Atunci când te decizi că te vei implica în construirea sau renovarea casei tale și nu ai cunoștințe în acest domeniu, vei avea nevoie de o documentație destul de amănunțită. Indiferent că vrei să faci acest lucru pentru a economisi bani sau pentru că ești pur și simplu curios, este important să aprofundezi acest subiect cât mai mult. Există o mulțime de materiale și tehnici pe care va trebui să le înveți, însă atunci când alegi să mai iei în echipă un profesionist în domeniu, treaba va merge mult mai ușor.

Unul dintre elementele cele mai importante când vine vorba de construirea sau renovarea locuinței este mortarul. Acesta are la bază un amestec omogen format din materiale precum apă, nisip și liant. Pasta obținută poate fi folosită pentru a lega cărămizile între ele, pentru a acoperi diverse suprafețe sau pentru a rezolva probleme de ordin estetic, precum acoperirea unor găuri, crăpături și așa mai departe. Pentru a te ajuta în alegerea celui mai bun mortar, în continuare ți-am pregătit câteva informații utile.

 

Cum alegi cel mai bun mortar pentru zidărie – Ghidul achiziției ideale

 

După cum îți spuneam, atunci când vine vorba de construcții, mortarul este nelipsit. În momentul în care compoziția este formată, aceasta trebuie aplicată cât mai repede pentru că se întărește repede și rezultă astfel o consistență de piatră artificială. Trebuie aplicat într-un strat subțire, pe care să îl nivelezi foarte bine.cel mai bun mortar pentru zidarie

Tipuri de mortare

Pe piață există mai multe tipuri de mortare din care poți alege varianta pe care o consideri cea mai potrivită pentru proiectul tău. Pentru că cel mai probabil nu ai cunoștințe în acest sens, trebuie să înțelegi foarte bine la ce servește fiecare tip și din ce este compus. Cele mai cunoscute mortare folosite în construcții sunt următoarele:

Mortare de zidărie: acesta este cel mai des întâlnit și este folosit, după cum sugerează și numele, în legarea elementelor din zidărie, precum pietre, cărămizi, bolțari din beton și așa mai departe. Din punct de vedere al compoziției, aceasta poate fi portantă sau neportantă. Mai mult, atunci când alegi mortarul, trebuie să ții cont și de piatra din structură, care poate să fie compactă sau poroasă. Ține cont de faptul că eficacitatea acestui material este influențată de mediu, adică dacă va fi uscat sau ușor umed.

Mortare de tencuială: aceste tipuri de mortare au rolul de protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile și protejează în același timp fonic și termic. Aici vei ține cont foarte mult de rezultatul final pe care îl dorești.

Mortare pe bază de ipsos: scopul principal în utilizarea acestui tip de mortar este de a executa tencuielile gletuite, a ornamentelor și mai poate fi util pentru susținerea și fixarea unor suporți în perete. Din punct de vedere al compoziției, acesta poate fi realizat fără nisip, într-o variantă mai simplă, sau cu var. Pentru a utiliza acest material, este important să îl prepari chiar înainte de aplicare, deoarece se întărește foarte rapid, în aproximativ 3-4 minute.

Producători

Având în vedere cât de importantă este această componentă pentru renovare sau pentru noua construcție, trebuie să te asiguri că vei alege un mortar de calitate. În acest sens, orientează-te după branduri de top, deja cunoscute, iar în plus pe lângă asta, mai poți să te orientenzi după review-ul clienților care deja au testat acest produs.

 

Top cele mai bune mortare pentru zidărie

 

1. Mortar de tencuială Adeplast Klasiko

cel mai bun mortar tencuiala 1interior/exterior, 30 km: acest tip de mortar se aplică manual, atât la interior, cât și la interior, pe suporturi minerale. Pentru a avea un rezultat bun, este important ca acesta să fie aplicat pe o suprafață curată și uscată. Timpul de uscare este de aproximativ de 7 zile/ mm și este o alegere foarte bună atunci când îți dorești să investești în calitate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Mortar pentru zidărie Baumit M50

mortar240 kg: este o alegere potrivită pentru orice tip de zidărie, în special pentru cele cu rezistență la solicitări statice ridicate, zidării portante, de umplutură sau pereți despărțitori. Este compus dintr-un amestesc de ciment, var și nisip pentru mortare și adaosuri. Trebuie amestecat timp de 3-5 minute într-o betonieră.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Mortar pentru zidărie Termofix Brick MZ5

termofix330 kg: acest mortar este alcătuit din ciment și adaosuri minerale și de îmbunătățire a calității. Se folosește în principal la zidirea blocurilor de beton sau cărămidă. Ca plusuri, acest mortar îți oferă o aderență mare și o ușurință în utilizarea acestuia.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mortar adeziv Termofix Poren

mortar4pentru zidirea blocurilor de BCA, interior/exterior, 25 kg: acest mortar se utilizează pentru zidirea blocurilor de BCA, YTONG sau blocuri de beton ușor. Nu este recomandat pentru aplicarea pe suporturi de lemn, plastic, metal și așa mai departe. Se lucrează foarte ușor cu acest material, are o aderență bună și o granulație fină. Trebuie amestecat în betonieră timp de 5-10 minute, iar pasta rezultată își păstrează consitența pentru cel puțin 2 ore.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Mortar pentru zidărie Celco DD M5

celcointerior/exterior, 25 kg: are la bază un ciment de o calitate foarte bună, care vine în combinație cu un nisip de granulație fină, incorporat cu minerale și o serie de aditivi. Se aplică utilizând canciocul și mistria într-un strat subțire și uniform.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.