Design
Functii
Capacitate
Pret
Pareri
User rating
Pros: Design excelent, cuptor pe gaz care coace cum trebuie, functii simple dar eficiente, raport calitate/pret excelent.
Cons: Lipsesc anumite functii mai "actuale".

Aragazul este un obiect pe care toata lumea il are in casa, avand in vedere cat de important este el. Totusi, urmatorul pas ar fi o plita incorporabila sau un cuptor incorporabil. Cu siguranta au un pret mai ridicat, dar au si ele foarte multe avantaje. Pe langa tehnologiile avansate si functiile interesante cu siguranta vor face gatitul o activitate mult mai placuta, pentru ca toate aceste electrocasnice mai performante ne fac viata mai usoara, zi de zi, chiar daca nu este atat de evident.

Un cuptor care isi merita fiecare banut este modelul AROIG21101 de la Arctic, un cuptor care are un design foarte modern, fiind fabricat din inox si bineinteles avand aceeasi culoare. Cuptorul este alimentat prin gaz si are o capacitate de 60 de litri, mai mult decat suficient pentru a gati orice mancare delicioasa pe care o aveti in minte. Puterea cuptorului este de 2300 de W, avand un consum de energie de 0.9 kW pe ora. Dimensiunile sunt de 59.5 x 59.4 x 56.7 de centimetri si cantareste un pic peste 30 de kg.

cuptor-arctic

Principalele avantaje ale acestui cuptor incorporabil sunt aprinderea integrata, care iti permite sa dai drumul cuptorului doar printr-o simpla apasare, fara chibrituri sau alte aprinzatoare, dar si timer-ul mecanic mi se pare un mare avantaj. Faptul ca poti sa programezi cuptorul sa se opreasca dupa un anumit numar de minute inseamna ca mancarea ta nu se va mai arde, ca nu trebuie sa iti faci griji ca vei uita mancarea in cuptor, ceea ce iti permite sa iti folosesti timpul mai bine pentru ca acum nu trebuie sa stau mereu cu ochii pe cuptor. Grill-ul este un alt lucru care imi place la acest cuptor. Acum poti sa gatesti cea mai gustoasa friptura fara sa pornesti gratarul din curte sau din fata blocului. Un alt lucru care merita mentionat este faptul ca daca o sa alegeti sa cumparati modelul AROIG21101 de la Arctic o sa primiti si o tava de coacere, deci puteti incepe sa gatiti imediat cum instalati cuptorul in bucatarie.

In concluzie, trebuie sa spun ca acest cuptor are atat avantaje, cat si dezavantaje, ca orice alt obiect. Capacitatea de 60 de litri, functionalitatile inteligente cum ar fi timer-ul sau aprinderea integrata si grill-ul cu siguranta sunt avantajele acestui model, dar pretul poate fi pentru anumite persoane o piedica. Trebuie sa spun ca daca bugetul va permite, cu siguranta merita sa aveti in casa un astfel de cuptor.