Acasă este spațiul care ne asigură tot confortul, iar pentru a te asigura că profiți din plin de locuința ta, trebuie să te preocupi ca toate lucrurile să funcționeze în beneficiul tău. Suntem siguri că ai pățit și tu de multe ori să aștepți un timp îndelungat pentru ca apa să se încălzească, iar acest lucru, în timp, se simte și pe factura de la final de lună. Știai că poți avea apă caldă instant, la simpla instalare a unui instant de apă caldă electrică? În acest fel, nu vei mai risipi apa până se încălzește centrala și vei reuși să și economisești în timp.

Pe piață există numeroase modele din care poți alege, însă este important să alegi unul care să se potrivească cu cerințele tale. Fiind o ofertă atât de variată, acest proces al alegerii poate fi copleșitor, însă atunci când cunoști toate aspectele după care trebuie să te orientezi, vei vedea că nu e atât de complicat. În acest sens, ți-am pregătit în continuare câteva informații.

 

Cum alegi cel mai bun instant de apă electric?

 

În primul rând, trebuie să știi că pe piață există două mari modele de instante de apă caldă, electric și modele pe GPL. Totuși, ține cont de faptul că specialiștii recomandă întotdeauna un instant de apă caldă electrică deoarece are un randament mult mai mare și mai bun. Astfel, avantajele sunt mult mai numeroase:

Dacă aveți grijă la întreținerea acestora în timp, un instant electric poate să funcționeze corespunzător chiar și 20 de ani, fără probleme, față de un boiler pe gaz care pe lângă că încălzește apa mai greu, poate suferi defecțiuni datorită acumulărilor de calcar.
Costul de achiziție este mai scăzut față de cele care funcționează pe gaz.
Dacă te gândești și la designul încăperii, instantul electric este mic și nu sare în ochi, în schimb ce boilerul pe gaz este de dimensiuni destul de mari și ocupă mult spațiu.
Fiindcă nu mai trebuie să aștepți atât de mult până se încălzește apa, vei observa că facturile sunt mai mici.

Debit

Pentru a alege un instant de apă caldă electric, trebuie să ții cont unde îl vei monta. Dacă, spre exemplu, acesta se va afla la chiuvetă, atunci nu ai nevoie de un debit foarte mare, ci undeva la 5 l pe minut. Dacă vrei ca acesta să fie instalat la duș, atunci trebuie să iei în considerare un debit mai mare, undeva între 20 și 30 l pe minut.

Putere

Este o caracteristică la care trebuie să fii atent, deoarece aceasta îți va da informații despre modul în care influențează debitul, dar și viteza cu care se încălzește apa. Puterea se regăsește sub formă de WATTS, iar cu cât această valoarea este mai mare, cu atât produsul este mai eficient.

Presiune maximă

Un alt aspect foarte important în alegerea unui instant electric bun este oferit de indicatorii de pe ambalaj exprimați în bari sau megapascali. Aceștia îți vor da indicii dacă instantul de apă va face ca apa să curgă uneori întrerupt sau va furniza apa cu un flux continuu. Pentru a evita situațiile neplăcute, trebuie să achiziționezi un instant de apă caldă electric pentru fiecare loc în care vrei să îl instalezi.
Montaj și dimensiuni: un instant de apă caldă electric, cu cât are dimensiuni mai mari, cu atât te vei bucura de un debit mai puternic. Însă, trebuie să ții cont de locul unde va fi instalat. De exemplu, dacă zona este destul de îngustă și mai greu accesibilă, atunci poți merge pe un model orizontal. Dacă ai suficient spațiu, atunci poți alege un model vertical.

Reglajul temperaturii

Este esențial ca instantul electric să aibă incorporat un sistem care să îți permită să reglezi temperatura apei dorite. Aici, fie optezi pentru un model care are un sistem de setare a temperaturii prin rotirea unor butoane, sau un model mai performant, care se setează electronic.

Servicii de mentenanță

Față de un model pe gaz, aceste sisteme sunt mult mai ușor de întreținut și nu necesită atâtea reparații dacă acestea sunt folosite corespunzător. Un aspect foarte important pentru a asigura o instalare și o funcționarea eficientă, este apelarea la un specialist care să se ocupe de punerea lui în funcțiune.

 

Top instante de apă caldă electrice

 

1. Încălzitor Instant Veito Flow E 10,5kW

instant1Electric, Clasa A, Digital, Compatibil Solar, Termostat, Multi-point, 5l/min: un model performant, care funcționează eficient indiferent de locul în care este amplasat. Te va ajuta să economisești din punct de vedere energetic, este ușor de folosit, iar setările se fac electronic. Are un design ergonomic și nu te va afecta din punct de vedere al spațiului. Are o putere maximă de 10.5 kW și o presiune maximă de 10Mpa.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Robinet Electric Instant

dl instant water heating faucetdacă dispui de un buget redus, acest model este potrivit pentru tine. Se instalează foarte ușor și nu ai nevoie neapărat de ajutorul unui specialist. În doar câteva secunde apa este încălzită, cu o temperatură de până la 60 de grade. Se poate regla foarte ușor și este ideal dacă îți dorești un produs care să te ajute în acest sens.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3.Boiler electric instant Tesy

instant4 1este un încălzitor mini, ceea ce presupune un spațiu mic pentru instalare. Temperatura se reglează din exterior, acesta având și un rezervor din oțel protejat. Are o izolație poliuretanică și o lumină de semnalizare. Dacă îți dorești un raport calitate – preț foarte bun, atunci poți alege acest model.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4.Pachet promo: Robinet electric Well cu încălzire instantanee

instant43000 W + Filtru pentru apă, montabil pe robinet, antibacterian, Urban Trends: acest produs promite încălzirea apei în doar 5 secunde, astfel încât să nu mai pierzi din punct de vedere energetic. Are o presiune a apei de 0.04-0.05 Mpa, o temperatură a apei reglabilă între 30-60 grade și o putere de 3000 W. Se montează pe orizontală, pe perete.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Instant electric pentru apă caldă Atmor-Multi dus digital

instant5cu o temperatură maximă a apei de 60 de grade și o presiune a apei la intrare de minimum 0.2 bari (0.02MPa) – maximum 7 bari (0.07MPa), acest instant electric este potrivit pentru chiuveta baie/dus. Se reglează de la butoane și ocupă puțin spațiu în amplasare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.