Unul dintre cele mai frumoase sentimente este atunci când simți că ți-ai găsit locul, că în sfârșit te vei așeza într-un loc pe care să îl numești acasă. Dar, până acolo, trebuie să treci printr-un proces care implică diverse alegeri care, pe termen lung, îți vor asigura tot confortul. La capitolul căldurii, încălzirea în pardoseală este din ce în ce mai apreciată, nu doar pentru că este un mod plăcut de încălzi o încăpere, ci și pentru că reușește să economisească.

Dacă vrei să câștigi spațiu în camere, să te bucuri la fiecare pas de un sentiment reconfortant și să știi că ai făcut o investiție care să te ajute să economisești la facturi, atunci încălzirea în pardoseală este alegerea ideală pentru tine. Chiar dacă la prima vedere pare a fi un proces de instalare destul de complex, trebuie să știi că aceste kit-uri se integrează foarte ușor în orice locuință. Dacă vrei să descoperi mai multe în acest sens, ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să iei cea mai bună decizie și câteva kit-uri pe care noi le recomandăm.

 

Cum alegi kit-ul ideal de încălzire în pardoseală?

 

Dimensiunea

Aceste kit-uri se găsesc pe diferite dimensiuni care să acopere suprafața dorită, cum ar fi de 20 mp sau de 30 mp. În acest fel, îți vei da seama de dimensiunea de care ai și tu nevoie. Kit-ul este compus din covorașe, pe care le poți aranja în funcție de orientarea pe care o dorești și pentru a se mula cât mai bine cu suprafața existentă.kit6

Un aspect foarte important de punctat este faptul că ar trebui să eviți amplasarea unei mobile masive în locul în care se regăsește instalația de încălzire, deoarece lemnul va absorbi o mare parte din căldură. Ca alternativă, poți opta pentru un mobilier care se prinde în perete.

Puterea

Această caracteristică te va ajuta să îți dai seama de modul în care un kit reușește să încălzească suprafața, dar îți va oferi o perspectivă și asupra consumului de energie. Puterea, în cazul acestor sisteme, este exprimată în W/m, adică watti/metru. Aici depinde de tine ceea ce îți dorești. Dacă vrei să optezi pentru eficiență maximă, atunci între un kit de 200 de W și unul de 300 W, alege-l pe cel cu putere mai mare. Totuși, ține cont de faptul că factura va fi ușor mai mare.

Totuși, atunci când te vei uita la diferite modele, trebuie să ții cont și de locuința de care dispui, de cât de eficientă este izolată, câte încăperi are, materialul pardoselii și așa mai departe. Astfel, eficiența încălzirii în pardoseală nu se referă doar la kit, ci și la structura locuinței.

Tipul pardoselii

Aceste kit-uri funcționează sub mai multe suprafețe, iar acestea trebuie achiziționate specific. Acestea sunt compatibile pentru parchet laminat, gresie și marmură.

Senzori de încălzire și termostat

Aici poți să optezi pentru un kit care vine la pachet cu un termostat, sau un kit care nu are inclus termostatul. În cazul primei opțiuni, chiar dacă prețul este ușor mai mare, nu mai trebuie să te stresezi pentru căutarea unui termostat care să fie compatibil cu kit-ul. Dacă optezi pentru varianta a doua, trebuie să ai grijă să găsești un furnizor care îți va oferi un termostat compatibil și care să funcționeze bine.

Grosimea cablului

Aceste covorașe, care vin în kit-uri au incorporate cabluri, care sunt pe diferite dimensiuni. Dacă optezi pentru covorașe care au cabluri mai groase, ține cont de faptul că pardoseala trebuie să fie mai ridicată, astfel încât să nu existe denivelări. Dimensiunile variază, astfel că, cel mai subțire cablu este de 3 mm, iar cel mai gros este de 4 mm.

Protecție

Având în vedere că acest sistem de încălzire funcționează pe bază de electricitate, trebuie să iei în considerare anumite situații, precum apa care poate pătrunde în pardoseală. Pentru asta, ideal ar fi să știi mai multe detalii despre rezistența kit-ului. Anumite zone din locuință sunt incalzirea in pardoseala 3predispuse la acumulări de apă pe jos, motiv pentru care este important să fii conștient de acest aspect.

Producători

Fiind o investiție pe termen lung, trebuie să alegi un producător care poate să îți ofere eficiență maximă, în funcție de bugetul de care dispui. În acest sens, te poți orienta după review-uri, recomandări sau poți chiar aborda producătorul pentru a lămuri toate întrebările pe care le ai cu privire la kit-ul de încălzire.

Este un produs care ar trebui să te țină aproximativ 50 de ani, așa că dacă nu îți dorești să îl schimbi după câțiva ani, trebuie să alegi un producător care să îți furnizeze un sistem ce va rezista în timp.

 

Top cele mai recomandate kit-uri de încălzire în pardoseală

 

1. Kit încălzire în pardoseală PREMIUM

kit1cu unitate de amestec, placă cu nuturi, actuatori 120 mp: cu un sistem avansat din punct de vedere tehnologic, acest kit are o suprafață încălzită de 120 mp, o presiune maximă de 6 bari și un diametru al cablului de 17 mm. Acest producător îți oferă un kit în care țevile sunt impermeabile la oxigen, fapt ce îl face un kit cât se poate de rezistent în timp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

2. Set încălzire prin pardoseală cu apă Purmo

kit2cu țeavă de diametru 17×2 mm și grup reglare temperatură pentru 120 mp: este o alegere potrivită pentru gresie sau parchet laminat. Are o presiune de maxim 6 bari și acoperă o suprafață de încălzire de 120 mp, cu o temperatură maximă de 90 grade C. Este un produs care îți oferă un raport calitate-preț foarte bun și reprezintă o investiție foarte bună pentru casa ta.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Kit complet încălzire în pardoseală Premium ivar

kit3Giacomini, Willo, Innomix: în cazul în suprafața de acoperire este din gresie, marmură sau parchet stratificat, acest produs este compatibil. Toate componentele care compun acest kit sunt de o calitate premium, acest lucru fiind atestat prin certificatele de conformitate și garanție.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Kit încălzire prin pardoseală 100 mp

kit4acest model are capacitatea de a încălzi o suprafață de până la 100 mp, cu o presiune de maxim 6 bari și o temperatură care urcă pana la 80 grade C. Diametrul țevilor este de 1,6 mm și este recomandată o izolare foarte bună pentru o eficiență maximă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Pachet covor încălzire în pardoseală C&F Technics

kit51500W, termostat cu senzor de pardoseală inclus, 10mp: este un produs compatibil cu gresie, parchet stratificat sau parchet laminat. Are o suprafață de încălzire de 10 mp, iar sistemul acestui model a fost creat astfel încât să fie folosit pe o pardoseală deja existentă sau pe un etaj existent.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.