Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Plusurile pe care le primeste din partea mea acest model de aer conditionat mobil sunt la capitolul aspect inprimul rand, la mobilitate (datorita dimsniunilor foarte ok), la consumul redus de energie si nu in ultimul rand la functiile utile pe care le ofera + telecomanda ce te scuteste de ceva miscare.
Cons: Minusurile pe care i le ofer sunt pentru nivelul de zgomot destul de ridicat (dar acest lucru e intalnit la mai toata aparatele de aer conditionat mobile).

Daca pana in prezent am adus in discutie numai aparate de aer conditionat clasice ce necesita montare pe perete, gauri, mizerie si destul de multe incoveniente acum voi vorbi si de un model de aer conditionat portabil.

Aparatele de aer conditionat portabile sunt perfecte pentru birouri sau locatii unde nu aveti nevoie in permanenta de un aer conditionat si unde nu sunteti siguri cat timp veti sta acolo, ca exemplu pot spune ca acest tip de aparate se potrivesc de minune celor care locuiesc in chirie sau persoanelor care au inchiriat un spatiu comercial si evident nu vor sa investeasca intr-un aer conditionat ce mai apoi poate deveni subiectul unei dispute.

Suntec Progress 7.0 este un model de aparat cu un pret accesibil cu o capacitate de racire de 7.000 BTU (perfecta pentru spatii de aproximativ 20-25 de mp), dar datorita faptului ca este usor de mutat dintr-o camera in alta este recomandat pentru orice tip de locuinta atata timp cat nu aveti pretentia sa raceasca in toate incaperiile in aceeasi perioada de timp. Pretul sau actual este unul promotional beneficiind de o reducere de 300 de lei astfel ajungand sa coste .

Design

Pana si eu pana sa vad un astfel de tip de aer conditionat aveam impresia ca este unul de marimi mari tinand cont de faptul ca un aparat clasic dispune de o unitate exterioara ce dispune de un compresor si un ventilator destul de mari dar si de o unitate interioara care desi este una orizonatala are o dimensiune destul de mare. Suntec Progress 7.0 este un aparat acceptabil ca dimensiuni masurand o inaltime de doar 72 cm, o lungime de 41,4 cm si o grosime de doar 29 cm, iar greutatea sa este de 23 de kg, cam cat cantareste doar unitate exterioara la un aer clasic. Nu va ganditi ca veti fi nevoiti sa ridicati 23 de kg de fiecare data cand veti dori sa-l mutati pentru ca el dispune de 4 roti si de doua manere, lucruri ce faciliteaza extrem de mult mutarea sa dintr-un loc i altul.

Aspectul este unul premium, culoarea predominanta este argintiul, are finisaje frumoase, linii drepte in partea frontala si colturi rotunjite putin. Arata bine si cred ca se integreaza in orice spatiu indiferent de design-ul interior.

suntec_progress_7.0

Specificatii tehnice

Dupa cum am specificat si mai sus, aparatul detine o capacitate de 7.000 BTU, consumul maxim de energie este de 780 W fiind astfel catalogat in clasa A de energie, iar spatiul pentru care este indicat sa fie utilizat de catre producator e de 60 m³. El mai dispune si de o telecomanda cu ajutorul careia se pot face mai usor reglari fara a fi necesara o deplasare in locul unde va fi amplasat. Functiile sale sunt de racire, ventilare (foarte utila atunci cand doriti sa economisiti energie si dezumidificare, functie cu ajutorul careia veti putea elimina pana la 1 litru de apa pe ora din locuinta dvs., functie pe care o recomand sa o utilizati in perioada sezonului rece cand se aduna mai multi vapori de apa datorita aburilor facuti la dus, in bucatarie sau din alte surse. In specificatiile sale tehnice est etrecut si un timer de pana la 24 de ore care banuiesc ca ofera psoibilitatea sa-l setati pe o functie anume si s aporneasca la o anumita ora.

suntec

Un dezavantaj pe care il au majoritatea aparatelor de aer conditionat mobile este nivelul de zgomot destul de ridicat (acesta are 48 dB) deoarece un astfel de aer incporeaza atat o unitate exterioara cu compresor si ventilator cat si una interioara. Totusi, ca s ava faceti o idee despre nivelul sau de zgomot va pot spune ca o combina frigorifica noua produce vara aproximativ 45 dB, deci putem spune ca acest aer echivaleaza la nivel de zgomot cu o combina frigorifica ceea ce nu cred ca este chiar atat de deranjant.

Concluzii si pareri

In concluzie, un aparat de aer conditionat portabil sau mobil precum e Suntec Progress 7.0 este foarte util in anumite circumstante pe care le-am enumerat mai pe larg la inceput. Eu il recomand celor care stau in chirie si celor care au nevoie de ceva mai mult decat un ventilator la birou. Avantajul sau principal este mobilitate si faptul ca nu are dimensiuni prea mari, dar nici clasa A de energie ori functiile pe care le ofera nu sunt de neglijat, cat despre pret consider ca atat timp cat este unul promotional se merita cu prisosinta.