Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Electrolux EXS12GH1W este un aparat de aer conditionat catalogat in clasa de energie A pentru ambele functii (racire + incalzire), dispune de afisas LCD, 4 trepte de ventilare, 3 sisteme de filtare a aerului si un nivel de zgomot redus.
Cons: Din pacate nu dispune de inverter sau de functia pentru autodecongelare si nici nu are kit-ul de instalare inclus.

 

Compania Electrolux ce-si are sediul central in Suedia este a doua mare companie producatoare de electrocasnice la nivel mondial si probabil cea mai renumita companie cand vine vorba de calitate la superlativ. Electrolux si-a cladit o imagine ce poate fi cu greu egalata de alte companii bazandu-se in special pe produse de inalta calitate pe care clientii le recomanda prietenilor si rudelor, dar Electrolux nu produce doar electrocasnice pentru uz casnic ci si pentru uz industrial, de la aragazuri la masini de spalat, frigidere si nu in ultimul rand aparate de aer conditionat.

 Aparatul de aer conditionat Electrolux EXS12GH1W este unul dintre cele mai bine vandute aparate in ultima perioada de timp, criteriile principal pentru care este ales sunt numele (brand-ul Electrolux este foarte apreciat peste tot in lume inclusiv in Romania) si bineinteles, pretul sau care in momentul de fata este de link track. Deci, raportul calitate (cea garantata de brand) si pret fac din acest aparat de aer conditionat unul dintre cele mai vandute, dar sa vedem si mai in detaliu de ce anume se vinde atat de bine?

Design

Cum la un aer conditionat conteaza mai mult cum arata partea interioare si mai putin cea care sta la exterior o sa ma axez pe aceasta mai mult.

unitate_interioara_aer_conditionat_electrolux

La pretul la care se vinde nu putem avea prea multe asteptari, este clar ca producatorul a incercat sa aduca pe piata un aparat competitiv din punct de vedere a consumului de energie, a fiabilitatii si a eficacitatii, fapt ce a fost clar in defavoarea aspectului. Totusi, unitatea interioara are un aspect simplist, dar cu linii frumos conturate, finisaj premium, culoarea este alba, in centru dispune de display-ul LCD pentru control, iar deasupra lui sta maret logo-ul companiei Electrolux. Unitatea consider ca e potriveste atat ca dimensiuni (este de marime medie spre mica si mai ingusta fata de alte modele), dar si ca design cu orice tip de locuinta, colturile unitatii interioare sunt rotunjite si ofera un aspect modern, placut.

Dotari

La acest capitol aparatul de aer conditionat Electrolux EXS12GH1W este dotat cu 12000 BTU (acronim de la British Thermal Units), astfel poate raci/incalzi o suprafata cuprinsa intre 18 si 30 de mp. Aici, legat de aceste suprafate este foarte mult de discutat, dar rezumand as putea spune ca totul depinde de locul unde amplasati unitatea interioara. Daca doriti sa raciti o garsoniera confort 1 cu o suprafata estimata la 25-30 de mp va recomand sa amplasati aparatul in camera, dar sa nu abuzati de el si sa nu dormiti cu el pornit. Daca aveti de racit un apartament de dimensiuni mici sau medii atunci il puteti amplasa pe holul de la intrare in asa fel incat sa fie “bata” spre camerele pe care le doriti racoroase pe timpul verii (personal l-as amplasa pe hol intre living si dormitor ca sa poata raci ambele camere). La acest aspect ar trebui sa tineti cont si de sfaturile celor care vi-l monteaza, ei au vazut destule aparate si destule locuinte, deci sunt mai in masura sa ofere sfaturi (daca vor).

Aparatul vine dotat cu o telecomanda si cu functii si optiuni menite sa va faciliteze modul de racire sau incalzire a spatiului dvs. Dispune de 4 viteze pentru ventilator (dintre care una este pentru functia de noapte – sleep mode), are incalzire cu pompa de caldura, auto diagnoza pentru ca atunci cand ceva e in neregula cu el sa va anunte din timp ca sa luati masurile necesare si un sistem de tripla filtrare compus din: filtru cu ionizare, bio-Hepa (filtru ce este disponibil sub un nume asemanator si pe unele modele de aspiratoare) si filtrul standar din carbon.

aer_conditionat_electrolux-exs12gh1w

link track

Am observat ca unele persoane nu au inteles ce inseamna clasa de energie AA specificata in descrierea produsului. Aceasta nu este una speciala ci doar specifica faptul ca aparatul de aer conditionat Electrolux EXS12GH1W
dispune de clasa de energie A atat la incalzire cat si la racire. De obicei un aer conditionat ieftin nu detine la nici una din functii o asemenea clasa de energie sau daca detine(in foarte putine cazuri) aceasta este pentru racire si nicidecum pentru incalzire.

Zgomotul produs de unitatea exterioara este de aproximativ 27 dB, un zgomot relativ mic in comparatie cu alte modele de aere conditionate ieftine, deci nu va trebui s ava faceti griji ca deranjati vecinii de la bloc cu zgomotul facut de aerul conditionat.

Aparatul ca majoritatea celorlalte modele ieftine nu include si kit-ul de instalare si nici manopera pentru aceasta, insa pretul total kit instalare standard (in limita a 3 m de cabluri si fir frigorific) + manopera inslatare este de aproximativ 300 de lei la o firma specializata a carui numar il veti gasi pe certificatul de garantie al produsului.

Concluzie si pareri

Parerea mea este ca Electrolux EXS12GH1W este un model de aer conditionat ieftin ce imbina intr-un mod placut design-ul simplist si frumos cu un consum foarte mic de energie si o putere de racire foarte buna, per total consider ca este o afacere rentabila.