Daca zilele acestea sunteti in cautarea unui laptop de buget care sa satisfaca nevoile uzuale a unui utilizator obisnuit cu siguranta ar trebui sa aruncati un ochi si peste modelul Lenovo G500, un laptop ce beneficiaza in momentul de fata de o oferta imbatabila in cadrul campaniei de Paste la eMAG. Mai exact a devenit cel mai ieftin laptop din Romania la ora actuala si acest lucru cred ca spune extrem de multe despre pretul sau imbatabil.

Design

Daca va asteptati la un design urat sau ceva care sa nu va placa va spun ca va inselati pentru ca Lenovo au stiut dintotdeauna ca un laptop care nu arata bine nu se va vinde. Lenovo G500 este in totalitate negru, dar asta nu inseamna ca e sumbru ci doar ca e stilat si elegant. Daca ar fi sa-l compar l-as compara mai degraba cu un costum Armani croit special pentru tine, atat de bine arata acest model imbracat in negru. Linii drepte, colturi drepte la 90 de grade, foarte putin slefuit pentru un plus de stil. Design compact, materiale placute la atingere si care (cel mai important) nu atrag amprentele.

Tastatura este una exact pe placul meu, ergonomica, iti usureaza redactarea, iar porturile sunt amplasate ideal in ambele parti laterale.

15109193_1

Specificatii tehnice

Cu toate ca de cele mai multe ori ne asteptam de la un laptop cu titulatura de cel mai ieftin laptop din Romania sa aibe caracteristici nu tocmai bune, de data aceasta lucrurile stau cu totul altfel deoarece Lenovo G500 surprinde si la acest capitol destul de mult.

Incepand cu procesorul Intel DUAL-CORE tactat la 1,9 GHz, continuand cu memorie RAM cu o capacitate de 2GB DDR3 (este un slot liber) si care poate fi marita extrem de usor cu . Spatiul de stocare este unul extrem de generos pentru un model atat de ieftin: 500 GB, iar unitatea optica este un DVD-RW.

Probabil ca majoritatea va intrebati ce placa video detine acest model de laptop si sa nu maresc tenisunea am sa va spun direct: Intel HD 2500, o placa video destul de buna si pentru a demonstra acets lucru o sa va atasez un video cu performantele acesteia in jocuri:

La capitolul multimedia lucrurile stau si mai bine. Pentru inceput o sa aduc aminte de difuzoarele stereo cu microfon incorporat, camera web HD, cititorul de carduri, porturile USB 3.0 si 2.0, HDMI si bluetooth-ul sau Wi-Fi-ul.

Bateria este in 6 celule si ofera o autonomie pana la 5 ore.

In ceea ce priveste pretul o sa va las sa-l descoperiti singuri pentru a va uimi.