Ce putem face acum, când contextul social ne constrânge să petrecem tot mai mult timp acasă? Putem să redecorăm, să renovăm, să oferim un aer proaspăt locuinței noastre de care de altfel, poate ne-am și plictisit puțin în ultimul an. Un proces de redecorare a locuinței poate fi unul complex, mai ales dacă alegi să renovezi inclusiv pereții interiori sau exteriori, însă, atunci când pornești într-o astfel de aventură cu uneltele potrivite, s-ar putea să fie loc de mai multă distracție decât de oboseală.

Așadar, în acest articol îți vom prezenta pistolul de vopsit, un produs care îți promitem noi că îți va face viața mai ușoară. Vrei să vopsești pereții din casă sau poate mobilierul? Ai un gard monoton, și vrei să-i dai puțină culoare? În toate aceste activități te ajută pistolul de vopsit, și ca să fii sigur că îl alegi pe cel potrivit, îți vom spune noi la ce să fii atent în momentul achiziției.

Cum alegi cel mai bun pistol de vopsit – Ghidul Cumpărătorului

 

Dacă nu ești meseriaș în acest domeniu, varietatea pistoalelor de vopsit disponibile pe piață îți poate da bătăi. Ca și în cazul altor produse, aceste pistoale vin cu diferite tehnologii și caracteristici, astfel că înainte să alegi o anumită variantă, trebuie să fii informat.

Metoda de pulverizare

Există două tehnologii în ceea ce privesc pistoalele de vopsit. Prima utilizează procesul de aer sub presiune, care necesită un compresor a fi atașat pistolului. Acest tip de produs se încadrează cu ușurință în sfera produselor profesionale, fiind des folosite în companiile de construcții. Are o precizie excelentă și împrăștie vopseaua într-un mod uniform.

O altă variantă este pistolul electric, o variantă ideală chiar și pentru amatori. Vopseaua este expulzată din rezervor cu ajutorul energiei primite de la motorul electric, care este incorporat în pistol. Poate fi folosit cu succes pe suprafețe extinse, însă nu oferă o precizie la fel de bună ca pistolul cu aer sub presiune.

Așadar, în concluzie, pentru precizie alegem tehnologia aerului sub presiune, iar pentru eficiență, alegem pistolul electric. Totul depinde de specificul proiectului la care te-ai decis să lucrezi.

Puterea pistolului de vopsit

Puterea acestui aparat ne oferă și o viziune directă asupra suprafeței de acoperire pe care o poate oferi. Așa cum ți-am spus, acest aparat îl poți folosi în scopuri amatorești, sau profesionale, așadar, puterea este un indicator care te va ajuta să iei o decizie în acest sens.

Dacă vrei să vopsești lucruri din hobby, sau să dai un simplu refresh anumitor lucruri, o putere de 400 de W este suficientă pentru tine. Dacă în schimb, lucrezi la un proiect mai avansat și ai nevoie de o unealtă profesională, îți recomandăm o putere de 650 de W, care îți va asigura și o acoperire mai mare.

Capacitatea rezervorului

Din nou, jonglăm între ideea de hobby și necesitate profesională. Un rezervor destul de mare poate fi de 1000 de ml, și are o destinație profesională, pentru proiecte de amploare. Un rezervor mai mic poate fi suficient pentru tine, în funcție de lucrurile pe care plănuiești să le vopsești.

Destinația utilizării

Distingem în mod natural două destinații diferite de utilizare, pentru interior sau pentru exterior. În ceea ce privesc pistoalele de vopsit nu există încă un produs universal bun pentru toate scenariile, așadar, va trebui să te gândești bine la ce va urma să folosești pistolul respectiv și, să faci o alegere în consecință.

Dacă faci această alegere în mod eronat, sau vei încerca să faci un compromis, este foarte probabil să nu te alegi cu rezultatele la care te aștepți.

