Succesul de care s-a bucart flagship-ul LG G2 i-a convins pe sud-coreenii de la LG sa lanseze pe piata si LG G2 Mini, un smartphone cu design minimalist, cu specificatii tehnice foarte bune in raport cu pretul sau si cu cel mai nou Android in dotare.

Specificatii tehnice

LG au pastrat in linii mari design-ul prezent pe LG G2, dar se pot observa si micile modificari necesare de altfel pentru ca G2 Mini sa fie un smartphone cin categoria de mijloc. Design-ul minimalist presupune lipsa butoanelor laterale, fapt ce ofera stabilitate si confort sporit.

g2-specs

LG G2 Mini vine dotat cu un display qHD IPS de 4,7″, cu o rezolutie 960 x 540 pixeli, procesorul este un Quad-Core tactat la 1,2 GHz, memorie RAM 1GB , spatiu de stocare intern de 8GB (slot card micro SD ce suporta maxim 32 GB), iar sistemul de operare este noul Android 4.4 KitKat.

Conectivitatea este asigurata de portul microUSB 2.0, tehnologia bluetooth 4.0, Wi-Fi si NFC. Camera principala este dotata cu un senzor de 8MP, iar cea secundara cu 1.3 MP.

Bateria este de 2440 mAh si se pare ca asigura in mare parte aceeasi autonomie ca si la fratele mai mare, undeva peste decent, ceea ce este un lucru bun si un plus pentru acest model.

Pretul sau la eMAG porneste de la 270 de lei – pentru cei ce sunt interesati sa-l achizitioneze intr-o oferta exclusiva de abonament la Vodafone sau de la 1.169 lei la liber.

Concluzii si pareri

Pentru ca nu am avut in mana sa butonez acest model o sa las opinia unui client ce a achizitionat recent acest model de smartphone si care a dorit sa impartaseasca parerea sa obiectiva despre acesta, cu bune si rele.

Marius:

Pro: – Are toate protocoalele de comunicare si conectare actuale: 4G, NFC, DLNA, Wifi-Direct, etc.- Meniurile si ferestrele se misca fara lag.
– Semnalul este in permanenta full pe 2G, iar pe 3G si 4G depinde mult de acoperirea oferita de firma de telefonie.
– Ecranul este foarte clar, nu se vad pixeli la rularea de filme.
– Sunetul este curat, fara distorsiuni, in convorbire telefonica se aude bine atat in difuzor cat si la interlocutor.
– Aplicatia de muzica iti cauta si importa automat toata muzica de pe telefon (memorie interna + SD card) si o aranjeaza alfabetic, pe foldere.
– Camera foto face poze foarte bune, fara zgomot de imagine vizibil. Se poate comanda inclusiv vocal, prin cuvinte cheie.
– Are sistem de deblocare ecran cu recunoastere faciala sau cu ciocanituri in ecran.
– Bateria tine si 4 zile, daca se foloseste 10-15 minute pe zi doar pe conexiune WiFi. Are consum foarte bine optimizat pe aceasta conexiune.
– Nu se incalzeste tare la utilizare indelungata ca alte telefoane de la Samsung sau Sony.
– Carcasa este bine inchegata, nu scartaie si nu se misca capacul, iar intre carcase are o rama metalica ce ofera rigiditate telefonului. Nu este lucioasa prin urmare n-o sa vedeti amprente pe ea. 🙂
– Tasta de volum jos poate fi folosita ca sa declanseze camera foto cand telefonul este blocat.
Contra: – Camera foto nu are …