Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Plusurile de care dispune aparatul de aer conditionat Samsung Boracay AQ24TSBNCEE sunt in primul rand oferite de aspectul sau premium. Un model elegant ce se integreaza perfect in toate tipurile de incaperi. Capacitatea sa foarte mare este un alt plus, la fel si filtru antibaterian de ultima generatie ce prufica aerul intr-un mod cum nu a mai facut-o nici un alt aer cu aceasta capacitate si nu in ultimul rand functiile sale care il fac extrem de util.
Cons: Ca minusuri putem trece clasa de energie C care nu este atat de rea precum ar parea la prima vedere si lipsa kit-ului de instalare inclus.

Acest aparata de aer conditionat cu putere foarte mare este dedicat in principal locuintelor mari, magazinelor sau depozitelor. Conform producatorului Samsung AQ24TSBNCEE are capacitatea de a raci incaperi cu suprafete de peste 60 mp, mai exact intre 60 si 100 mp. Datorita faptului ca este un aparat cu o asemenea putere de racire nici pretul sau nu este unul derizoriu, dar nici prea scump. In plus,  in momentul de fata pretul sau este redus cu 150 de lei si astfel poate fi achizitionat cu doar 2.999 lei in cazul in care nu doresti montare, iar cu montarea inclusa pretul este de doar 3.249 lei (vezi aici pretul actualizat)link track. Sfatul meu este sa-l achizitionati la pretul cu montarea inclusa pentru ca nu veti gasi in alta parte un pret mai mic de 250 de lei pentru montarea unui aparat de aer conditionat cu o asemenea putere. Din cate stiu la firmele specializate montarea standard pentru un astfel de aer este de aproximativ 500 de lei, deci practic platiti doar jumatate de bani.

Design

Modelul de fata se prezinta foarte eleganta cu linii simple, cu o culoare alba combinata cu nuante de gri deschis care ii ofera un contur si un aspect de produs premium finisat foarte bine. Pot spune ca liniile trasate pentru unitatea interioare in mod special, sunt cele cu care Samsung ne-au obisnuit de-alungul timpului. Este cunoscut faptul ca cei de la Samsung au pus intotdeauna pret pe aspectul produselor care le comercializeaza si foarte probabil datorita acestui lucru si-au castigat notorietatea si atat de multi clienti ce le apreciaza produsele.

Revenind la Samsung AQ24TSBNCEE, acest model de aer conditionat poate fi declarat fara nici o problema unul dintre cele mai aspectuoase din 2013. Arata atat de bine incat nu poti sa spui ceva rau despre el si cu siguranta pe langa utilitatea sa el va fi si un punct de atractie in locul unde va fi amplasat.

Dimensiunile sunt normale, poate un pic mai mici fata de alte aparate cu aceeasi capacitat. Unitatea interioara are 106,5 x 29,8 x 22,5 cm, iar cea exterioara 88 x 63,8 x 31 cm.

samsung-aq24tsbncee-boracay

Specificatii tehnice

Puterea unui aparat de aer conditionat este data de acei BTU, despre care probabil tot ati auzit. Acest model este catalogat cu 24000 BTU, insa ca oricare alt aparat puterea sa racire reala difera putin, mai exact acest model dispune de 23205 BTU, iar pentru incalzire de 23888 BTU, deci nu este vorba d eo diferenta prea mare.

Probabil ca cel mai mare avantaj de dupa capacitatea sa foarte mare de racire este filtrul antibacterian Full HD 80. Acest filtru are o densitate mai mare si in consecinta aerul care este introdus in incapere va avea mai putine impuritati. Un alt plus la acest capitol ar fi si cele 4 trepte de ventilare fata de aparatele de aer standard care au maxim 3 trepte.

filtru_antibacterian_fullHD

La bile negre sau minusuri precizez doar clasa de energie in cara a fost cataloga acest aparat, dar cum dispune si de o puetere mare era logic sa nu poate avea o clasa superioare si totusi clasa C caci despre ea e vorba nu reprezinta o problema majora pentru ca aceasta clasa a fost calculata atunci cand aparatul functioneaza la capacitate maxima

Samsung AQ24TSBNCEE este un aparat silentios, produce un maxim de 42 decibeli l ainterior si 54 la exterior, iar cand vorbim de maxim acest lucru inseamna cu siguranta la treapata cea mai mare de putere, fapt ce face ca in modul standard de racire zgomotul produs de aparat sa fie astupat de zgomotul de fundal.

Functii

Capitol la care modelul despre care discutam sta destul de bine, dispune de majoritatea functiilor importante pe care le cautam cu totii atunci cand ne dorim un aer conditionat bun.

Prima functie care mi-a sarit in ochi este functia Jet cu ajutorul careia veti putea concentra si directiona o cantitate mai mare de aer rece pentru o racire mai rapida a unui anumit loc. Functia de dezumidificare este si ea prezenta precum si cea de auto restart, foarte utila in cazul unei pene de curent. Pentru noptile insuportabile din iulie si august avem functia Sleep mode ce permite functionarea aparatului la un nivel redus de zgomot pentru ca tu sa te odihnesti linistit.

 Concluzii si pareri

Un aparat de aer conditionat ce isi va face cu siguranta datoria. Are un aspect foarte placut, se integreaza in orice tip de design, e foarte puternic, dispune de un filtru superior, de 4 trepte de ventilatie si de functii foarte utile, iar in ceea ce priveste montarea sa va sfatuiesc achizitionarea montajului odata cu aparatul astfel veti reusi o economie de cel putin 250 de lei.