Design
Dotari
Pret
Nivel zgomot
Functii
User rating
Pros: Principalul avantaj al lui Beko Prestige Line 18000 BTU este kit-ul de instalare inclus si instalarea gratuita garantata in maim 5 zile lucratoare de la data in care ea este solicitata. Nu putem trece cu vedere faptul ca are 18000 BTU si o clasa de energie A, ceea ce indica un consum scazut de energie.
Cons: Din pacate acest aparat nu are si inverter, insa daca ar fi avut nu cred ca pretul ar fi fost acelasi si in plus compenseaza prin clasa A de energie si functiile multiple.

Daca in anii anteriori mai toti cumparatori erau obisnuiti cu oferte de genul “Aer conditionat cu instalare gratuita”, in ultima perioada acest gen de oferte au disparut treptat si principalul motiv e criza care inca este resimtita in vanzarile de electronice si electrocasnice. Multi dintr eproducatori au refuzat sa mai ofere bonusuri service-urilor autorizate pentru instalarile gratuite si astfel multi dintre cei care isi doreau un aer conditionat au renuntat la el pentru ca o instalare standard costa cam 35% din pretul aparatului si in mod normal multi nu isi mai permiteau si acest cost.

Totusi, speranta revine pentru cei care inca nu au achizitionat un aer conditionat deoarece Beko a lansat pe piata o oferta nou-nouta pentru cei care isi doresc un aer conditionat de calitate superioara, cu foarte multe functii si cu o capacitate de 18.000 BTU, capacitate capabila sa raceasca o suprafata cuprinsa intre 40 si 60 de mp. Modelul in cauza se numeste Beko Prestige Line 18000 si beneficiaza de instalare gratuita in limita a 3.5 m de traseu frigorific (adica distanta dintre unitatea interioara si cea exterioara). Pretul lui Beko Prestigie Line 18000 cu kit si instalare gratuita este in momentul de fata de 2.499 lei ().

Design

Primul lucru la care te gandesti atunci cand discuti despre un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 18.000 BTU este dimensiunea lui. Ei bine, modelul de la Beko este unul mai compact decat te-ai fi asteptat. Unitatea exterioara cantareste 40 de kg (cu cateva kg bune mai putin decat modelele similare), iar cea interioara 13 kg. Dimensiunea unitatii interioare (caci ea este de obicei cea care ar putea aduce probleme la acest capitol) masoara 940 x 200 x 298 mm, pe cand cea exterioara 848 x 540 x 320. Deci, avem o unitate interioara cu o grosime de pana in 30 cm, destul de compacta chiar.

Culoarea predominanta este cea alba, insa in partea frontala a unitatii interioare avem amplasat display-ul (exact deasupra splitului) si acesta este incadrat intr-un chenar negru din plastic de lungimea splitului. Aspectul sau general fiind unul clasic spre elegant, se incadreaza perfect intr-o locuinta moderna, dar si intr-un spatiu de birouri.

Beko_prestigie_line

Specificatii tehnice

Majoritatea dintre noi ne orientam dupa un aer conditionat in functie de capacitatea sa de racire. Modelul Beko Prestige Line despre care am ales sa vorbesc azi are o capacitate de 18.000 BTU (mai exact 18.100 BTU pentru functia de racire si 18.200 pentru functia de incalzire). Cu aceasta capacitate, am precizat si mai sus, el poate raci suprafete cuprinse intre 40 si 60 mp, e ideal pentru living-uri mari sau spatii de birouri.

Totusi, cel mai important lucru de care tin cont majoritatea persoanelor care sunt in cautarea unui aparat de aer conditionat cu o capacitate mare este consumul sau de energie, iar Beko Prestige Line sta foarte bine la acest capitol. El a obtinut clasa A de energie pentru functia de racire si clasa B pentru cea de incalzire, iar cum probabil majoritatea celor care cumpara un aer conditionat il iau pentru prima functie, atunci putem spune ca acest model este perfect pentru ei.

Ce m-a atras pe mine personal la acest model nu a fost neaparat capacitatea sa, design-ul ori clasa de energie ci functiile sale multiple ce fac din el un aer conditionat inteligent ca tot suntem in era produselor inteligente, de la telefoane la tablete sau televizoare.

BekoBpak7

Nu am de gand sa detaliez toate functiile sale, dar macar cele care imi par mai importante:

  • detine 3 filtre extrem de utile: deodorizing filter, anti bacteria filter si active carbon filter. Aceste filtre elimina din aerul ce va intra in incapere bacteriile, praful si alti compusi ce pot deveni daunatori
  • Hotstart 0 functie ce nu permite ca in modul de incalzire aparatul sa livreze aer rece chiar daca este pornit el va incalzi in prealabil aerul
  • Dezumidificare – o functie perfecta pentru zonele umede, pentru spatiile unde se aduna umezeala in exces sau in zilele de vara ploioase
  • Auto Restart – functie ce permite aparatului sa reia setariile chiar si atunci cand apare o pana de curent
  • Ventilare in 4 trepte
  • Sleep mode – pentru un somn linistitor intr-un spatiu aerisit

 Concluzii si pareri

Beko Prestige Line de 18000 BTU imi pare a fi un aer conditionat perfect pentru spatiile de birouri, spatiile comerciale sau locuinte de dimensiuni mari. Este puternic, are un consum mic, foarte multe functii ce pot face ca mediul in care va fi montat sa devina unul extrem de confortabil.