Contextul actual ne-a făcut să realizăm din ce în ce mai mult că sănătatea este și va fi întotdeauna pe primul loc. Chiar dacă ajungi în mod regulat pentru controalele de rutină la medicul specialist, este ideal să ai acasă câteva aparate prin intermediul cărora să îți monitorizezi starea de sănătate și care pot fi folosite de către oricine. Unul dintre acestea este pulsoximetru, un dispozitiv de dimensiuni mici, prin intermediul căruia îți poți măsura pulsul și saturația de oxigen din sânge.

Prin intermediul datelor transmise de aparat, poți depista din timp anumite probleme, care cu timpul, se pot înrăutăți dacă nu sunt tratate. Atunci când vrei să ai grijă de sănătatea ta, dar și a persoanelor dragi, din jurul tău, achiziționarea unui pulsoximetru reprezintă o soluție ideală, care poate fi utilizată atât pe adulți, cât și pe copii. Pentru a știi care model de pulsoximetru este potrivit pentru nevoile tale, ți-am pregătit în continuare un ghid cu o serie de informații utile.

 

Cum alegi cel mai bun pulsoximetru – Ghidul achiziției ideale

 

Înainte de toate, trebuie să ții cont de faptul că vei face o investiție care ar putea să te ajute să descoperi eventuale probleme legate de sănătatea ta, deci este important să alegi un model cât se poate de bun. Acesta trebuie să îți ofere informații clare și concise, de aceea nu trebuie să faci rabat de la calitate.cel mai bun pulsoximetru

Acest dispozitiv probabil l-ai mai întâlnit în cabinetele medicale, însă poate fi utilizat foarte simplu chiar și în confortul propriei case. Dacă sănătatea ta este afectată de probleme precum cele respiratorii sau cardiace, este bine să ai la îndemână un astfel de aparat pentru a-ți monitoriza starea de sănătate.

Există două modele de astfel de dispozitive, cele care se atașează pe deget, fiind și cele mai frecvent întâlnite, și cele cu o tehnologie mai avansată, care se pot conecta la un device smartphone, care îți va oferi date mai complexe.

Modul în care funcționează aceste aparate este destul de simplu. Dintr-o parte a acestui aparat se emite o lumină roșie și infraroșie, lumină care trece prin deget și care se oprește în celălalt capăt, la receptor. Acest aparat măsoară cantitatea de lumină care a străbătut degetul și poate astfel emite informații cu privire la nivelul de oxigen din sânge. Acest proces durează în medie câteva secunde.

Tipuri de pulsoximetre

Aici ai posibilitatea de a alege unul dintre cele două modele disponibile pe piață.

Pulsoximetru pentru deget – după cum spuneam, este cel mai frecvent întâlnit tip de pulsoximetru deoarece este foarte ușor de utilizat. Nu trebuie să ai cunoștințe în domeniu pentru a-l folosi, astfel că este potrivit pentru oricine.

Pulsoximetru pentru încheietură – acest tip de aparat este prevăzut cu două părți. Una dintre acestea se atașează pe deget, iar cealaltă parte este o brățară cu display, care se așază pe încheietură. Aici, în funcție de cât de avansat este modelul, poți alege între un dispozitiv care face conexiunea dintre degetar și brățară cu un fir sau, în cazul modelelor mai vechi, fără fir. Dezavantajul modelelor fără fir este că nu promit o acuratețe atât de mare a rezultatelor.Pulsoximetru de mână – un model mult mai complex, care de obicei este întâlnit în cabinetele cadrelor medicale. Acesta are, la fel, o componentă care se pune pe deget, însă mai are în plus un cablu care se conectează la un aparat de interpretare și citire astfel, rezultatele vor fi mult mai în detaliu.

Pulsoximetru pediatric – dacă cei mici trebuie să aibă parte de o astfel de monitorizare, pe piață au apărut dispozitive care să fie potrivite pe dimensiunile lor. Degetele lor sunt mult mai mici, astfel că și aparatul trebuie să fie special conceput pentru aceștia.pulse oximeter

Pulsoximetru medical – este un tip de aparat care se folosește doar în spitale, deoarece rezultatele afișare trebuie interpretate de medici specialiști.

Precizia

Un alt factor important când vine vorba de achiziționarea unul pulsoximetru, este acuratețea rezultatelor primite. Trebuie să ții cont și de faptul că factorii externi, precum lumina ambientală, poate fi un factor care ar putea afecta rezultatul. La fel, aceste aparate nu pot promite o precizie de 100%, însă eroarea nu ar trebuie să depășească un procent de 2%.

Ecranul

Aceasta componentă a aparatului este foarte importantă, deoarece aceasta va afișa rezultatul, care trebuie să fie ușor de citit. Acestea pot veni cu ecran tip LED, sau un model mai avansat poate avea un ecran cu tehnologia OLED.

Funcții

Aceste aparate trebuie să aibă un minim de funcții, însă în funcție de bugetul pe care îl ai, poți alege un model mai avansat, care să îți pună la dispoziție mai multe opțiuni. Alarma sonoră este o funcție folositoare, deoarece aceasta se activează cu un sunet când pulsul nu este regulat sau când nivelul oxigenului din sânge este sub limitele normale. Alte funcții folositoare sunt închiderea automată și închiderea automată, astfel nu trebuie să îți faci probleme dacă ai închis sau nu aparatul. La fel, ar trebui să te orientezi după un model care poate fi ajustat, astfel încât acesta să fie fixat cât mai bine pentru un rezultat cât mai precis.

 

Top 5 cele mai bune pulsoximetre

 

1. Pulsoximetru medical pentru deget Dr Swiss C101H1

pulseoximetru1acest model are un afișaj digital OLED și este potrivit pentru măsurarea nivelului de oxigen în sânge și a pulsului prin deget. Are o autonomie de 30+ ore în care poate fi utilizat și funcționează pe baza de baterii. Rezultatele sunt afișare în mai puțin de 6 secunde.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Pulsoximetru medical pentru deget iMDK C101A2

oximetru2este un model ușor de utilizat, comod, care măsoară rapid și precis saturația din sânge și pulsul. Acesta este potrivit atât pentru utilizarea lui acasă, cât și pentru spitale. Are un cran OLED în două culori, astfel încât rezultatele se vor putea citi mult mai ușor.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Pulsoximetru pentru încheietură – CMS 50 F – CONTEC

oximetru3un model mai performant și complex, care are o tehnologie de inspecție fotoelectrică ce măsoară nivelul de oxigenului în sânge, dar și pulsul. Are funcție de memorare a datelor și este o alegere ideală pentru monitorizarea sănătății.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Pulsoximetru Sanity Duo Control

oximetru4copii 3 ani + și adulți, măsoară nivelul de saturație a oxigenului și rata pulsului Ecran OLED: un dispozitiv portabil, foarte ușor de folosit, potrivit atât pentru familii, cât și pentru spitale sau activități sportive. Deține 4 direcții și 6 moduri de afișare și poate fi utilizat chiar și de copii cu vârsta de peste 3 ani.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Pulsoximetru profesional Contec CMS60D

oximetru5senzor adulți, pediatric și neonatal, cablu de extensie: acesta este un dispozitiv profesional, care are în componență un port USB și software ce se conectează la calculator pentru citirea datelor. Este potrivit atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.