Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Avantajele pe care le ofera acest model de aparat de la Whirpool sunt destul de multe: - tehnologia Inverter este probabil cel mai mar eavantaj care il are pentru ca ofera un consuma extrem d emic de energie electrica, lucru pe care din ce in ce mai multe persoane il cauta la un aparat de aer conditionat - functiile precum al 6-lea simt sau dezghetare automata ori functia Jet fac din acest aparat unul complet - clasa de energie A+ este cu siguranta punctul sau forte
Cons: La dezavantaje pot spune de lipsa kit-ului de instalare, dar si de zgomotul un pic cam mare produs de unitatea exterioara (64 dB) fata de cea interioara care este foarte silentioasa (21 dB).

Vara a sosit si desi deocamdata vremea este capricioasa oferindu-ne furtuni, plo, grindina si fenomene meteo destul de periculoase cu fulegere si tunete, acest lucru nu v-a dura prea mult timp, in fapt lun aiunie este cunoscuta ca o luna capricioasa, iar pe la sfaristul ei va incepe caldura cu adevarat. Temperaturile anuntate pentru vara aceasta sunt la fel de caniculare ca si cele de anul trecut, iar pe alocuri e foarte posibil ca ele sa creasca si peste limita de 40 de grade Celsius, lucru care cu siguranta nu va fi pe placul nimanui.

Daca locuiti intr-o garsoniera sau intr-un apartament de dimenisuni mici ori poate doriti sa raciti pe timpul verii doar o camera si un hol, atunci aveti nevoie de un aparat de aer conditionat cu o putere de 9.000 BTU, putere care este suficienta pentru a raci o incapere cu o suprafata cuprinsa intre 15 si 30 mp. Totusi nu ar trebui sa va aruncati inainte si sa achizitionati un aparat de aer conditionat clasic care consuma chiar si cu o putere mai mica destul de multa energie electrica ci mai degraba ar trebui sa va uitati dupa un aparat de aer conditionat cu inverter care desi e mai scump in timp veti reusi sa economisiti destul de mult deoarece acesta consuma cu pana la 50% mai putina energie elecrtica fata de un aer conditionat clasic.

Un astfel de aer este si Whirpool AMD 024 Inverter ce are un pret bun in comparatie cu alte modele de aceeasi capcitate produse de alte firme. Modelul de fata costa in acest moment doar 1.799 lei (vezi aici pretul actualizat)link track.

Design

Aspectul acestui model este unul robust cu linii drepte ce definesc bine marginile aparatului. Culoarea este cea clasica adica alba cu putin negru pe alocuri, logo-ul companiei Whirpool este amplasat in partea frontala -centru, in stanga jos avem pus numele de “Inverterplus”, adica tehnologia utilizatata pentru a economisi si in partea drapta jos afisajul LCD unde sunt amplasate si doua mici butoane pentru Timer si On/Off.

Datorita faptului ca este un aparat de putere mica dimensiunile sale sunt mai reduse astfel unitatea interioara masoara 70 x 27 x 20 cm, destul de mica incat sa incapa intr-un spatiu ingust.

whirpool_amd024_inverter

Specificatii tehnice

Probabil ca e paradoxal faptul ca un aer conditionat are o putere mai mic la racire si una mai mare la incalzire pentru ca scopul principal si declarat al unui aer conditionat este sa raceasca, desi aceste modele cu inverter sunt recomandate si pentru zilele racoroase de toamna sau de iarna timpurie pentru ca aparatul acesta poate functiona pana la o temperatura de -10 grade Celsius. Capacitatea de racire este de 8.871 BTU, iar cea de incalzire de 9.895 BTU. Un foarte mare avantaj pe care il ofera si despre care am scris la inceputul articolului este clasa de energia A+ ceea ce inseamna ca acest aparat consuma foarte, foarte putin in comparatie cu modelele de aceeas capacitate fara inverter si chiar mai putin fata de alte modele cu inverter.

Brand-ul compresorului este GMCC (cei care au castigat in vara anului trecut “Technical Innovation Award” pentru compresoarele cu inverter), deci un compresor de generatie noua, fiabil si foarte economic.

whirpool_telecomanda

Whirpool AMD 024 Inverter nu duce lipsa de functii, din contra cred ca dispune de cele mai multe functii pe care le-am vazut la un aer conditionat de 9.000 BTU. Incep cu al 6-lea simt, functie brevetata de catre cei de la Whirpool pentru majoritatea produselor pe care le comercializeaza. Aceasta functie reprezinta o auto-reglare a aparatului in functie de nevoile dvs. O alta functie interesanta este si functia Jet ce permite aparatului sa concentreze o cantitate mai mare de aer rece catre o anume zona setata in prealabil de dvs., scopul final fiind racirea intr-un timp mai scurt a incaperii respective. Acest aparat mai dispune si de alte functii precum dezghetare automata, ventilare, timer, dezumidificare, auto-restart si sleep night.

 Concluzii si pareri

Acest model de aparat este perfect pentru cei care au suprafete mici de racit/incalzit si de asemenea pentru cei care stiu ca daca investesc azi intr-un aparat de aer conditionat bun si economic vor castiga mai tarziu. Functiile de care dispune impreuna cu tehnologia inverte il fac fara indoiala un best buy la pretul pe care il are in acest prezent.