Nimic nu se compară cu o gură de aer curat, în special atunci când ne simțim copleșiți de toate lucrurile pe care le avem de făcut într-o zi. Dacă locuiești la oraș, cel mai probabil vei crede că doar natura îți mai poate oferi acest lucru. Da, aceasta este una dintre modalități însă, știai că poți avea parte de astfel de momente chiar la tine acasă? Un generator de ozon este un aparat care nu ar trebui să lipsească din casele oamenilor, în special din cele care se poziționează în mediul urban.

Zi de zi ne supunem corpul și mintea unui mediu care, pe termen lung, poate avea efecte negative asupra sănătății. Stăm blocați în trafic, în spații închise și în tot felul de locuri aglomerate în care aerul este infectat cu bacterii, viruși sau mucegai. Astfel, la oraș, cu greu mai reușești să găsești acel aer curat care ne face atât de bine. În confortul casei tale sau chiar în mașină, poți alege să schimbi acest lucru cu un generator de ozon, cel mai eficient aparat pentru dezinfectarea și purificarea aerului. Fiindcă nu este vorba de un obiect atât de comun, îți vom prezenta în continuare cum alegi aparatul potrivit și cum iei cea mai bună decizie bazată pe nevoile tale.

 

Cum alegi cel mai bun generator de ozon – Ghidul achiziției ideale

 

Înainte de toate, trebuie să știi cum funcționează un astfel de aparat. Ozonul este un gaz care, în momentul în care intră în contact cu factori contaminați, reușește să îi distrugă prin intermediul procesului de oxidare.

Scop

Pentru a-ți da seama de modelul de generator de care ai nevoie, trebuie să te gândești cum îl vei utiliza și unde. În funcție de nevoile pe care le ai, există mai multe tipuri de generatoare, potrivite pentru diferite situații.generator de ozon

Generator de ozon pentru uz industrial – aceste aparate funcționează la o capacitate mai mare și sunt mai performante. Acestea reușesc să funcționeze pe suprafețe mari, care ajung chiar și până la sute de mp. Dacă ai o afacere care își desfășoară activitatea într-un spațiu interior mare, atunci poți alege un aparat care se încadrează în această categorie.

Generator de ozon pentru uz casnic – dacă îți dorești un astfel de aparat pentru locuința ta, atunci trebuie să cauți unul în categoria celor pentru uz casnic. La fel de eficiente, însă pentru spații mai mici, acestea funcționează perfect pentru purificarea și îndepărtarea mirosurilor neplăcute care pot apărea acasă. Pe acestea le găsești la un preț mai redus, accesibile pentru orice tip de buget.

Generare de ozon

Acest indicator îți va oferi informații referitoare la performanța aparatului. Chiar dacă va consuma mai mult curent electric, un generator care produce mai mult ozon, va funcționa mult mai eficient pe orice suprafață. Pentru a-ți da seama, un astfel de aparat poate genera câteva grame de ozon/ h. Aici se află și diferența între un generator pentru uz industrial și unul pentru uz casnic.

Ca punct de reper, poți să te gândești că un generator care produce până la 3 grame de ozon, va fi suficient pentru o suprafață de până la 10 m.
Tipul generatorului de ozon: în funcție de bugetul pe care ești dispus să îl investești, vei putea alege un aparat care funcționează pe o anumită tehnologie. Fiecare tip are avantaje, însă este important să le cunoști pentru a lua cea mai bună decizie.

Cel mai bun generator de ozon este cel care transformă oxigenul în ozon, printr-un proces de descărcare electrică. Aceste aparate sunt și cele mai des întâlnite pe piață și reprezintă o alegere destul de întâlnită, însă prețul lor este ușor mai ridicat față de alte modele.

Pentru un buget mai scăzut, îți recomandăm un generator de ozon care funcționează pe baza tehnologiei fasciculelor UV. Chiar dacă au o eficiență mai scăzut față de modelul anterior, acestea reușesc cu succes să purifice aerul din încăpere. Dezavantajul ar fi că trebuie să funcționeze mai mult pentru a-și duce sarcina la bun sfârșit.

Dacă îți dorești cel mai eficient generator de ozon, îl poți alege pe cel care se folosește de plasma rece pentru a genera ozonul. Un alt model pentru care poți opta este cel cu apă sau electrolitice. Aceste două modele de generatoare sunt achiziționare de obicei pentru uz industrial.

Temperatura și umiditatea spațiului

Pentru a profita din plin de beneficiile un generator de ozon, trebuie să știi că eficiența acestuia depinde mult și de mediul în care vor funcționa, adică de temperatură și de nivelul de umiditate.

Mai exact, chiar dacă pe generatorul achiziționat de tine are indicat nivelul de ozon care se produce, acesta nu va funcționa optim dacă este pus într-o încăpere în care există o temperatură și un grad de umiditate foarte mare.

În cazul în care știi că nivelul de umiditate este mai crescut, la fel și temperatură, atunci poți achiziționa un aparat cu UV deoarece eficiența acestora nu este afectată de mediu. Un alt model la care nu îi este afectată eficiență, indiferent de mediu, este cel care funcționează prin tehnologia electrolitică.

 

Top cele mai bune generatoare de ozon

 

1. Purificator Multifuncțional ImunO3

OZON1înlăturare viruși, bacterii, microbi, purificare și curățare apă, aer alimente, fructe și legume: acest aparat lucrează pentru a purifica cele mai importante elemente dintr-o încăpere, și anume, aerul, apa și alimentele. Funcționează în baza tehnologiei unice de dezinfectare și purificare moleculară, prin impulsuri la o frecvență înaltă. Dacă erai în căutarea unui generator care anihilează toxinele, ucide bacteriile, îndepărtează paraziții din alimente și curăță apa, atunci îți recomandăm acest model.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Generator ozon profesional

ozon2debit ozon 28gr/h, sterilizare aer încăperi până la 280mp: acest aparat produce 28 de grame de ozon/h, fiind astfel ideal pentru spații mari, de până la 280 mp. Are incorporat un timer, ceea ce îți permite să selectezi timpul în care va funcționa. Este eficient pentru eliminarea virușilor, bacteriilor, mucegaiului și mirosului neplăcut.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Generator de ozon, 15W, MT MALATEC

ozon3purificare și dezinfectare apă și aer, 400 mg/h, afișaj LCD, timer: acesta aparat este eficient pentru eliminarea bacteriilor, germenilor, precum și pentru dezinfectare și dezodorizare, deoarece are incorporat un oxidant extrem de puternic, care reușește să descompună compușii organici.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Generator de Ozon Portabil

ozon4Faintec, pentru purificarea aerului, cu temporizator și cablu de alimentare, capacitate de 28g/h, galben: are o performanță foarte ridicată, de până la 28g/h și o putere de 120W. Are o tehnologie care funcționează prin impulsuri de înaltă frecvență. Raportul calitate – preț este foarte avantajos, motiv pentru care îți recomandăm acest aparat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Generator de ozon, Trioxy

ozon5pentru dezinfectarea obiectelor, alimentelor și purificarea aerului, 500 mg/h, timer 5-60 min, 5 programe de sterilizare: este un model de generator foarte eficient, care reușește să dezinfecteze și să purifice spațiul și alimentele. Are o putere de 18W și un randament de 500 mg/ h.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

.