Atunci când vorbim de calitatea unei construcții, unul dintre elementele care pot face diferența în acest caz este izolația exterioară. Atunci când investești într-o locuință nouă și ai posibilitatea să te ocupi de acest aspect, este important să oferi o mare atenție în această direcție, deoarece pe termen lung, îți va aduce numeroase beneficii. Atunci când pereții exteriori nu sunt bine izolați, căldura din interior se pierde, ceea ce se traduce printr-un consum mai mare de energie, adică facturi mai mari la utilități.

Atunci când nu există o izolație corespunzătoare, căldura din interior migreză prin elementele ce au fost folosite la construcția pereților, așa că degeaba ai ales cele mai bune materiale dacă nu te-ai ocupat și de izolația acestora. Ca să îți faci o idee, procentele pierderilor sunt destul de ridicate, astfel că prin acoperiș poți pierde 30%, iar prin pereți și podea 16%. Dacă te gândești pe termen lung la buzunarul tău, atunci vei vrea să te asiguri că locuința ta este bine izolată. Unul dintre cele mai bune materiale care te va ajuta în acest sens este polistirenul. În continuare, ți-am pregătit mai multe informații utile pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie.

 

Cum alegi cel mai bun polistiren de exterior – Ghidul achiziției ideale

 

Izolarea unei locuințe la exterior presupune achiziționarea mai multor lucruri, precum adeziv, dibluri, plasă de susținere, mortar și tencuială decorativă, însă polistirenul va fi cel care va face diferența în tot acest proces. Dacă nu ai mai avut experiență în acest domeniu, probabil vei fi copleșit când vei intra în magazin și vei merge la raftul unde găsești polistiren. Pentru a te asigura că vei face cea bună achiziție, este important să îți faci bine temele înainte și să afli cât mai multe informații.izolatie exterioara polistiren extrudat

Înainte de toate, este important să știi de ce ai nevoie. Pentru izolarea fațedei exterioare, cel mai potrivit polistiren este cel expandat, iar pentru izolarea soclului, cel mai recomandat este polistirenul extrudat.

Polistirenul expandat

Aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni deoarece materialul este permeabil la vapori, adică le permite acestora să se evapore în atmosferă, și nu în pereți. În caz contrar, acești vapori pot fi cauza apariției igrasiei.

Totodată, acest polistiren reușește să își păstreze proprietățile indiferent de temperaturile de afară, chiar dacă vorbim de grade cu plus. Polistirenul extrudat, în schimb, se modifică în cazul în care temperatura este prea ridicată, rezultând umflarea acestuia. Un alt avantaj al acestui tip de polistiren este faptul că nu este influențat de umezeală, pentru că nu absoarbe vaporii din exterior.

Dacă te întrebai de ce polistirenul extrudat nu este recomandat pentru exterior, acest lucru se datorează structurii pe care o are. Acesta absoarbe ușor vaporii din exterior, ceea ce înseamnă că se vor condensa în interiorul pereților, rezultând astfel deteriorarea acestora. Atunci când temperaturile sunt ridicate, pereții exteriori pot atinge chiar și 50-60 grade C, ceea ce îi face mult mai predispuși la deformări.

Dacă alegi să lucrezi cu polistiren expandat, vei avea parte de următoarele avantaje:

Scăderea costurilor de întreținere: dacă nu îți dorești ca centrala să funcționeze încontinuu iarna, iar vara să dai drumul non stop la aerul condiționat, atunci cu siguranță trebuie să te ocupi de acest aspect. Atunci când imbunătățești inerția termică, pereții se vor păstra vara reci, iar iarna vor distribui căldura.

Diminuarea umezelii: atunci când pereții nu sunt izolați în mod corespunzîtor, vei putea observa și o creștere a nivelului de umiditate, care poate duce la apriția igrasiei, a mucegaiului și în final la deformarea mobilei și parchetului.

Izolare fonică. Dacă vrei să ai parte de cât mai multă liniște, atunci cu siguranță te va interesa acest aspect. Polistirenul expandat te va feri de zgomotele din exterior, astfel încât să te poți bucura de confortul propriei tale case.

 

Top 5 cel mai bun polistiren

 

1. Polistiren expandat Caparol Dalmatina EPS 80, 10 cm

polistiren mathausacest material este potrivit atât pentru suprafețe minerale, tencuieli vechi, precum și pentru suprafețe cu capacitate postantă. Din punct de vedere al proprietăților, se remarcă prin perle de polistiren expandate în bloc, stabilitate dimensională, este rezistent la îmbătrânire și are o capacitate de difuzie mare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Polistiren expandat grafitat Termofix EPS 80, 8 cm

polistiren2dacă îți dorești o protecție fonică mare, atunci acest polistiren este una dintre cele mai bune variante. Este compus din granule de polistiren presare și expandate, care funcționează foarte bine pentru termoizolarea corespunzătoare a pereților exteriori.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Polistiren expandat EPS Dalmatina, 8 cm

polistiren3este un polistiren care are la bază un amestec de particule negre și albe, în mai multe etape (preexpandarea, maturarea, formarea blocurilor, tăierea și ambalarea acestora). Acest model este foarte rezistent și se comportă foarte bine odată cu trecerea timpului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Polistiren expandat, EPS 80, Ceresit CT315

polistiren4printre avatanajele acestui model se numără rezistența mare la factorii climatici, securitate ridicată la incendii și suprafața netedă. Este ideal atât pentru construcții noi, cât și în procesul de renovare al unei construcții.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Polistiren expandat EPS 80, Termofix

polistiren5acest model acționează eficient împotriva pierderii de căldură în sezonul rece, iar în sezonul cald, blochează transferul de căldură de la exterior la interior. Are o protecție ridicată împotriva zgomotului, o densitate omogenă și o rezistență superioară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.