile pe care le obtine acest model de aparat au legatura cu consumul redus de energie si cu nivelul de zgomot foarte mic pe care il are.
Cons: Nu prea are multe functii, are un design invechit, nu are kit de instalare si nu se ofera montare.

Trebuie sa recunosc ca este pentru prima data cand vad, aud si scriu despre un aparat de aer conditionat marca Ariston. Cand spui Ariston te gandesti automat la boilere, masini de spalat, centrale termice, etc., dar cu siguranta nu te gandesti la un aer conditionat. Ei bine, incepand de azi cre dca te vei gandi si la un ar conditionat pentru ca cei de la Ariston au pe piata de ceva timp cateva modele foarte interesante, atat ca functii, performanta energetica cat si ca pret.

Ariston AE-MW09-DX este un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9.000 BTU si are o efeicienta energetica de invidia, obtinand clasa AA, iar pretul sau actual este de 1.299 lei (verifica aici pretul actualizat).

Design

Spre deosebire de noile modele de aparate de aer conditionat ce se regasesc la momentul actual pe pita, Ariston AE-MW09-DX are un aspect mai robust, mai patratos, cu unghiuri drepte si foarte putin finisate. Culoarea este cea standard de alb, in partea centrala se afla afisajul care indica temperatura si puterea la care ruleaza aparatul.

aer-conditionat-ariston-ae-mw09-dx

 

Specificatii tehnice

Cum am specificat si la inceput, acest aparat are o capacitate de 9.000 BTU, in fapt el detine 10.540 BTU pentru functia de incalzire si 8.430 pentru cea de racire. Din punct de vedere a consumului de energie aerul conditionat de la Ariston a obtinut clasa A atat pentru functia de incalzire cat si pentru functia de racire.

Ca oricare alt model de aer conditionat de pe piata si acesta este dotat cu un filtru menit sa inlature praful si bacterile din aerul ce este introdus cu ajutorul aparatului in locuinta dvs. Filtrul pe care acesta il detine este unul din Carbon Activ si cu ajutorul lui veti avea un aer proaspat si curat in casa.

Unitate exterioara Ariston

Functiile suplimentare de care dispune Ariston AE-MW09-DX nu sunt la fel de multe si sofisticate precum gasim la alte aparate insa trebuie sa tinem cont si de faptul ca acest model face parte din categoria entry-level si este destinat cu precadere spatiilor cu o suprafata pana in 30 de mp. Pentru o ambianta placuta el este dotat cu functia de dezumidificare, functie ce va elimina apa ce se afla in exces din locuinta dvs. Aceasta functie mai este ajutata si de cea de ventilare cu 3 trepte de viteza, functie ce ajuta la uniformizarea aerului din incapere. Ultima ins anu cea din urma este functia de Sleep, functia ce permite aparatului sa ruleze la o viteza redusa si sa faca un zgomot cat mai mic pe timpul noptii ca tu sa te poti odihni intr-o oncapere racoroasa si in liniste.

Nivelul de zgomot in mod normal este mai ridicat la aparatele de aer conditionat ieftine, dar nu e cazul si acestuia de la Ariston care produce un maxim de 37 dB la interior cu mult mai putin fata de un aparat de aer conditionat de la Samsung care produce chiar si 55 dB avand aceeasi capacitate.

Concluzii si pareri

Ariston AE-MW09-DX este un aparat de aer conditionat dedicat celor care vor un aparat de aer conditionat pentru a raci o incapere cu o suparafat maxima de 30 mp. Acesta nu impresioneaza prin design si nici prin functii suplimentare prea multe, insa este eficient din punct de vedere energetic si foarte silentios, doua atu-uri ce nu pot fi trecute asa de usor cu vederea.

Opinia unui cumparator:

Sunt foarte bune, insa magazinul ar tebui sa ofere si serviciul de instalare, chiar daca e contracost. Sa stim si noi cam cat costa instalarea, nu de alta.”