Apa reprezintă cel mai esențial element din viața unui om, așadar, este de la sine înțeles că ar trebui să îi acordăm o atenție cât mai mare, atât în ceea ce privește cantitatea, cât și calitatea consumului. În ultimii ani, trendurile care vizează o viață mai sănătoasă din toate punctele de vedere, filtru apa potabilaau încurajat populația de a fi mult mai atentă și mai selectivă și în ceea ce consumă, atât ca alimente, cât și ca lichide. Iar în tot acest cadru, să vorbim despre cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile, este un lucru mai mult decât firesc și important.

Apa potabilă de la robinet, adică cea pe care o consumăm din propriile noastre locuințe, este considerată a fi sigură pentru consum. Bineînțeles, nu în toate țările și zonele se aplică acest lucru, însă în România, apa potabilă din case trece printr-un proces riguros de verificare a impurităților înainte de a fi aprobată pentru uzul intern. Totuși, chiar dacă aceste verificări elimină existența unor substanțe sau bacterii periculoase, asta nu înseamnă că apa este lipsită de reziduuri sau compuși ce pot fi dăunători pentru oameni, mai ales pe termen lung.

Astfel, dacă iubești confortul de a consuma apă direct de la robinet, îți recomandăm să iei în considerare aplicarea unui sistem de filtrare a apei potabile, mai ales dacă nu știi ce vechime au țevile din imobil prin care apa ajunge la tine.

 

 

 

Ghid practic – cum alegi cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile

 

La fel ca oricare alt produs, și sistemele de filtrare a apei potabile se bucură acum de o mulțime de modele și tehnologii, prezente la rafturile din magazine sau pe site-urile online. Deși în aparență toate fac același lucru, curăță apa de impurități, la o analiză mai atentă, vei vedea că totuși, unele o fac mai bine decât altele, iar atunci sigur vei vrea să știi ce alte diferențe mai pot exista între ele. Pe cele mai importante, le vom puncta în continuare:

Substanțele filtrate

așa cum spuneam și mai sus, principala caracteristică a unui filtru de apă trebuie să fie numărul de substanțe filtrate. De regulă, acesta este și elementul care face diferența de preț între un produs, sau altul. Gustul apei este îmbunătățit de majoritatea filtrelor, însă cele mai bune dintre acestea trebuie să rețină peste 10 substanțe contaminante din apă. Așadar, verifică întotdeauna acest aspect în descrierea produsului.

Elemente de performanță 

sistemele de filtrare a apei pot face acest proces printr-o singură etapă, sau prin mai multe etape de curățare a apei. Cele mai bune sisteme sunt cele care trec apa prin minim 3 etape de filtrare, astfel încât să elimine cât mai multe tipuri de particule contaminante.

De asemenea, sistemele de filtrare pot afecta presiunea jetului de apă din robinet. Ca să te asiguri că nu se va întâmpla asta la tine acasă, alege un filtru care asigură o presiune de funcționare cuprinsă între 3 bari și 7 bari.

Un alt aspect important este întreținerea.

Ca orice filtru, este evident că și acestea de apă necesită o înlocuire din timp în timp. Asigură-te că filtrul achiziționat are o durată de viață de minim 6 luni, sau chiar mai lungă, pentru a te feri de costuri mult prea mari în viitor. Poți alege dintre acele sisteme care te avertizează luminos sau sonor atunci când e timpul să schimbi filtrele, acestea fiind și cele mai recomandate variante de pe piață. Altfel, ar putea să-ți fie destul de greu să identifici cu acuratețe momentul.

Designul filtrului de apă 

aceste sisteme se montează de regulă sub chiuvetă, ocupând mai mult sau mai puțin spațiu din dulăpiorul aflat dedesubt. Astfel, îți recomandăm să alegi filtrul în funcție de spațiul disponibil, dar și de greutate și dificultatea de montare. Aceste sisteme nu au nevoie de montaj profesionist, așadar, îți vei face ție viața mai ușoară.

Știm că sănătatea este prioritară și pentru tine, așadar, ca să-ți ușurăm căutarea, mai jos îți vom prezenta care sunt cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile.

 

Top 5 cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile

 

1. Purificator apă cu osmoză inversă Ecosoft

Screenshot 2022 01 10 at 13 32 25 purificator apa cu osmoza inversa ecosoft cu mineralizare in 6 trepte 336 3225 webp imag...probabil una dintre cele mai bune alegeri, în raport calitate preț. Datorită tehnologiei cu osmoză inversă, acest filtru reduce până la 99,8% din impuritățile aflate în apa de la robinet. Mai mult, utilizează 6 trepte de filtrare a apei, oferind un gust savuros și datorită unui filtru din coajă de nucă de cocos pe care îl conține acest sistem. Oferă 7,9 litri de apă pe oră și are un rezervor de stocare de 7 l.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Filtru de apă potabilă Aquaphor Modern 2

filtru de apa modernAcest filtru se montează ușor, însă pe chiuvetă, astfel, înainte de a-l alege, asigură-te că se încadrează în spațiul tău disponibil, dar și în design. Este un produs care filtrează cu succes apa, eliminând clorul activ, produsele petroliere, fenolul, pesticidele și metalele grele. Sistemul are și un calendar montat deasupra, vizibil, pentru a știi când este momentul să înlocuiești filtrul, iar capacitatea de filtrare este de 4000 de litri.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Sistem Ultrafiltrare apă Excito B – AQUAFILTER

sistem filtrare apacu siguranță una dintre cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de calitate, raportată la preț. Acest sistem include 5 etape de filtrare și un design versatil, care poate fi integrat în orice bucătărie. Oferă o presiune ideală cuprinsă între 2 și 4 bari și are o capacitate de 6000 de litri.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Filtru apă potabilă 3M Aqua-Pure Complete

filtru apa emagacest filtru este ideal pentru gustul și calitatea apei din casa ta, iar în același timp, vine și cu un design care îl face să fie produsul ideal pentru orice bucătărie. Ocupă puțin spațiu sub chiuvetă și are 3 etape de filtrare, ceea ce asigură un rezultat optim. Are o capacitate de 4000 l și utilizează o tehnologie avansată de filtrare a apei datorată cărbunelui activ proprietar Carbon Block Argintat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

5. Sistem domestic de filtrare a apei în 3 etape

sistem filtrare apa emagprodusele Barrier sunt bine cunoscute în privința filtrării apei, așadar, poți alege cu încredere și acest produs de la ei. Are o capacitate de filtrare de 10000 de l, un proces determinat de 3 trepte și un design ideal pentru orice bucătărie. Un alt factor important este prețul, care este foarte bun în raport cu proprietățile acestui sistem de filtrare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum că ai toate informațiile despre cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile, este timpul să-l achiziționezi și tu pe cel mai bun!