Vara ne întâmpină cu numeroase oportunități de relaxare, iar acum, în contextul actual, ne bucurăm tot mai mult de propria curte, acolo unde putem petrece momente memorabile, în siguranță. În tot acest cadru, cel mai important accesoriu pe care trebuie să îl ai este șezlongul de grădină. Astfel, te poți relaxa la umbră citind o carte, dar poți profita și de razele soarelui la o sesiune de bronz mult dorită.

Pentru a te simți cu adevărat bine, cel mai bun șezlong de grădină este cel care îți asigură un confort maxim. Acesta, dar și calitatea și durabilitatea șezlongului, sunt probabil cele mai importante criterii în ceea ce privește cel mai bun șezlong de grădină.

Pentru a face alegerea ideală, este important să fii informat. Pe piață există o diversitate mare de modele, așa că te invităm să parcurgi ghidul nostru de achiziție care te va ajuta să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește șezlongul de grădină.

Ghid de achiziție pentru cel mai bun șezlong de grădină

 

Există o serie de criterii și funcționalități care diferențiază un șezlong de grădină bun, de o posibilă decizie proastă. În ceea ce urmează, îți vom spune în detaliu care sunt acestea, dar și care sunt cele mai bune opțiuni.

Materialul șezlongului

Ratanul natural sau sintetic – ratanul sintetic este cea mai populară alegere în ceea ce privesc șezlongurile de grădină. Au o greutate extrem de redusă, o rezistență sporită la factorii externi (ploaie, raze UV, îngheț) și se bucură de un aspect foarte plăcut. Aceste șezlonguri au un preț foarte accesibil, însă cel mai probabil, vei fi nevoit să suplimentezi achiziția cu o saltea care să îți asigure tot confortul necesar.

Ratanul natural este un material foarte estetic, însă mult mai sensibil la precipitații. Astfel, în caz de ploaie sau grindină, acesta trebuie adăpostit. Mai mult, un șezlong din ratan natural poate fi mai costisitor.

Plasticul – un material preferat mai ales dacă este așezat în proximitatea unei piscine. Șezlongul din plastic este foarte rezistent la umiditate și la orice fel de precipitații. Se întreține ușor, este facil de mutat dintr-o parte în alta însă și acest material necesită deseori o saltea pentru a-ți spori confortul. În cazul unui șezlong de plastic, este important să verifici care este greutatea maximă pe care o suportă, căci plasticul este fragil în acest sens.

Lemnul – este un material solid, însă destul de rigid și astfel, inconfortabil. Desigur, acest aspect se poate regla cu ușurință plasând o salteluță peste șezlong. Lemnul este și el mai sensibil în fața factorilor exteriori, tocmai de aceea se pretează mai mult utilizării în interior. Șezlongurile din lemn sunt și mai costisitoare în ceea ce privește prețul.

Materialul textil – este cea mai confortabilă variantă a unui șezlong de grădină. Cadrul acestuia este confecționat din aluminiu, un material rezistent condițiilor externe, iar șezutul propriu-zis este reprezentat de un material textil, confortabil. Aceste tipuri de șezlonguri sunt de cele mai multe ori pliabile, ceea ce reprezintă un avantaj, însă pot fi mai sensibile în ceea ce privește calitatea și durabilitatea.

Dimensiunea și rezistența șezlongului

Și în acest sens există multiple opțiuni din care poți alege. Dimensiunea care îți asigură cel mai bun confort are o lățime cuprinsă între 60 și 90 cm, și o lungime între 180 și 200 m. În funcție de măsurile corpului tău, poți alege varianta ideală pentru tine. Există, de asemenea, și dimensiuni mai mici perfecte pentru copii, sau mai mari, dacă îți dorești un șezlong de grădină cu o capacitate de două persoane.

Rezistența este direct legată de materialul șezlongului, astfel, atunci când dorești să faci o achiziție, caută cu atenție informația care îți indică greutatea maximă suportată.

