Frigiderul este probabil unul dintre cele mai indispensabile electrocasnice pe care le avem în locuințele noastre. Mai ales acum, în perioada aceasta în care mersul la cumpărături ar trebui să fie cât mai limitat, un frigider încăpător în care să ne stocăm proviziile pentru o perioadă mai lungă de timp este o adevărată necesitate.

În cazul acestor produse, tehnologiile au evoluat considerabil de-a lungul anilor, așadar, ne bucurăm acum de numeroase funcții care ne ușurează viața, precum și cea de no frost, care presupune dezghețarea automată a frigiderului în anumite intervale de timp.

Dacă te-ai decis și tu să înlocuiești vechiul frigider din gospodăria ta, alegerea unuia nou poate fi o provocare destul de mare, deoarece acum există diverse modele care diferă prin tehnologii, design, preț, dimensiuni și așa mai departe.

În continuare îți vom expune principalele criterii care te vor ajuta să te ghidezi înspre cea mai bună alegere, însă îți vom detalia și ce înseamnă funcția no frost, și de ce un astfel de frigider poate fi opțiunea ideală pentru tine.

Ghid de achiziție pentru cel mai bun frigider No Frost

În primul rând, haide să vedem cu exactitate ce presupune funcția no frost, și de ce îți recomandăm să alegi un astfel de frigider. În mod practic, este vorba despre un sistem de înghețare, unde răcirea se petrece prin recircularea aerului și prin eliminarea vaporilor de apă. Astfel, nu vei mai avea gheață în frigider, nici pe pereții interni, nici pe alimente, și nu mai trebuie să investești timp și efort pentru decongelarea regulată a aparatului. În plus, un astfel de frigider asigură o răcire mai rapidă și optimă pentru alimentele tale.

La fel ca orice alt frigider, pentru a face cea mai bună alegere, trebuie să te raportezi și la dimensiunea lui, la capacitatea de stocare dar și la maniera de compartimentare.

Tipul frigiderului și compartimentare

Dintre cele mai clasice variante, există două alegeri simple: frigider cu o ușă, sau cu două uși. Cel mai frecvent model întâlnit este acesta care conține și frigider, și congelator, fiecare având o ușă separată. Unele modele vin cu spațiu egal de stocare pentru ambele produse, altele au frigider mai mare și congelator mai mic, astfel încât tu vei putea alege opțiunea cea mai potrivită nevoilor tale.

Un alt aspect important este compartimentarea. Pentru a-ți putea aranja alimentele într-un mod cât mai ergonomic, vei avea nevoie de rafturi, dar și de diverse accesorii precum sertare, spațiu dedicat pentru ouă și așa mai departe. De preferat ar fi, ca toate acestea să fie din sticlă pentru o calitate ridicată și o rezistență mai mare în timp, însă nici cele din plastic nu sunt o alternativă rea.

Capacitate de stocare

Capacitatea de stocare se referă la volumul interior, și nu la dimensiunea exterioară, chiar dacă și cea din urmă este importantă pentru a putea potrivi frigiderul spațiului pe care tu îl ai disponibil. Capacitatea de stocare înseamnă spațiul disponibil pentru alimente, atât pentru frigider, cât și pentru congelator. Un frigider poate avea între 100 și 400 l, iar un congelator are de regulă între 40 și 120 l. O variantă optimă pentru o familie medie este de 200 de l, însă capacitatea pe care o alegi ține strict de nevoile tale, dar și de spațiul disponibil din locuință, căci un volum intern mai mare presupune o dimensiune mai mare a frigiderului.

Clasa energetică

Un alt factor important pentru tine este clasa energetică în care frigiderul se încadrează. Acest electrocasnic este unul care funcționează non-stop, astfel că va fi un consumator important din casa ta. Ai grijă, atunci când alegi produsul, ca acesta să fie cât mai eficient energetic, adică, să fie încadrat cel puțin în clasa energetică A. De preferat, sunt frigiderele A+, A++ sau chiar A+++ pentru un consum mic de electricitate.

Controlul temperaturii

Cele mai performante frigidere permit controlul temperaturii interioare, și au chiar și un afișaj electronic care te ajută în acest sens. Este de preferat să poți regla această temperatură, pentru a menține alimentele proaspete, la gradele potrivite, indicate pe ambalajele lor.

Acum că știi care sunt cele mai importante criterii pe care trebuie să le urmărești, dar și de ce funcția No Frost este de un real folos pentru tine, în continuare îți oferim și câteva recomandări de cele mai bune frigidere No Frost pentru gospodăria ta.

 

Top cele mai bune frigidere No Frost

 

1. Frigider cu două uși Samsung RT32K5030S9/EO

cel mai bun frigider no frost emagAcest frigider are un volum total de 320, și oferă suficient spațiu pentru toate alimentele tale. Congelatorul se poate converti în frigider, sau poate fi oprit dacă nu este necesar, pentru a economisi energie electrică. Este încadrat în clasa A+, are o tehnologie de răcire Twin Cooling Plus care nu permite pătrunderea mirosului din frigider în congelator, și invers. Are uși reversibile și picioare reglabile, astfel că se potrivește oricărui spațiu.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Frigider cu 2 uși Samus SX540NFDA+ Full No Frost

samus frigider samus sx540nfda plus 425l clasa a plus full no frost inox 427797Acest produs oferă un raport calitate-preț foarte bun, având o capacitate totală de 440 l, pentru frigider și congelator. Are o compartimentare optimă cu diverse accesorii pentru rafturi și ușă, are termostat pentru reglarea temperaturii și este încadrat în clasa energetică F. Mai mult, se integrează de minune în orice colț al bucătăriei, având uși reversibile și piciorușe reglabile.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Frigider cu două uși Samsung RT58K7105SL/EO, No Frost

127591 1 2Acest frigider revoluționează printr-o funcție antibacteriană care păstrează un mediu excelent pentru stocarea alimentelor. În plus, are funcție de conversie, astfel încât poți transforma oricând congelatorul în frigider, pentru a spori volumul de stocare. Are un volum total de 585 l și este încadrat în clasa energetică A++.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Frigider cu două uși Beko RDNE505E30DZMN

frigider no frost bekoAcest frigider este conceput pentru a-ți face viața mai ușoară din toate punctele de vedere. Are un volum total de 446 l și este încadrat în clasa energetică A++, fiind foarte econom. Are uși reversibile, display touch control, mod de funcționare pentru atunci când ești plecat în vacanță și numeroase opțiuni de compartimentare, inclusiv spațiu dedicat sticlelor foarte mari. Are un design modern, plăcut, și funcție de avertizare pentru ușa deschisă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Frigider cu două uși LG GTF744BLPZD

frigider no frost lgUn frigider fiabil și extrem de silențios, având și sistem de apă incorporat, ideal pentru anotimpurile călduroase. Are un volum interior total spațios, de 509 l și un sistem de răcire al ușii, pentru a asigura o temperatură constantă în tot interiorul. Are un design modern, metalic, extrem de plăcut și ușor de integrat în orice bucătărie.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.