Design
Dotari
Pret
OS
Autonomie
User rating
Pros: Principalul atu cu care vine Allview 2 Speed Quad pe piata de tablete care se apropie de saturare este functia speciala Smart 2 View. Pe langa aceasta mai merita mentionat display-ul IPS, dar si pretul foarte bun pe care il are inca de la lansare.
Cons: Ca puncte slabe pot aminti de design-ul un pic cam prea robust pentru gusturile mele.

Allview 2 Speed Quad este cea mai noua tableta a companiei brasovene. De ceva timp Allview lanseaza aproape lunar cate un nou gadget, in special telefoane mobile dual-sim sau tablete, iar faptul ca lansarile sunt atat de dese nu reflecta altceva decat ca produsele Allview se vand destul de bine si cum nici un produs slab sau de proasta calitate nu se vinde bine nu putem deduce altceva in afara faptului ca telefoanele mobile si tabletele Allview ofera un raport calitate/pret mai mult decat acceptabil.

Design si display

Display-ul acestei tablete este de 8 inch, ecranul este TFT si are o rezolutie de 1024 x 768 pixeli. Acesta este de asemenea capacitiv si multitouch. Dupa dimensiuni putem spune ca este un ecran normal.

Allview 2 Speed Quad este disponibila in doua culori: alb si negru.

In ceea ce priveste dimensiunile aceasta se incadreaza in marimile unei tablete normale. Aceasta are o inaltime de 200 milimetri, latimea este de 152.5 milimetri iar grosimea este de doar 9.8 mm. De asemenea greutatea este una obisnuita, aceasta cantareste 473.8 de grame.

allview 2 speed quad-review

Specificatii

In ceea ce priveste specificatii, Allview 2 Speed Quad se incadreaza normal in cerintele unei tablete normale. Aceasta dispune de un procesor quad-core de 1 GHz pe ARM Cortex-A7. Memoria RAM este de 1 GB iar memoria interna este de 8 GB insa poate fi marita cu ajutorul unui card microSD de pana la 32 GB. Placa video este PowerVR seria SGX modelul 544 MP2. Datorita acesteia puteti juca cele mai noi jocuri 3D la calitate superioara.

Datorita functiei Fast Boot pornirea tabletei dureaza doar 5 secunde si astfel castigati timp important.

Allview 2 Speed Quad dispune de doua camere foto. Una principala de 2 Megapixeli si una frontala de 0.3 Megapixeli. Cu ajutorul functiei Fast Snap puteti realiza pana la 10 fotografii pe secunda. O alta functie este Time Lapse puteti face fotografii pe o durata mai indelungata de timp.

Sistemul de operare al acestei tablete este versiunea Android versiunea 4.2.2. Jelly Bean. Cu ajutorul acestuia va veti bucura de o navigare rapida. De asemenea aceasta dispune de o aplicatie de update cu ajutorul careia va puteti actualiza software-ul.

smart 2 view

Allview 2 Speed Quad se poate conecta la internet cu ajutorul conexiunii Wi Fi. Conexiunea 3G este disponibil doar prin intermediul unui modem extern. Cele mai multe modemuri externe compatibile cu aceasta tableta sunt din marca Huawei.

De asemenea aceasta tableta vine cu o serie de porturi disponibile. Cel mai interesant port este probabil portul HDMI. Cu ajutorul adaptorului Smart2View puteti vizualiza filmele preferate pe televizor tableta fiind disponibila pentru a accesa alte aplicatii. Functia Smart2View este posibila datorita player-ului 4k preinstalat si datorita functiei Dual Display.

Conectivitatea la PC se face prin portul micro-USB. Pe langa acesta, tableta mai dispune de un port de iesire audio jack 3.5 mm.

Autonomia bateriei

Allview 2 Speed Quad dispune de o baterie Li-polymer de 4400 mAh. Aceasta are o autonomie de pana la 7 ore, timp in care este folosita, si pana la 440 de ore in stand by. Tensiunea acestei baterii este de 3.7 V.

Concluzii si pareri

Atunci cand o cumparati, pe langa tableta pachetul contine un incarcator, un cablu de date, un cablu OTG si un manual de utilizare.

Allview 2 Speed Quad se bazeaza in special pe redarea video la cea mai inalta calitate iar dupa o comparatie a pretului cu specificatiile putem spune ca acesta este un pret corect.