Confort

Așa cum am menționat și până acum, confortul este generat de salteaua sau pernele care se plasează peste șezlong. Acestea pot diferi prin grosime și umplutură, așa că fii atent inclusiv la aceste detalii. Cu cât salteaua este mai groasă, cu atât te vei bucura de zile mai relaxante, fără dureri în diferite zone ale corpului generate de șezlong.

Tot de confort ține și reglarea spătarului, care este un must-have la un șezlong, indiferent dacă este manuală sau electronică. Este bine să îți poți regla unghiul spătarului în funcție de activitatea pe care o dorești atunci când stai pe șezlong.

Flexibilitate

Soarele parcurge întregul cer de-a lungul zilei, iar atunci când vrei să obții bronzul perfect vei fi nevoit să repoziționezi șezlongul o dată la câteva ore. Pentru asta, ai nevoie de un șezlong de grădină ușor ca greutate, dar și mobil, dotat eventual cu roți pentru o manevrabilitate ridicată.

Accesorii pentru cel mai bun șezlong de grădină

Dacă ai un buget mai ridicat în ceea ce privește achiziția celui mai bun șezlong de grădină, atunci îți recomandăm să alegi din acele oferte care pot include și o umbrelă de protecție momentele în care vrei să te ferești de soarele direct, dar și o măsuță care să îți fie de folos pentru băuturile răcoritoare.

În continuare, vrem să-ți oferim un punct de pornire optim în căutarea celui mai bun șezlong de grădină, așa că iată care sunt recomandările noastre, ce beneficiază de un raport excelent calitate-preț.

 

Top 5 cele mai bune șezlonguri de grădină

 

1. Șezlong terasă Kring Siesta

sezlong1Gravitație zero, cu tetieră, 165x65x113 cm, bej – se reglează ușor, astfel te bucuri fie de un scaun, fie de un șezlong confortabil în grădină. Este confecționat din cadru de aluminiu și material textil pentru șezut, fiind foarte rezistent în mediul exterior. Are dimensiuni potrivite pentru o persoană și nu necesită perne sau salteluță suplimentare. În plus, este la un preț foarte bun.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. California Scaun pliant carouri căptușit

cel mai bun sezlong de gradinaAcesta se deosebește printr-un spătar ergonomic, foarte ușor de reglat. Poate fi folosit ca un scaun, sau ca un șezlong întins. În plus, vine accesorizat cu o pernă confortabilă pentru susținerea capului. Este confecționat din oțel, cu șezut textil, ce nu necesită perne suplimentare. Este pliabil și oferă un confort maxim pentru zilele relaxante de vară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Scaun balansoar gradină Kring, 625x1100x925/515

kringBalansoarul reprezintă o piesă de mobilier clasică, de care te poți bucura acum în propria grădină. Acest șezlong nu este reglabil, însă îți oferă un confort deosebit, mai ales prin funcția de balansare. Este confecționat din cadru de metal și material textil, fiind foarte rezistent la orice condiții meteorologice.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. AMALFI NOBLE GREY cu parasolar

sezlong gradina bunAcest șezlong este destinat bugetelor ușor mai mari, însă include și un parasolar care te ferește de razele de soare atunci când vrei să le eviți. Este confecționat dintr-un metal indestructibil, vopsit cu vopsea pulbere pentru a fi protejat de rugină. Este extrem de confortabil, este reglabil și are o durabilitate crescută în timp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Șezlong, negru, poliratan și lemn masiv de acacia

5f6f8f0d11bf38.95312401.1400x1400Acest șezlong se remarcă printr-un design extrem de plăcut, ce se integrează perfect în orice grădină. Este confecționat din cadru de lemn și șezut din ratan. Este foarte rezistent, însă necesită o întreținere mai minuțioasă și este recomandată acoperirea lui în condiții de ploaie, zăpadă sau îngheț.

Vezi detalii si pret

 

 

 

.