Curățenia locuinței este una dintre activitățile care, fie că ne place sau nu, trebuie făcută. De cele mai multe ori ajungem să ne plângem sau să ne gândim cu groază la aceasta deoarece nu avem lucrurile necesare pentru a simplifica tot acest proces. Dacă stai să te gândești cât timp investești într-o săptămână sau într-o lună în acest proces, îți vei da seama că o investiție în această direcție poate să îți facă viața mult mai ușoară.

Unul dintre obiectele de curățenie care a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate este mopul cu aburi. Acest lucru se datorează faptului că acesta reușește să înlocuiască cu succes orice mătură, mop, făraș sau aspirator și își face treaba foarte bine pe suprafețe precum gresie, podea, faianță, dar și pe covor. Un mop cu abur are avantajul de a dezodoriza, igieniza și ucide bacteriile care se depun pe aceste suprafețe, fără să mai trebuiască să utilizezi diverse soluții care pot fi dăunătoare în timp. Având la dispoziție o gamă atât de largă din care poți alege modelul potrivit pentru nevoile tale, ți-am pregătit un ghid informativ care te va ajuta să iei mai ușor decizia.

 

Cum alegi cel mai bun mop/ aspirator cu aburi – Ghidul achiziției ideale

 

Design.

Atunci când pornești în căutarea mopului cu abur potrivit pentru tine, vei observa că există o mulțime de modele, de diferite forme și dimensiuni. Înainte de toate, este important să îți dai seama de ce fel de mop cu aburi ai nevoie.mop cu abur leifheit clean tenso 1200w

Dacă încăperile din locuința ta sunt de mari dimensiuni, atunci cel mai probabil te va interesa lungimea cablului de alimentare, astfel încât să nu trebuiască să îl muți dintr-o priză în alta. La fel, un criteriu la fel de important este rezervorul cu apă. Dacă alegi un model cu rezervor mic, îți va fi mai ușor să îl umpli, însă va trebui să faci acest lucru mai des. În schimb, dacă alegi un mop cu rezervor mai mare, va trebui să îl umpli mai rar, însă ține cont că îți va fi puțin mai greu să îl manevrezi din cauza greutății.

Motorul și puterea de absorbție.

Performanța unui astfel de mop cu aburi ține foarte mult de motorul acestuia. Astfel, dacă îți dorești să cureți suprafețele într-un mod cât mai rapid și mai eficient, te vor interesa specificațiile ce țin de puterea motorului, care sunt exprimate în Watti. Cu cât puterea este mai mare, cu atât vei avea parte de un model mai performant.

Totuși, ține cont că eficiența acestuia poate fi afectată în timp dacă nu vei schimba o dată la un timp filtrul.

Reglaje și accesorii.

Având în vedere că urmează să faci o investiție pe termen lung, cu siguranță te vor interesa specificațiile care îți pot ușura munca. Pentru un rezultat foarte bun, alege un mop cu aburi care are incorporat un sistem de uscare după trecerea aburului, astfel încât să nu rămână urme de apă pe suprafețe.

În plus, îți va fi foarte folositoare și funcția prin intermediul căreia poți regla cantitatea de aburi difuzată. Un model de mop foarte bun în acest sens este cel care îți permite să alegi tipul de suprafață pe care urmează să o cureți, iar astfel se va seta automat cantitatea de aburi necesară pentru curățare.

Întreținere.

Pentru o eficiență cât mai mare a acestui mop, trebuie să pui mare accent pe curățarea și întreținerea acestuia. Pe piață există două modele, și anume aspiratoare cu aburi cu sac sau fără sac. Aspiratorul cu aburi fără sac este mai greu de curățat, însă nu va trebui să te asiguri că ai de fiecare un sac de rezervă, pentru a-l schimba la nevoie.

Un aspect la fel de important legat de întreținerea acestui mop cu aburi este înlocuirea filtrelor de apă. În funcție de modelul pe care îl alegi, trebuie să știi că există filtre care se pot curăța și prin clătire cu apă.

Garanție.

Producătorii de renume ale acestor obiecte de curățenie oferă o garanție de 1-2 ani, însă unele branduri îți vor oferi posibilitatea de a extinde această garanție. Pentru a nu deteriora mopul cu aburi, este important să folosești produse de curățare care sunt compatibile cu modelul ales. Aceste informații le vei găsi, de obicei, în secțiunea de recomandări.

 

Top cele mai bune mopuri/ aspiratoare cu aburi

 

1. Mop cu abur Nano Plus Rovus

rovus nano floor steamer plus 07acest model funcționează în baza aburului nano supraîncălzit, o tehnologie care asigură eficiența maximă a acestui model. Curăță și dezinfectează diverse suprafețe, fără să fie necesare soluții costisitoare și care pot afecta sănătatea celor din jur. Omoară 99.9% dintre bacterii și îndepărtează orice fel de murdărie, fie ea grăsime sau diverse pete.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Aparat de curățat cu abur Rowenta Clean&Steam RY7557WH

mop aburi21700 W, rezervor apa 0.7 L, filtru anticalcar, reglaj abur, alb: dacă erai în căutarea unui obiect de curățenie care aspiră, dar și spală eficient, atunci acest model reprezintă o achiziție ideală. Datorită capului de aspirare Dual Clean & Stean, prin fiecare mișcare pe care o faci, acesta aspiră prima dată praful, iar mai apoi curăță cu abur. Elimină 99% din bacterii și funcționează pe bază de apă de la robinet.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

3. Aparat de curățat cu abur Karcher SC2 Deluxe EasyFix

mop aburi3disposable cloth, 1500W, 3.2Bar, 1L, încălzire 6.5min, galben: acest kit îți oferă posibilitatea de a curăța diverse suprafețe, fie că vorbim de podele, rosturi, faianță, sticlă, covoare și așa mai departe. Are o eficiență foarte ridicată și este ușor de folosit. Are un afișaj led, care atunci când devine verde, este pregătit pentru utilizare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

4. Linvington Prime Steam Mop

mop4un model care reușește să curețe 15 suprafețe diferite. Este ușor de utilizat și elimină până la 99.9% dintre bacteriile aflate pe aceste suprafețe. Datorită periei cu care vine la pachet, vei reuși să cureți suprafețe greu accesibile și vei avea astfel parte de o încăpere curată și parfumată.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Aparat de curățat cu abur Deerma ZQ610

mop5Clasa A+++, 1700 W, 230 l, cu abur , Putere 1700W: acest model are 5 perii care ajută la eliberarea aburului și pot fi schimbate prin rotație, în funcție de nevoile pe care le ai. Este foarte ușor de utilizat și pătrunde cu ușurință în spații greu accesibile.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.