Oricât de grea ar fi fost această zi pentru tine, suntem convinși că visezi cu ochii deschiși la momentul în care vei ajunge acasă și te vei întinde în cel mai confortabil pat, cel din dormitorul tău. Nimic nu se compară cu un somn odihnitor și cu relaxarea din diminețile târzii de weekend petrecute în pat, așadar, pentru a te bucura la maxim de aceste momente trebuie în primul rând să alegi patul potrivit.

În mare parte, aceasta este o decizie personală, bazată pe preferințe, însă există câteva caracteristici la care poate nu te-ai gândit și care ți-ar putea schimba perspectiva asupra patului ideal pentru tine. Îți povestim despre acestea în continuare, urmând ca la final să-ți oferim și un top al produselor noastre preferate în acest sens.

 

Ghid de achiziție pentru cel mai bun pat de dormitor

 

Poate pentru tine este mai importantă funcționalitatea, în timp ce pentru partenera ta, contează mai mult culoarea patului. Suntem siguri că veți ajunge la o decizie comună care să satisfacă dorințele amândurora, iar pentru asta, suntem aici să îți spunem de ce ar trebui să ții cont.cel mai bun pat de dormit 2022

Dimensiuni

Evident, pentru a reprezenta o alegere perfectă, patul trebuie să aibă dimensiunile perfecte pentru dormitorul vostru. În ceea ce privesc dimensiunile matrimoniale, aici pornim de la 160 x 200 cm, și ajungem până la paturile king size, de 200 x 200 cm. Înainte să te arunci spre cel mai mare model, ai grijă să rămâi și cu ceva spațiu util în cameră. Până la urmă, cel mai probabil, veți ajunge să dormiți tot îmbrățișați, așa că necesitatea spațiului rămâne sub semnul întrebării voastre.

Cadrul

Desigur, confortul absolut este oferit de saltea, dar și cadrul patului poate juca un rol important. Îți recomandăm să alegi un cadru dintr-un material rezistent, precum lemnul masiv sau metalul, pentru a te asigura de durabilitatea acestuia. Apoi, asigură-te că adâncitura pentru saltea nu este prea mare, astfel încât să rămână cadrul ieșit în afară. Te vei accidenta foarte ușor și va fi inconfortabil să te dai jos din pat.

Funcționalitate

Când vorbim de un pat? Da, funcționalitatea o putem regăsi cu ușurință la un pat, atunci când, de exemplu, cadrul acestuia dispune de sertare, adică, de spațiu extra de depozitare. Alte exemple de paturi practice pot fi acelea care se rabatează pe perete sau care au atașate noptiere.

Design

Aici, designul interior pe care îl aveți în dormitor și creativitatea vor fi cei mai buni sfătuitori pentru voi. În zilele noastre, piața este plină de modele care corespund diferitor stiluri, fiind confecționate din diferite materiale, în diferite culori și forme, astfel încât fiecare persoană să găsească exact patul la care visează.

Poți alege dintre un pat dreptunghiular, unul rotund sau chiar oval, cu diferite înălțimi, tapițat sau nu, alegerea îți aparține pe deplin.

Prețul

Aici, bugetul tău este principalul factor care dictează cea mai bună alegere. De la cele mai accesibile prețuri, până la cele mai aberante, piața este plină de oferte pregătite să-ți fure privirea și decizia. Nu te arunca în achiziție până nu te asiguri că prețul reflectă calitatea, iar ca un sfat general, îți recomandăm să investești într-un cadru de pat durabil, căci nu reprezintă o piesă de mobilier pe care o vei schimba în mod uzual.

 

Top 5 cele mai bune paturi de dormitor

 

1. Pat tapițat cu stofă Aspen Velvet Verde

pat tapitat aspen velvet green 200 x 160 cmrecenziile acestui produs spun că acest pat este și mai frumos în realitate, decât prezentat online. Ca dimensiuni este un pat de 140 x 200 cm, potrivit pentru două persoane într-un dormitor restrâns. Este confecționat din lemn și stofă, are un design elegant și are suport de saltea inclus. Nu este extrem de practic, căci nu are sertare sau spațiu de depozitare, dar va fi piesa principală din orice dormitor.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

2. Pat dublu cu somieră Beds Place

pat dormitor vivreCyntia Bleumarin, stofă, 160×200 cm, bleumarin – acest pat este cu siguranță o piesă deosebită pe care o poți avea în dormitor. Dacă designul interior integrează bine această culoare, atunci tapițeria albastră va aduce un plus de eleganță în tot decorul camerei. Are somieră inclusă, dar și ladă de depozitare, făcând din această piesă de mobilier ceva și frumos, dar și practic.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Pat Timea

pat cu noptiere netapitatUn pat clasic, din lemn, care poate fi comandat pe dimensiuni diferite, în funcție de nevoi, dar și de dimensiunea dormitorului vostru. Ca nuanță, are culoarea de stejar auriu, aducând o notă caldă și relaxantă încăperii în care va fi montat. Nu are ladă de depozitare, însă are somieră inclusă și este rezistent în susținere.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Pat din lemn masiv și MDF Lisabona alb

pat4Acest pat este confecționat din MDF alb și are un design elegant, dar modern totodată, potrivindu-se într-o cameră decorată cât mai minimalist. Are dimensiuni de 140 x 200 cm, se integrează perfect și în dormitoarele mai mici, însă nu are sertare sau ladă de depozitare. Clienții apreciază acest pat, mai ales în raport calitate-preț.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

5. Pat Kring King Antracit

pat kring emagladă depozitare, stofă, 140 X 200 – acest pat este menit să fure privirile, dar și să vă asigure tot confortul de care aveți nevoie în dormitor. Mai mult decât că are un design extrem de apreciat de clienți, este și un pat practic, cu ladă de depozitare inclusă. Mai mult, dimensiunile lui îl fac ideal de a fi integrat chiar și în cele mai mici dormitoare, cu design clasic sau minimalist.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

.