Este stiut faptul ca majoritatea producatorilor de imprimante nu agreeaza deloc reumplerea cartuselor si acets lucru se datoreaza unui simplu motiv: daca oamenii reumpla cartusele scad vanzarile la vanzarea de cartuse originale, iar acest lucru se reflecta direct in bugetul companiilor ca HP sau Canon.

Pe deoparte trebuie sa-i intelegem si pe ei pentru ca isi protejeaza business-ul, de aceea se vand multifunctionale cu inkjet la preturi derizorii (tin minte si de promotii cand puteai achizitiona cu doar 99 de lei o multifunctionala Canon), aceste preturi mici sunt posibile atata timp cat HP si Canon vand consumabile. Acest tip de business a fost facut cunoscut din cate tin eu minte de Mercedes cand acestia vindeau masini atat de bune incat rareori necesitau inlocuirea unor piese, fapt ce a dus la un moment dat spre zvonuri legate de falimentul companiei, insa doar pana a venit cineva si a spus ca trebuie sa se apuce de facut masini care sa se mai si strice ca sa poata vanda si piese pe langa ele, lucru care a salvat gigantul auto pe acea vreme.

O imprimanta multifunctionala extrem de vanduta in ultimii ani la noi in Romania este Canon MP250, dar acest model are si foarte multe probleme legate de reumplerea cartuselor, lucru ce a dezamagit multi clienti care sunt obisnuiti sa reincarce cartusele si nu se cumpere unele noi de fiecare data cand cele vechi se golesc. Este clar ca acest aspect are legatura directa cu nivelul de trai pe care il avem si probabil cu unele aspecte legate de civilizatie si aici ma refer strict la cei care castiga sume egale cu cei din occident sau poate chiar mai mari, dar care se zgarcesc la cativa lei (stiu personal cateva specimene de genul acesta).

cum sa resetezi canon mp250

Daca esti o persoana care are probleme cu resatarea imprimantei Canon MP250 atunci cred ca ar fi util pentru tine sa citesti tutorialul de mai jos despre cum restezi imprimanta Canon MP250.

Tutorial resetare Canon MP250:

Pasul 1: Niciodata sa nu incercati reumplerea vreunui cartus daca imprimanta nu va afiseaza o eroare cum ca unul dintre cartuse (cel negru sau cel color) a ramas fara tus.

Pasul 2: In momentul in care vi se afiseaza “eroarea” trebuie sa apasati (fara sa luati degetul de pe buton deloc) timp de 10 secunde pe butonul ROSU al multifunctionalei (este vorba de butonul cu triunghiul acela inauntru).

Pasul 3: Dupa ce ati tinut neintrerupt 10 secunde apasat butonul ROSU al imprimantei scoateti cartusul si reumpleti-l

Pasul 4: Dupa ce ati reumplut cartusul il puneti inapoi la locul sau din imprimanta. De acum inainte imptimanta va recunoaste cartusul insa va afis aca este gol, nu este nici o problema, ea va functiona normal.

Pasul 5: Repetati aceeasi pasi si cu celalalt cartus, dar numai cand acesta se va goli iar led-urile imprimantei vor afisa o eroare sau vor deveni intermitente.

 Pasul 6: Efectuati acesti pasi doar o singura data pentru fiecare cartus in parte, dupa aceea nu va mai trebui sa faceti acest lucru ci doar sa reumpleti cartusele de ori cate ori se termina tusul din ele.