Dupa ce Google a anuntat preluarea companiei Motorola au aparut multe zvonuri conform urmatoarele telefoane Google Nexus vor fi produse exclusiv de Motorola, insa nu a fost sa fie asa. Motorola a cam disparut de pe piata in ultimii ani pierzand teren din ce in ce mai mult in fata competitorilor ajungand in ziua de azi sa nu prea mai conteze pe piata de telefoane mobile. Gurile rele au spus chiar ca Google au facut acest lucru intentionat, insa nimeni nu a spus clar si motivul. E pacat sa vezi cum o companie atat de mare precum Motorola se zbate sa supravietuiasca dupa ce anii la rand au fost lideri de piata. Imi aduc aminte cu nostalgie de primul meu telefon cu ecran color (in fapt era un Motorola cu clapa si cu 3 culori, albastru, rosu si portocaliu), apoi a urmat prin 2005 cred Motorola V620, un telefon solid cu o carcasa din metal, cu clapa si cu ecran cu adevarat color numai ca nu asta era atractia lui ci camera foto/video de tip VGA, era o nebunie numai ca nu prea aveam spatiu ca sa filmez prea mult sau sa fac prea multe poze.
In fine, trecem peste aceasta perioada si ajungem in 2013, mai exact in august 2013 moment in care zvonurile legate de Moto X se adeveresc, iar noul smartphone al celor de la Motorola este lansat oficial. Pretul sau nu este unul prea mic cum se asteptau unii specialisti ci e destul de mare: 575 de dolari, pret care se traduce pentru Romania undeva la 2.399 lei (verifica aici pretul oficial din Romania).
Specificatii tehnice oficiale Moto X
- display AMOLED de 4,7″ cu o rezolutie doar HD (1280 x 720) si 312 ppi
- chipset X8 cu procesor Snapdragon S4 dual-core de 1,7 GHz si inca un dual-core pentru consum mai mic
- GPU Adreno 320
- memorie RAM 2 GB
- camera foto cu un senzor de 10 MPx
- baterie cu o capacitate de 2200 mAh
- sistem de operare Android 4.2.2 nemodificat
- Google Now pre-activat
Mai punctez si faptul ca are un design destuld e atragator, “in tendinte” cum s-ar spune. Ramane de vazut daca va avea si priza la public si cel mai interesant din punctul meu de vedere, daca cei de la Google vor stii de data aceasta sa gestioneze corect promovarea unui asemenea produs, caci pana la urma vanzarile se bazeaza foarte mult in ziua de azi pe startegia de marketing abordata (vezi exemplul Samsung sau Apple).
Un video de prezentare:
Sursa foto : theVerge