Când vremea de afară se încălzește, trebuie să începi să te gândești la activitățile pe care cel mic le va putea face afară. Atunci când îmbini utilul cu plăcutul, șansele ca acesta să se bucure de timpul petrecut afară vor fi mai mari. Sportul este important în viața fiecărui om, iar atunci când ne referim la cei mici, trebuie să menționăm că îi va ajuta în dezvoltarea și menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

CEL MAI BUN SKATEBOARD PENTRU COPII

Skateboard-ul este unul dintre sporturile din ce în ce mai preferate de către copii. Le permite să experimenteze o activitate care presupune îndemânare, ceea ce îi va ajuta să deprindă noi abilități într-un mod cât se poate de interactiv. Dacă te entuziasmează această idee și pentru copilul tău, în continuare vei găsi mai multe informații despre modul în care poți achiziționa cel mai bun skateboard și câteva recomandări care te vor ajuta să iei decizia mult mai ușor.

 

Cum alegi cel mai bun skateboard pentru copii?

 

Modelul:

Totul pornește de la cele 3 mari categorii de skateboard. Aici, ai posibilitate de a alege dintre cel clasic, casterboard și longboard.

Modelul clasic: acestea sunt compuse dintr-un deck plat, care de obicei are în extremități o curbură în sus, două axe montate sub deck apropiate de placă și 4 roți. Aici, sunt foarte importante dimensiunile, deoarece acestea trebuie să fie în concordanță cu înălțimea și cu numărul pe care copilul o are la încălțăminte. Astfel, cel mai important aspect este lățimea plăcii. Dacă cel mic are sub 5 ani și sub 100 cm, atunci ar trebui să te orientezi după un model care are o lățime între 16.5 și 17 cm. Dacă acesta se situează cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 ani, cu o înălțime până la 135 cm, atunci un skateboard cu o lățime de 17 – 18 cm este alegerea potrivită. Pentru copiii mai mari, între 9 și 12 ani, cu o înălțime de până la 150 cm, lățimea potrivită este de 18.5 cm. De la 13 ani în sus, lățimea ar trebui să pornească de la 19 cm.

Longboard: în cadrul acestui model, deck-ul ar o suprafață plată, fără acele curburi. Este un model potrivit pentru plimbări, însă nu și pentru a realiza diferite trick-uri. Este potrivit și pentru a acoperi distanțe mai lungi, iar din punct de vedere al manevrabilității, este ușor de utilizat, chiar și de către cei mici.

Casterboardul (RipStick): acest model funcționează în baza unui echilibru pe care îl mai întâlnim la snowboarding sau surfing. Este compus din două deck-uri , care sunt legate între ele printr-un ax flexibil. Datorită formei pe care o are, copilul se va bucura de o experiență mai inedită, deoarece aceste skateboard-uri îi permite o mai mare flexibilitate în mișcări.

Nivelul:

Trebuie să ții cont și de nivelul de la care pornește sau se află deja copilul tău, deoarece trebuie să alegi un skateboard care să i se potrivească. best complete skateboardDacă acesta este abia la început, atunci trebuie să alegi un model care să îi ofere o stabilitate cât mai bună și care să aibă 4 roți cu rulmenți, care să fie așezați la o distanță mai depărtată de axe. Dacă cel mic trece la nivel intermediar, adică deja stăpânește destul de bine tehnicile de bază, poți să te orientezi după un model care îi va permite o diversificare mai mare a mișcărilor. Astfel, te poți uita după un skateboard care să ai aibă cele două curbe în extremitățile deck-ului sau poți alege chiar un casterboard. La nivelul cel mai avansat se află și cele mai performante skateboard-uri care, însă, au un cost de achiziționare destul de ridicat.

Tehnica:

Skateboard-ul poate fi utilizat în mai multe feluri, de aceea este important să știi unde va prefera copilul tău să îl utilizeze. Există 3 tehnici principale, iar fiecare dintre acestea are un model potrivit.

Vert: aici sunt utilizate skateboard-urile care permit practicarea a diversor acrobații și trick-uri. De obicei, aceste tipuri de skateboard-uri le vedem mai mult în parcurile special amenajate, cu rampe și se disting prin extremitățile deck-urilor care sunt curbate și prin roțile moi.

Street technical: modelele de skateboard care se încadrează în această categorie sunt specifice pentru utilizarea acestora pe suprafețe mai atipice, cum ar fi balustrade, trepte sau diverse denivelări. Acest lucru înseamnă că aceste skateboard-uri sunt realizate din materiale foarte rezistente și se regăsesc, de obicei, în categoria celor performante.

All around: dacă scopul principal este achiziționarea unui skateboard pentru plimbări, atunci un longboard este o alegere ideală, în special dacă vorbim de distanțe lungi, deoarece acestea sunt foarte confortabile în utilizare.

 

Top cele mai bune skateboard-uri pentru copii

 

Nr. 1: Skateboard RipStick Air Pro Red-Black

Razor RipStik Air Pro Red Black 198047 0Acest tip de skateboard are 2 roți care se învârt în jurul axului vertical la 360 de grade. Este recomandat copiilor care deja reușesc să își păstreze echilibrul pe un skateboard normal și este potrivit celor cu vârsta peste 8 ani.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Skateboard Ancheer, ABEC-7

skate2Dacă cel mic este la început de drum, atunci acest model este alegerea perfectă. Este ușor de transportat și se poate utiliza atât pe drum, cât și pentru diverse acrobații. Are un deck din lemn de arțar în 7 straturi, care îți asigură o calitate premium.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Penny board cu placă și roți cu led

Penny Board SLV NEON 22INCH Culoare PortocaliuGalben 209905 4Un model cu totul inedit, care se remarcă prin design și prin calitate. Are un deck semitransparent și roți cu LED-uri, ceea ce îl face un model deosebit, de care cu siguranță copilul tău se va bucura. Este potrivit atât pentru plimbări, cât și pentru diverse trucuri pe care cel mic le poate realiza în zonele special amenajate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Penny Board SLV Neon 22 Inch

skate4Dacă cel mic are peste 9 ani, atunci acest model este potrivit pentru el. Este un tip de skateboard cruiser, rezistent în timp, care este potrivit pentru plimbările pe drum. Are un design inedit și atrăgător, iar roțile sunt transparente și colorate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Skateboard MID500 WOLF Verde Copii

skateboard decathlonAcest model are un deck format din 7 straturi de arțar chinezesc, îmbinat cu trucks din aluminiu, ceea ce îi permite celui mic un drum cât se poate de lin și relaxant. Pentru un plus de siguranță, are un material antiderapant, iar axurile din aluminiu de 7”, cu rulmenți ABEC 5, oferă extra calitate în structura acestui skateboard.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.