Atunci când vrei să te bucuri de spațiul din casă într-un mod cât mai eficient, trebuie să acorzi o mare atenție asupra modul în care vei aranja lucrurile. În bucătărie au loc toate momentele savuroase, însă acest loc se poate aglomera atunci când nu știi să îl gestionezi foarte bine. Când gătești pentru o familie numeroasă, cu siguranță vei avea nevoie de un frigider care să îți ofere suficient spațiu pentru a depozita toate alimentele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai gustoase rețete. În loc să te orientezi spre un frigider clasic, cu o ușă, noi îți recomandăm să descoperi numeroasele avantaje pe care le are un frigider side by side.

Un astfel de frigider îți oferă mult mai mult spațiu prin intermediul celor două compartimente pe care le are, în două uși. Spațiul de stocare este mult mai mare, la fel și volumul și chiar dacă prețul este mai ridicat, este o investiție excelentă pe termen lung. Chiar dacă nu este o alegere atât de comună, atunci când vei căuta câteva modele, vei observa că există o gamă foarte largă din care poți alege, astfel că, pentru a te orienta mai ușor, ți-am pregătit un ghid de achiziție, alături de câteva exemple ideale.

 

Cum alegi cel mai bun frigider side by side

 

Spațiul de stocare

Inainte de a alege un model, este important să știi cât de mult spațiu ai în bucătărie, astfel încât frigiderul să încapă, iar accesul să îți fie facil. În mod normal, modelele variază între 500 și 700 litri, însă aici trebuie să te gândești care sunt nevoile tale. Ține cont și de faptul că un astfel de frigider trebuie poziționat la câțiva cm față de perete, astfel încât aerul să poată circula.

Fiecare frigider vine cu mai multe grătare unde poți depozita alimentele, iar pentru a te bucura de flexibilitate în spațiu, ar fi bine să alegi un model care are aceste grătare detașabile. În partea inferioară un frigider ca avea sertare în care poți depozita alimente de diferite dimensiuni.

Pentru un plus de confort, poți alege un frigider side by side care să aibă incorporat cu dozator de apă, care păstrează lichidul la temperaturi reci.

Clasa energetică

Acest aspect face referire la consumul de energie pe care îl are frigiderul. Pentru a te bucura de un consum cât mai mic, ideal ar fi să te orientezi după un frigider care se încadrează în clasa energetică A sau mai mare. Aici ai mai multe opțiuni din care poți alege un frigider side by side, adică un model care se încadrează în clasa A, A+, A++ sau A+++, diferența dintre acestea fiind de 20% consum mai mic.

Clasa climaterică

Se referă la modul în care frigiderul funcționează optim, la o valoare maximă a temperaturii mediului. Aceste clase pot fi:

SN: între 10 și 32 de grade
N: între 16 și 32 de grade
ST: între 18 și 32 de grade
T: între 18 și 42 de grade

Funcții

Fiecare frigider side by side vine cu anumite specificații și funcții, iar cu cât acestea sunt mai multe și mai folositoare, cu atât te vei bucura mai mult de noua achiziție.

Funcție no frost – această setare oprește acumularea de gheață care, de obicei, are loc între alimentele din congelator.

Termostat – atunci când ai o diversitate de alimente în frigider, această funcție te poate ajuta mult. Fiecare compartiment are un termostat, astfel încât să setezi temperatura în funcție de preferințe.

Funcție de vacanță – pentru a evita consumul de energie inutil, această funcție îți permite ca atunci când pleci pentru o perioadă mai lungă de acasă, să oprești răcirea în cadrul frigiderului, în timp ce congelatorul va funcționa în mod normal.

Sistem de avertizare – cu toții mai uităm uneori ușa deschisă la frigider, însă această funcție te va atenționa în cazul în care ușa nu este închisă corespunzător.

Dezghețare automată – este o funcție de mare ajutor atunci când vrei să cureți întreg frigiderul.

Filtru anti-miros – mirosurile deranjante sunt îndepărtate din interiorul frigiderului prin intermediul unui ventilator.

Sistem antibacterian – acesta se regăsește în garnitura ușii, care reușește să oprească bacteriile ce pot intra în interiorul frigiderului.

Acumulator – acest sistem este benefic mai ales în cazul întreruperilor de curent, deoarece ajută frigiderul să funcționeze continuu până la 12 ore.

Zgomot

Dacă îți dorești să nu fii deranjat de anumite sunete pe care un frigider le-ar putea scoate, atunci orientează-te după un model care are un nivel de zgomot sub 40 dB.

Mentenanță

Pentru a păstra noul frigider side by side în condiții cât mai bune, este indicat să alegi un model care să îți permită să îl cureți ușor, ori de câte ori este nevoie. O bună igienizare asigură o viață mai lungă frigiderului, iar tu te poți bucura de toate beneficiile pe care ți le oferă.

 

Cele mai recomandate frigidere side by side

 

Nr. 1: Side by side Samsung RS50N3913BC/EO

cel mai bun frigider side by side501 I, Clasa F, Full NoFrost, Compresor Digital Inverter, All Around Cooling, Display, Dispensor apă și gheață, Negru: cu un design minimalist și elegant, acest model de frigider side by side are la exterior un oțel inoxidabil și un model de uși inedit. Pe lângă aspect, acesta punctează foarte bine eficiența energetică, zgomot redus și o funcționare foarte bună în timp. Chiar dacă alimentele se păstrează proaspete, acest model împiedică acumularea de gheață.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Side by side Samsung RS54N3003SA/EO

sideby2No Frost, 535 l, Clasa F (clasificare energetică veche Clasa A+): are incorporată tehnologia Digital Inverter, care îți oferă o eficiență mult mai mare, cu zgomot mult mai redus și o performanță de lungă durată. Această tehnologie te ajută pentru reglarea automată a vitezei, care se realizează în baza opțiunii de răcire de la cele 7 niveluri. Are o garanție de 10 ani și îți asigură o bună funcționare în timp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Side by side Star-Light SSM-532FBG

sideby3532I, Clasa F, Display, Total No frost, H 178cm, Sticlă Neagră: un model de frigider în două uși, care are în componență toate specificațiile care îți ofere un frigider side by side de cea mai bună calitate. Vine în două uși, are un termostat ajutabil, are funcția de blocare acces copii, funcție de răcire și congelare rapidă și mod de vacanță. Dacă îți doreai un frigider side by side eficient, dar care să și completeze armonios designul casei tale, atunci acest model este potrivit pentru tine.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Side by side Heinner HSBS-M510NFDX+

sideby4510 L, Clasa A+, Full No Frost, Display touch LED, H 178.8 cm, Antracit: are un consum optim de energie, care se clasează în clasa energetică A+. Are funcție de congelare și răcire rapidă, funcție de vacantă, iar setările le poți face simplu și rapid prin display-ul electronic.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Side by side Beko GNO4331XPN

sideby5433 I, Clasa E, NeoFrost Dual Cooling, Display touch, H 177, Inox: tehnologia utilizată în cadrul acestui model de frigider side by side asigură cele mai bune condiții de depozitare a alimentelor, într-o clasă superioară de eficiență energetică. Temperatura se menține permanent, iar sistemul No Frost împiedică formarea de gheață între alimente.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.