Tipul de vopsea necesar

Fiecare pistol poate avea cerințe specifice în ceea ce privește tipul de vopsea potrivit, astfel cel mai bun pistol de vopsit va îngloba cât mai multe tipuri de vopsea. În principal, se vor folosi vopsele calitative pe bază de diluant sau apă, lac sau grund. Trebuie să fii atent și la suprafața vopsită și ce material constituie. Este de la sine înțeles că pentru pereți vom folosi un anumit tip, iar pentru metale, o vopsea specială.

Mai mult, aceste pistoale pot dispersa și pesticid, dar și alte substanțe, precum cele de tratare a lemnului.

Accesorii

Cel mai bun pistol de vopsit va veni la pachet și cu diferite accesorii menite să ajute atât la performanță, la diversificare cât și la curățare. Așadar, nu te speria de un preț mai mare, căci acel produs ar putea să includă toate accesoriile de care ai nevoie.

Exemple de astfel de accesorii pot fi diferite duze cu capacități diferite de pulverizare, motor, furtun de presiune și așa mai departe.

Acum că ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai potrivită alegere pentru tine, în continuare îți vom recomanda și câteva dintre cele mai bune produse în acest sens.

 

Top cele mai bune pistoale de vopsit

 

1. Pistol de vopsit Black & Decker HVLP400

cel mai bun pistol de vopsitAcest produs este pentru uzul semi-profesional, și poate fi de un real folos în micile tale proiecte din jurul sau din interiorul casei. Are o putere de 450 W și o capacitate medie spre mare de acoperire. Are un rezervor cu capacitate destul de mare, de 1200 ml și vine ca accesorii la pachet cu un furtun pentru aer de 6 metri, o perie de curățat și recipient pentru amestecarea vopselei. Este ideal, mai ales pentru că asigură și vopsirea în unghi.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Pistol pentru vopsit Bosch PFS 3000-2

pistol de vopsit boschUn pistol profesional, cu o putere de 650 W. Acest produs folosește tehnologia All Paint, și poate fi utilizat cu toate tipurile de vopsele (de perete, emailuri și lazuri). Capacitatea de pompare este mare, de 300 ml/ minut. Are un rezervor de tip Constant Feed și este prevăzut cu o carcasă compactă și cu o curea de umăr, pentru un plus de confort. Ca accesorii este dotat cu un furtun de 2 m, cu duză de vopsea pentru perete, duză pentru emailuri și lazuri, filtru de vopsea, perie de curățare, curea de transport și recipient pentru vopsea cu capac.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

3. Pistol de vopsit Steinhaus PRO-SG500

pistol steinhausAcest pistol se regăsește la un preț foarte bun, fiind destinat uzului semi-profesional. Are o putere destul de mare de 500 W, și o capacitate de 800 de ml. Vine la pachet cu 2 duze, pentru versatilitate în utilizare, una de 2,6 mm și una de 1,8 mm. Acest pistol este dotat cu o valvă specială care protejează motorul de eventuale scurgeri ale vopselei.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Pistol de vopsit Bosch PFS 1000

boschUn produs de o calitate excepțională, ce te va ajuta să recondiționezi perfect orice obiect sau suprafață. Are o putere de 410W și o capacitate a rezervorului de 800 ml, iar capacitatea de pompare este de 100ml/minut. Este de dimensiuni mici, fiind portabil, oferă o acoperire uniformă și un rezultat impecabil. Vine la pachet cu o duză pentru emailuri și lazuri și cu un furtun de 1,3 m.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Pistol electric de pulverizat vopsea Einhell TC-SY 500 P

einhellAcest produs se află la granița dintre uzul profesional și cel amator, având o putere de 500 W și o capacitate a rezervorului de 1000 ml. Are o greutate foarte redusă de doar 1,26 kg, ceea ce îl face optim de folosit în orice proiect de recondiționare, însă este recomandat pentru suprafețe mici și medii. Vine cu numeroase accesorii, precum duză de aer reglabilă pentru jet vertical, orizontal și rotund, suport pentru perete, pentru un plus de confort în timpul utilizării, 2 duze pentru vâscozități diferite ale vopselei, perie de purificare, ac de purificare pentru curățare și rezervor pentru verificarea vâscozității.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.