!

Pana nu demult achizitionarea unei roviniete dadea multe batai de cap din mai multe privinte. Una dintre ele era legata de faptul ca  aceasta nu se gasea in orice loc si acolo unde o gaseai angajatii fie erau plictisiti si nu aveau chef de asa ceva, in consecinta pierdeai timp, fie iti spuneau ca nu pot emite roviniete pentru o zi sau pentru o saptamana ci doar de la o luna in sus (patit pe pielea mea), ori fie adaosurile comerciale depasau cu mult limita bunului simt.

Acum lucrurile s-au schimbat cu mult in bine pentru ca nu mai este nevoie sa cauti un loc de unde sa cumperi rovinieta, nu mai trebuie sa faci fata angajatilor plictisiti care iti pierd timpul si nu mai esti nevoit sa scoti mai multi bani din buzunar decat ar trebui. Toate acestea sunt posibile de cand rovinieta poate fi achizitionata online. Durata totala de inregistrare a rovinietei plus timpul de asteptare pana o primesti pe mail este de doar 5 minute.

Roviniete online la cele mai bune preturi – Rovinieta

Ce pret are Rovinieta online?

Dupa cum cred ca stiti deja, acest pret depinde foarte mult de tipul automobilului pentru care doriti sa cumparati rovinieta, dar acest criteriu nu este singurul ci conteaza si perioada pentru care achitati, perioada ce variaza de la o singura zi pana la 12 luni. Inevitabil cea mai convenabila este cea de 12 luni pentru ca per total platiti un pret mai mic decat daca ati plati in fiecare luna. Totul depinde de interesele dvs si de cat de des veti avea nevoie sa circulati intr-o anumita perioada pe drumurile unde trebuie sa aveti platita rovinieta.

Preturi pur informative pentru rovinieta achizitionata online:

1. Autoturism

– 7 zile = 12,97 lei

– 30 de zile = 30,26 lei

2. Transport marfa 0 – 3,5 tone

– 7 zile = 25,93 lei

– 30 zile = 69,16 lei

3. Transport marfa 3,5 – 7,5 tone

– 7 zile = 86,45 lei

– 30 de zile = 224,76 lei

Care este amenda pentru lipsa rovinietei?

rovinieta-controlNu de putine ori s-a intamplat ca persoane care au crezut ca fac o economie prinneplata rovinietei s-au trezit ca defapt au riscat prea mult si au ajuns sa plateasca de minim doua ori pretul unei roviniete pe o perioada de 12 luni. O afacere nu prea rentabila, nu?

Amenzile pentru neplata rovinieitei sunt urmatoarele:

  • Autoturisme – intre 250 si 500 lei.
  • Vehicule transport marfa (MTMA <= 3.5 tone)  – intre 750 si 1250 lei.
  • Vehicule transport persoane (9 – 23 locuri inclusiv soferul) – intre 1250 si 1750 lei.
  • Vehicule transport persoane (peste 23 de locuri inclusiv soferul) – intre 1750 si 2250 lei.
  • Vehicule transport marfa (MTMA >= 12 tone si maxim 3 axe) – intre 2750 si 3000 lei.
  • Vehicule transport marfa (MTMA >= 12 tone si minim 4 axe) – intre 3000 si 4500 lei.

Cum poti plati rovinieta online

Ca sa comanzi si s aplatesti o rovinieta online este simplu si usor, Nu ai nevoie mai mult de 5 minute pentru a achizitiona online o rovinieta. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi tipul de automobil pentru care vrei sa platesti rovinieta apoi alegi perioada (de la o zi la 12 luni) apesi butonul de “alege” si apoi completezi data de la care vrei sa intre in vigoare rovinieta, specifici tara unde a fost inmatriculat autovehiculul si specifici numarul de inamtriculare al acestuia dupa care vei fi redirectionat catre pagina de finalizare a comenzii unde alegi metoda de plata (cea mai utilizata este cea cu cardul online – tranzactia este securizata si intermediata de catre cel mai mare procesator de plati online cu cardul din Romania: PayU), iar apoi astepti sa primesti pe mail rovinieta achizitionata online.

Rovinieta va ajunge in casuta de mail specificata la inregistrarea in magazinul online. Odata cu rovinieta in format electronic vei primi si factura aferenta platii efectuate. Rovinieta o poti printa daca doresti pentru mai multa siguranta si pentru a o avea la indemana. Totusi, nicaieri nu este specificat faptul ca aceasta rovinieta electronia trebuie sa o aveti si in printata, verificarea unei roviniete de catre organele abilitate se face dupa numarul de inmatriculare a masinii.