Performanta
Functii
Specificatii
Pret
Benchmark
User rating
Pros: Raport calitate/pret imbatabil, ruleaza cam orice la rezolutii bune, nu se incalzeste.
Cons: Cooler-ul stock trebuie inlocuit ca nu face fata la cerinte mai exigente.

AMD si Intel concureaza de mult timp pe piata de procesoare si ambele au acelasi scop: sa ne ofere noua, utilizatorilor, cele mai bune procesoare de pe piata pentru diverse activitati. Un procesor foarte bun facut de cei de la AMD este AMD FX X4 4300, din seria black edition care vine la un pret extrem de avantajos, fiind si principalul motiv pentru care trebuie sa va indreptati atentia catre acest procesor.

Daca vreti sa va faceti un build de buget si doriti sa investiti mai mult in placa de baza pentru a avea un viitoar asigurat si de asemenea in placa video pentru sesiuni de gaming avansat. Ca si specificatii tehnice nu o sa va spun foarte multe, dar are o memorie cache de 4096 MB, 4 nuclee si frecventa procesorului este de 3.80 GHz. Opereaza atatpe 32 de biti cat si pe 64 deci pe acest segment nu trebuie sa va faceti nici un fel de probleme. Cu siguranta nu este cel mai performant procesor de pe piata, si nici macar de la AMD, dar ca si raport calitate-pret putem plasa AMD FX X4 4300 pe primele pozitii. In general cei de la AMD au procesoare foarte bune in aceasta categorie, iar unul dintre ele este FX X4 4300.

AMDFX4300

Cred ca va intrebati cat de bun este acest procesor pentru diverse activitati care chiar sa il supuna unor teste, cum ar fi editare foto-video, rendering, gaming si altele. Mai jos o sa atasez niste benchmarkuri pentru cateva din aceste activitati, dar trebuie sa va spun ca este un procesor mai mult decat decent pentru marea majoritate a activitatilor, in special pentru internet si browsing.

Performante CPU rendering Cinebench R11.5: 3.13

Performante CPU encoding x264 v4.0: 19.11 FPS

Performante CPU in gaming Batman AC: 107 FPS

In concluzie, putem spune ca AMD FX X$ 4300 este un procesor foarte bun, in special din punct de vedere al raportului calitate-pret. Pentru banii pe care ii platiti obtine performante foarte bune, in special in gaming. Marea majoritate a jocurilor vor rula in 60 de FPS intr-o calitate superioara. Frecventa procesorului este de 3.80 GHz si se poate face overclocking pana la 4.00 GHz, un boost mic, dar care se simte. Daca doriti sa salvati din bugetul PC-ului pentru a investi in placa video sau placa de baza, cu siguranta procesorul de la AMD este raspunsul.