lg 32la6130 reviewAcest model de televizor este unul lansat in anul 2013 si face parte din noua serie de tv-uri marca LG. Are acelasi design ca si modelul pe care eu il detin si in mare dispune de aceleasi caracteristici. Singura diferenta notabila este lipsa interfatei Smart, deci nu este un Smart TV propriu-zis ci un Cinema 3D. Ceea ce este foarte interesant in momentul de fata este ca LG 32LA6130 are in acest moment un pret redus cu 400 de lei ().

Nu o sa insist pe partea de design, consider ca se poate observa destul de bine din pozele de mai jos. O sa spun la acest capitol doar ca imi place faptul ca este stabil si ca are un aspect modern, iar ceea ce nu-mi place este faptul ca nu-l pot regla pe inaltime.

In ceea ce priveste display-ul, acesta utilizeaza tehnologia Direct LED, are o diagonala de 32″, ofera o rezolutie Full HD si cel mai important lucru dintre toate este ca e 3D. Tehnologia 3D pe care LG o utilizeaza este cea pasiva, iar efectele sunt foarte bune. Imi plac ochelarii (apropo, la achizitia acestui model primiti cadou doua perechi de ochelari 3D Party Pack) pentru ca sunt usori si nu-ti afecteaza prea mult privirea, ce-i drept nu e recomandat sa stai cu ei la ochi mai mult de 3-4 ore/zi. Sunt mult mai confortabili decat ochelarii activi si te obisnuiesti mult mai usor cu ei.

Televizorul are 7 moduri de imagine, insa si mai importante decat aceste moduri sunt caracteristicile speciale pentru imagine dintre care amintesc: conversia 2D->3D, controlul pentru adancime 3D (este bun atunci cand filmul nu are efecte foarte aprofundate si cu aceasta caracteristica reusesti sa modelezi efectele un pic mai mult) si Dual Play. Aceasta din urma nu am avut ocazia sa o testez, insa pe scurt, daca aveti o consola de jocuri care suporta 3D (sau un laptop ori pc pe care sa-l conectati la tv) puteti sa jucati jocuri in 2, iar cu ajutorul ochelarilor 3D Dual Play fiecare jucator va vedea ecranul intreg al tv-ului. Pentru o demonstartie scurta urmariti video-ul de mai jos:

Sistemul audio este Dolby Digital, 20 W RMS (2 x 10), sunetul se aude clar daca il tineti pana in 80-85, se aude tare (la tv  cel mai tare se aude pe U HD, TVR HD si PRO TV HD).

Conectivitatea sa consta in porturi USB 2.0, HDMI, LAN (internet prin fir) si SCART, de asemenea dispune si de slot CI si tunere digitale DVB-C/T.

Personal pot trage o singura concluzie despre acest model de tv, daca nu aveti neaparat nevoie de parte de Smart (aveti la dispozitie internet prin fir si browser totusi) si vreti un TV 3D de calitate atunci cu siguranta LG 32LA6130 vi se potriveste de minune, cu atat mai mult cu cat are un pret extrem de atractiv.