Pentru ca cel mic să se dezvolte într-un mod armonios și sănătos, este important să îi creezi un mediu corespunzător. Camera acestuia reprezintă locul unde acesta îți va petrece o bună parte din timp, motiv pentru care este important să o amenajezi astfel încât copilul tău să se bucure de tot confortul. Patul reprezintă unul dintre cele mai importante elemente, deoarece somnul contribuie la refacerea organismului, dar și la dezvoltarea celui mic. În acest sens, este esențial să alegi un pat care să bifeze criteriul calității, mai ales când te gândești cât timp va petrece copilul tău în el.

Unul dintre modelele care câștigă din ce în ce mai multă popularitate sunt paturile Montessori, care au la bază metoda didactică Maria Montessori, care încurajează copiii să se autoeduce. Aceste paturi sunt suficient de joase, astfel copilul va reuși să se urce singur din pat sau să coboare. Acest rezultat înseamnă că în timp, el va lucra la dezvoltarea independenței. În continuare, descoperă prin ghidul nostru cum poți alege cel mai bun pat Montessori.

 

Cum alegi cel mai bun pat Montessori – Ghidul achiziției ideale

 

Pentru a te asigura că cel mic va profita din plin de noul spațiu în care va dormi, trebuie să știi că vei face cea mai bună achiziție pentru acesta. Ține cont de faptul că mai mult decât designul patului și felul în care acesta se potrivește cu restul camerei, este siguranța pe care o oferă.cel mai bun pat casuta montesorri

Materialul

Paturile Montessori sunt fabricate din lemn, iar cele mai calitative sunt din lemn de brad sau de fag. Aceste modele sunt realizate manual pentru o mai bună atenție la detalii. iar în tot procesul ansamblării, se pune mare accent pe sustenabilitate.

Forma

In funcție de vârsta celui mic sau de preferințele personale, aici poți opta pentru un pat simplu, de o persoană sau dublu, iar dacă îți dorești ceva mai inedit, poți alege un pat în formă de căsuță. Acestea au devenit foarte populare deoarece sunt foarte îndrăgite de copii, care reușesc să se acomodeze mult mai repede într-un astfel de pat, atunci când e momentul să doarmă singuri.

Dacă ești în căutare unui pat pentru doi copii, însă spațiul nu îți permite un pat dublu, poți opta pentru unul supraetajat. Dacă există suficient spațiu pe lungime, patul poate să aibă chiar și acoperiș.

Dimensiuni

In cazul acestu aspect, este foarte important să ții cont de vârsta și înălțimea copilului. Ia în considerare și etapa de dezvoltare în care se află, astfel încât să nu fie nevoie ca acesta să fie înlocuit în viitorul apropiat.

Protecția

Paturile Montessori pun mare accent pe siguranța copilului, astfel că poți alege un model care să vină la pachet cu bariere pentru protecție. Aici trebuie doar să acorzi mare atenție înălțimii pentru a-I oferi celui mic siguranță deplină.

Accesorii

pentru a profita de din plin de acest tip de pat, noi te sfătuim să alegi un model care să aibă și sertare, astfel încât să te folosești de acest spațiu pentru a depozita diverse lucruri. Sertarele care se atașează unui pat Montessori sunt dotate cu șină și dispun, de regulă, de două compartimente. Nu în ultimul rând, te mai poți orienta după un pat care are și rafturi, care este o opțiune ideală dacă vrei să îl faci pe cel mic să îndrăgească lectura încă de la o vârstă fragedă.

Ansamblarea

Suntem siguri că nu vrei să ai mari bătăti de cap cu instalarea acestui pat, ceea ce înseamnă că vei îndrăgi și mai tare acest model când vei descoperi cât de ușor se montează. Paturile Montessori vin de obicei parțial montante, astfel că nu va trebui să depui un efort foarte mare pentru ansamblarea acestuia.

 

 

Top cele mai bune paturi Montessori pentru copii

 

 

1. Pat căsuță Home Concept Montessori

pat casuta1acest tip de pat este o alegere inspirată pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani. Este realizat din lemn masiv de fag, vopsit ecologic în alb mat, iar dimensiunile sunt ideale pentru un pat care să ofere tot confortul: 210x105x200 cm.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Pat din lemn de pin pentru copii tip căsuță Cabane Alb

pat casuta 2dacă vrei să îi oferi celui mic un spațiu inedit, în care să își petreacă cu drag timpul, atunci cu siguranță acest model de pat va fi pe placul acestuia. Este realizat din lemn, cu o înălțime a cadrului de pat de 8 cm și o adâncime a saltelei de 3 cm. Marele avantaj al acestui model este faptul să se ansamblează în aproximativ 60 de minute.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Pătuț din lemn Căsuță 160×80 cm Mint

patut casa copii3cu un design modern, acest model de pat Montessori se încadrează armonios în orice tip de încăpere. Este realizat dintr-un material rezistent, din lemn masiv de pin și este o alegere potrivită pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani. Dispune și de bariere de protecție, astfel că cel mic se va afla în siguranță în timpul somnului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Pătuț din lemn căsuță Wunderkid

patutcasa4160×80 cm, alb: este un model de pat potrivit pentru copii care au o greutate până în 50 de km. Materialul din care este fabricat atinge cele mai înalte standarde ale calității, iar ansamblarea acestui model este foarte ușoară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Pat din lemn pentru copii Benlemi lucky

cel mai bun patut70×160 cm, alb: un model de pat realizat din lemn masiv de molid, alb, care vine la pachet cu o bară de protecție pentru siguranța copilului tău. Din punct de vedere al întreținerii, acest pat se curăță foarte ușor, cu o cârpă umedă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.