Luna septembrie este una speciala pentru noi toti, unii dintre noi se pragatesc pentru liceu, altii pentru facultate si altii mai mari pentru gradinita. Indiferent de varsta, cu totii ne aducem aminte in septembrie de primele zile de scoala, de primul caiet, creion, stilou sau pix, de colegi, de invatatori, profesori si asa mai departe. Cei mai mici isi aduc aminte si de primul calculator sau de primul laptop. Personal am primit primul calculator abia in anul 2003 cand eram deja treceam in clasa a 12-a, dar imi aduc si acum aminte cat de fericit am fost cand l-am adus acasa. Au trecut fix 10 ani de atunci si m-am gandit ca vor fi si alti copii la fel de fericiti in aceasta luna pentru ca vor primi in cadou primul loc calculator sau poate un al doilea ca primul s-a invechit deja, astfel ca am cautat in magazinul online eMAG cele mai bune oferte pentru calculatoare si le-am selectionat in randurile de mai jos:

Cele mai bune oferte de la eMAG:

1. Sistem desktop Serioux Promo V5

v5

Un sistem desktop asamblat de cei de la Serioux. Unitatea centrala este echipata cu o placa de baza cu socket 1155, un procesor Intel Celeron Dual-Core G1610 ce ruleaza la o frecventa de 2,6 GHz, o memorie RAM de 4 GB DDR3, o placa video integrata de la Intel HD ce detine un procesor care ruleaza in mod standard la 650 MHz si la mod full la 1050 MHz. Desi pare a fi o placa video care nu ar face fata unor jocuri mai puternice tin sa va spun ca nu este deloc asa, noile modele de placi video de la Intel ruleaza de la continut HD pana la jocuri precum Call of Duty sau World of Warcraft fara probleme. Spatiul de stocare este de 500 GB, iar unitatea optica e un DVD-RW autentic.

Monitorul este de la Benq, modelul GW2255 ce dispune de o diagonala destul de mare fata de cea cu care am fost eu obisnuit, 21,5″si bineinteles ca ofera o rezolutie Full HD.

Acest sistem il recomand celor care nu doresc sa investeasca prea mult intr-un calculator, dar care isi doresc unul destul de bun pentru a face fata cerintelor de acum, dar si de peste 3-4 ani de zile, Consider ca este perfect pentru un copil din clasa a 5-a pana in a 9-a.

2. Sistem desktop Serioux Smart V7

v5

Acest model se diferentiaza de cel de mai sus prin prisma procesorului si a placi de baza. Platforma pe care a fost construit este AMD, iar acest lucru este intalnit destul de des in randul celor care asambleaza calculatoare, fac un sistem pe platforma Intel si unul asemanator pe platforma AMD, iar clientul poate alege solutia care i se pare cea mai facila si mai convenabila.

Sistemul V7 este dotat cu un procesor AMD A4 X2 4000 ce ruleaza la o frecventa de 3,2 GHz si care dispune de un cache de 1 MB. Memoria RAM este aceeasi ca si la predecesorul sau, 4 GB DDR3, iar placa video integrata este AMD Radeon HD 7480D, o placa ce poate rula si ea fara problema continut video HD, dar si jocuri de generatie mai noua chiar daca nu la nivel maxim si poate ca la unele dintre ele nici la nivel mediu, dar e bine de stiut ca ruleaza.

Spatiul de stocare este tot de 500 GB,m unitatea optica tot un DVD-RW, iar  porturile USB sunt tot in numar de 4. Monitorul este acelasi Benq de 21,5″ Full HD.

3. Desktop PC Serioux Promo

PROMO

Nu este nici pe departe cel mai performant sistem desktop din oferta eMAG, insa dupa opinia mea este cel mai accesibil si cel mai complet, iar acest lucru se datoreaza faptului ca vine la pachet si cu o multifunctionala, iar pretul sau este unul foarte bun, sistemul beneficiind si de o reducere suplimentara de 200 de lei.

In fapt, sistemul este acelasi Serioux V5 cu Intel Celeron Dual-Ciore de 2,6 GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, Intel HD Graphics si cu Monitorul de la Benq de 21,5″ Full HD, insa surpriza vine de la multifunctionala HP Deskjet 1050A ce vine in pachet.

In  cazul in care ati considerat ca nici unul dintre sistemele desktop prezentate mai sus nu sunt pe placul dvs. sau pur si simplu va doriti un calculator mai performant va aduc la cunostiinta faptul ca eMAG are si cateva oferte speciale pentru unitati centrale de calculator si pentru desktop-uri de tip all in one, ofertele lor le puteti gasi .