Sala de fitness a devenit pentru mulți dintre noi un stil de viață, un obicei pe care l-am introdus în rutina noastră pentru a ne simți mai bine sau pentru a ne atinge diferite obiective. Creșterea masei musculare este unul dintre principalele scopuri pe care le au cei care practică fitness-ul de ceva timp însă, uneori, oricât de mult efort și ambiție există, rezultatele par să stagneze. Creșterea în masă nu este un obiectiv ușor de atins, deoarece pe lângă mișcare, implică și o dietă cât se poate de serioasă.

proteine masa musculara

Atunci când simți că ai încercat tot ce se putea, dar tot nu ești mulțumim de modul în care evoluează lucrurile, poți apela cu încredere la proteine, pe care să le introduci în alimentația ta fără probleme. Proteina este un macronutrient care te ajută să crești masa musculară, să atingi numărul de calorii necesare și îți oferă și un plus de energie. Există o gamă destul de versatilă când vine vorba de alegerea proteinei potrivite pentru tine, iar pentru a-ți face o idee mai clară, ți-am pregătit câteva informații utile, cât și câteva recomandări în acest sens.

 

Cum alegi cea mai bună proteină pentru masa musculară?

 

Tipul de proteină:

înainte de toate, trebuie să știi că există mai multe tipuri de proteină, fiecare aducând beneficii diverse pentru organismul tău. Proteina se regăsește pe piață sub formă de pudră, pe care o poți consuma în shake-uri sau sub formă de batoane proteice cu diferite arome.

Proteina din zer: shake proteic

este una dintre cele mai des întâlnite opțiuni când vine vorba de introducerea proteinei în alimentație. Este atât de eficientă deoarece se absoarbe în scurt timp în organism și este compusă din aminoacizi esențiali, care te vor ajuta să crești masa musculară. Este una dintre cele două opțiuni de proteine din lapte, cu un procent de 20%.

Cazeina:

procentul de 80% din proteina laptelui se regăsește în cazeină. Acest tip de proteină se asimilează mai lent în organism și se utilizează de obicei seara sau când nu ai poftă de mâncare.

Proteina din ou:

după spusele specialiștilor, oul reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteină pentru organismul tău, deoarece se bucură de un nivel ridicat de aminoacizi. În cazul în care corpul tău are reacții la lactoză, aceasta poate fi o variantă ideală pentru tine.

Proteină din soia:

dacă ai un regim alimentar bazat pe veganism, atunci proteina din soia poate fi o alegere ideală. Este o proteină eficientă, însă nu are un nivel optim de aminoacizi esențiali.

Forma:

în funcție de ceea ce crezi că funcționează mai bine pentru tine, poți alege între consumul proteinei sub formă de pudră sau consumul batoanelor proteice.

Pudra proteică:

este cea mai de întâlnită opțiune deoarece este la îndemâna oricui și este mult mai ușor de introdus în viața de zi cu zi. Aceasta poate fi consumată în shake-uri, smoothie-uri, sau în diverse deserturi. Aici, poți să combini tu alimentele tale preferate și să te joci cu aromele favorite.
Batoane proteice: acestea sunt o variantă mai potrivită pentru atunci când avem un stil de viață care presupune să fim într-o continuă mișcare. Este important să urmărești lista ingredientelor din care sunt compuse aceste batoane, astfel încât să eviți ingrediente sintetice.

Scopul folosirii proteinei:

după cum îți spuneam la începutul acestui articol, proteina poate avea diverse scopuri și este important să ții cont de acest aspect atunci când vrei să introduci acest supliment în alimentația ta.

Proteină pentru creșterea masei musculare:

în acest caz, proteina este recomandată să fie consumată după antrenament pentru o eficiență maximă. Mușchii noștri sunt compuși din proteină, astfel acest element este extrem de important pentru a-i ajuta să se refacă după un antrenament intens.

Proteină pentru slăbit:

atunci când introduci proteina în regimul tău, poți pierde kilograme prin accelerarea arderii caloriilor. Proteina conține anumite substanțe nutritive, care îți vor oferi și senzația de sațietate.

Proteină pentru îngrășare:

poți introduce proteina și cu scopul de a câștiga câteva kilograme în plus. În combinație cu o dietă echilibrată, în care să se regăsească și carbohidrați și exerciții fizice, rezultatele vor începe să apară.

Consumul de proteine:

pentru a avea parte de rezultatele pe care ți le dorești, este esențial să știi câte grame de proteină trebuie să consumi zilnic. Specialiștii din domeniu recomandă consumul a 0.8 grame de proteine/ kilogram. Dacă te supui unui efort fizic mai ridicat, atunci poți crește aceste valori, între 80 și 150 grame de proteină, în funcție de greutatea ta.

 

Top cele mai recomandate proteine

 

Nr. 1: Muscle Mass GFX

cea mai buna proteina pentru masa muscularaPachet premium: un mix de suplimente care te vor ajuta să îți îndeplinești cu succes obiectivele propuse. Este un produs premium, care funcționează eficient și aduce o mulțime de beneficii corpului tău. Este recomandat în principal pentru atunci când combini o alimentație sănătoasă cu mișcarea.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Optium Nutrition ON 100% Whey Gold Standard protein

proteine emagCu aromă intensă de ciocolată, 2,27 kg: această pudră te ajută la creșterea masei musculare, dar și pentru imunitate. Este o proteină din zer care se absoarbe foarte bine în corp, cu o sursă bogată în aminoacizi, care te ajută la refacerea mușchilor după antrenament.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Serious Mass vanilie 2,7 kg OPTIUM NUTRITION EM

proteine decathlonAcest supliment ajută la menținerea și creșterea tonusului muscular. Este recomandat după un antrenament sportiv și te va ajuta atât pentru îndeplinirea targetului, cât și pentru a câștiga mai multă forță musculară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Proteine GFX-8

proteine pro nutritionEste unul dintre suplimentele de top, recomandat pentru a crește forța și masa musculară. Are un preț de achiziție ușor mai mic, ceea ce ar putea să te intereseze în cazul în care ești la început să îți dorești în prima fază să testezi cea mai bună variantă pentru tine.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Mass Gainer 7 Aptonia

proteine aptoniaAceastă pudră proteică te ajută să crești masa musculară printr-un proces constant. Pentru o eficiență maximă, trebuie consumată în două etape, cu o oră înainte de antrenament și cu o oră după antrenament.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.