Atunci când viața îți oferă cel mai de preț cadou, un copil, este de la sine înțeles că îl vei ocroti și îngriji clipă de clipă. Atunci când acesta doarme, este important să te refaci și tu și să îți iei câteva momente pentru tine pentru a te odihni. Totuși, știm că acest lucru este aproape imposibil pentru părinți, din cauza stresului care apare din cauza nesupravegherii în permanență. Ca răspuns și ajutor pentru o astfel de situația, a apărut sistemul de monitorizare pentru bebeluși, cu alertă.

Astfel, chiar dacă nu te afli în cameră cu cel mic în timp ce doarme, vei putea să îl supraveghezi continuu prin intermediul acestui sistem, care te atenționează dacă acesta se trezește prin transmiterea unor sunete sau imagini. Pentru că este vorba de siguranța copilului tău, este important să alegi un model potrivit, care să te ajute în acest sens.

 

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși cu alertă – Ghidul achiziției ideale

 

Tipul sistemului de monitorizare

In momentul de față, pe piață există 3 modele diferite, fiecare având avantaje și dezavantaje. Pentru a reuși să descoperi care este cea mai bună variantă pentru nevoile tale, în continuare le vom aborda pe toate.Baby monitor sleeping child

Sistem de monitorizare audio: în cazul în care nu dispui de un buget foarte mare, acest model poate fi o alegere ideală. Modalitatea prin care acesta funcționează este foarte simplă, astfel că prin intermediul acestui sistem vei putea ști ori de câte ori cel mic începe să plângă. Acest aparat se activează doar la sunete puternice, iar sonorul este foarte puternic, astfel se exclude posibilitatea ca tu să nu îl auzi.

Pentru a te asigura că funcționează în cele mai bune condiții, este recomandat să poziționezi receptorul la o distanță între 1-3 m față de camera unde doarme cel mic.

Sistem de monitorizare video: modelul preferat de majoritatea părinților este cel care are și funcția video deoarece, în acest fel, poți să tragi singur concluzia dacă este nevoie să intervii când copilul plânge sau să îl lași puțin să vezi dacă se liniștește. Chiar dacă prețul în cazul acestor modele urcă puțin, în funcție de buget, te poți orienta după un model mai simplu sau unul mai performant.

Ce trebuie să mai știi în cazul acestui sistem este faptul că poți alege între un model cu sistem video dedicat, adică vei primi un monitor mic care afișează imaginile sau poți alege un model cu sistem video WI-FI, care transmite imaginile pe smartphone.

Aici contează mult și locul unde vei poziționa camera, care trebuie să fie destul de aproape de copil pentru a-i cuprinde orice mișcare, dar la o distanță suficient de mare astfel încât să nu intervină probleme ce țin de siguranța acestuia.

Sistem de monitorizare cu senzor: acest model înregistrează orice mișcare a celui mic, cât și pulsul și ritmul cardiac. Mai apoi, primești o atenționare dacă există un motiv pentru care tu ar trebui să mergi până la bebeluș.

În general, pentru acest tip de sistem optează părinții care tind să dezvolte o stare de anxietate atunci când nu sunt în permanență alături de copil. Este și acesta o varianta bună deoarece te poate avertiza în cazul unei probleme medicale, pentru ca tu să reacționezi într-un timp cât mai scurt.

Tipul transmisiunii

Pentru un sistem care ar în componență un transmițător și un receptor, există 3 moduri prin care acesta transmite atenționările.

Transmitere analog: modelele care funcționează prin această transmisie, sunt în general mai ieftine, însă dezavantajul lor este acela că dacă o altă persoană are un receptor care este pe aceeași frecvență, poate auzi zgomotele din camera copilului tău.

Transmisie digitală: față de modelul anterior, această transmisie reușește să cripteze semnalul, astfel că nu va mai exista posibilitatea ca cineva să asculte sunetele de pe aceeași frecvență.

Transmisie WI-FI: este o alegere foarte bună, mult mai la îndemână pentru orice părinte, deoarece semnalul se trimite pe smartphone. Singurul dezavantaj este faptul că atunci când pică rețeaua wireless, transmisia nu va mai funcționa.

Frecvența

Pentru a evita bruiajele în transmisie, este important să alegi un sistem de monitorizare care să nu funcționeze pe aceeași frecvență ca celelalte aparate electronice din casă. În general, producătorii au ales să meargă pe frecvența 1.9 GHz, care este dedicată aplicațiilor tip voce.

Raza de acțiune

Un alt aspect la care trebuie să te gândești este raza de acțiune a acestui sistem de monitorizare. Modele audio au de obicei o acoperire mai mare, însă indiferent de model, alege unul care acoperă o rază de 200 de metri, pentru a te asigura că va funcționa bine.

 

 

Top cele mai bune sisteme de monitorizare bebeluși cu alertă

 

 

1. Baby monitor și cameră audio-video wireless ”SpyBaby”

webcam bebe1ecran HD XXL 3.2 inch LCD, senzor sunet, mod vedere nocturnă infraroșu, talk-back, monitorizare temperatură, cântece cu leagăn + suzete cadou: este un model potrivit atât pentru nou născuți, cât și pentru copiii mai mari, pe care îi poți supraveghea în timp ce dorm de la o distanță de până la 260 de m.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Video monitor Digital Wi-Fi Motorola Ease34

bebemonitor2dacă îți dorești un sistem performant, care să transmită foarte clar imaginile, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, acest model este o alegere ideală. Are inclusiv o funcție de zoom, prin intermediul căreia vei putea analiza în timp real diverse detalii.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Sistem de monitorizare video pentru bebeluși Mappy VBM-7100

babymonitor3acest model funcționează pe o rază de până la 260 de m. Are 8 cântece de leagăn care pot rula în timp ce acesta se află în pătuț, iar tu poți să îi vorbești ori de câte ori vrei să îl ajuți să se liniștească, prin intermediul funcției de talk back.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Sistem monitorizare video și audio Baby Safety 63

babymonitor4wireless, night vision, posibilitate de a vorbi cu copilul, senzor temperatură, ecran foarte mare 3.2 inch, talk back, cântece de leagăn + suzetă copii cadou: și acest sistem funcționează pe o rază de 260 de m, cu o rezoluție a monitorului de 320×240 pixeli. Este o alegere foarte bună deoarece este un model performant, care incorporează mai multe funcții.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Video monitor pentru bebeluși cu ecran de 5 Vtech VM5252

babymonitor5un model de sistem care îți permite să vezi și să auzi cu o claritate foarte mare fiecare mișcare a bebelușului tău. Pe lângă asta, acesta mai are incorporat și 5 cântece de leagăn și 4 sunete din natură, funcția de talk back, funcția de afișare a temperaturii din camera copilului și multe altele.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.