Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Avantajul cel mai mare pe care il ofera Argo Dados 9000 BTU este portabilitatea. Dispune de un design foarte compact, dispune de functii suplimentare si are o clasa de energie A.
Cons: Dezavantajul major este faptul ca nu are aceeasi eficienta ca un aparat de aer conditionat clasic, este un pic cam prea greu (are 40 kg) si are un pret un pic cam piperat.

Aparatele de aer conditionat mobile sunt si ele la mare cautare in aceasta perioada cand caldura soarelui ne imbratiseaza un pic cam mult. Avantajele unui astfel de aparat de aer conditionat sunt destul de clar si se invart in jurul mobilitatii. Fie ca stai in chirie si vrei sa ai un aparat de aer conditionat ce nu trebuie montat pentru ca nu stii niciodata cand va trebui sa pleci, fie ca vrei sa pui un aparat de aer conditionat intr-o camera unde nu este rentabil si nu da bine nici din punct de vedere estetic un aparat clasic, greoi si care dispune de doua unitati ce trebuie montate pe peretele interior si respectiv pe cel exterior.

Am mai scris despe un aparat de aer conditionat mobil de la Suntec, numai ca acel aparat era destul de mare si probabil destul de greoi, in timp ce aparatul de aer conditionat Argo Dados este cu mult mai mic si dispune de o capacitate mai mare, mai exact 9.000 BTU fata de cei 7.000 ai lui Suntec.

Pretul aparatului de aer conditionat Argo Dados in magazinele online este de 1.639 lei, insa acesta poate fi achizitionat la doar .

Design

Primul lucru pe care il veti constata la acest model de aer conditionat este marimea sa foarte mica in comparatie cu aerele conditionate clasice in primul rand si in al doilea rand in comparatie cu orice alt model de aer conditionat mobil. Spun acest lucru deoarece Argo Dados masoara 54 cm adancime, 50 cm lungime si 50 cm latime, adica este aproape patrat, un patrat mic si greu cred ca ar trebui sa spun pentru ca in ciuda dimensiunilor sale mici el cantareste nici mai mult si nici mai putin de 40 kg. Evident, cantarind atatea kg el dispune de roti cu care sa fie mutat foarte usor dintr-un loc in altul.

Aparatul este de culoare alb, are colturile de sus rotunjite intr-un mod elegant, in partile laterale exista guri de aerisire cu striatii in materialul din care este confectionata carcasa. In partea din fata avem jos logo-ul companiei, iar sus un display cu LED.

argo dados 9000 btu

Specificatii tehnice

Capacitatea acestui aparat de aer conditionat este de 9.000 BTU, el dispune doar de functia de racire si pentru aceasta a obtinut o clasa de energie A cu o putere consumata la racire de 930W. Aerul conditionat portabil Argo Dados este destinat in special unei singure incaperi cu dimensiuni cuprinse intre 20 si 30 mp, se poate pune si in doua incaperi cu conditia ca usa dintre cele doua incaperi sa fie deschisa, iar intre ele sa nu existe vreun hol.

poze argo dados

Aparatul dispune de telecomanda pentru a putea fi controlat si de la distanta, are ca functii secundare ventilarea cu 4 trepte de viteze si dezumidificarea, functie ce ajuta la eliminarea excesului de apa din incapere (pana la 2,2 litri pe ora). Apa care reiese din eliminarea vaporilor din incapere va fi colectata intr-un recipient atasat acestui aparat.

Pentru persoanele care sunt mai sensibile la aerul proaspat ce poate contine alergeni sau particule de praf va anunt Argo Dados este dotat si cu filtru lavabil ce are ca scop principal inlaturarea prafului din aer, dar si a microbilor.

Nivelul de zgomot este unul acceptabil pentru un aer conditionat mobil cu 9.000 BTU, acesta producand pana la 49 dB pe cand alte aparate clasice de aceeas capacitate pot produse pana la 60 dB.

Concluzii si pareri

Argo Dados este un aparat de aer conditionat mobil ieftin, un aparat ce poate fi utilizat inca din prima zi, nu necesita montare specializata ci doar montarea tubului de evacuare ce dureaza cateva minute. Avanatajul major este mobilitatea si faptul ca este de dimensiuni foarte mici si nu ocupa spatiu prea mult.