Chiar și în zilele noastre, pe mulți dintre noi, noțiunea de aromaterapie ne trimite cu gândul la niște tratamente exclusiviste efectuate la salon, care implică o sumă considerabilă de bani și pe care nu oricine și le poate permite. Ei bine, dacă și tu credeai asta, ne bucurăm că te afli aici, căci urmează să-ți oferim cea mai bună veste: difuzoarele de aromaterapie sunt disponibile pe piață de câțiva ani buni, fiind la îndemâna și bugetul celor mai mulți dintre voi, destinate pentru a fi utilizate chiar la tine acasă.

Într-un context atât de dinamic și de fugitiv ca cel în care trăim azi, este important să punem accent pe relaxare și pe starea noastră de bine. Astfel că, un difuzor de aromaterapie care să ne transpună într-un deplin confort atunci când ajungem acasă, sună a fi o investiție care nu ar mai trebui amânată. Iar pentru că există sute de modele disponibile pe piață, în continuare te vom îndruma astfel încât să faci cea mai bună alegere.

Cum alegi cel mai bun difuzor aromaterapie

Criteriile sunt numeroase, iar unele, mai importante ca altele. Poți alege difuzorul după culoare și model, după materialul din care este confecționat, capacitate, modalitate de dispersie a aburilor și lista poate continua. În acest ghid de achiziție îți vom spune care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont, și cum faci alegerea perfectă pentru tine.

Tipul de difuzor

un difuzor de aromaterapie are mai multe întrebuințări decât cea a relaxării. El poate să protejeze mediul împotriva acarienilor și a bacteriilor, cel mai bun difuzorpoate elimina mirosurile neplăcute din interior, poate întări imunitatea utilizat împreună cu diverse uleiuri esențiale și nu în ultimul rând, poate ține stresul la distanță.

Când vorbim de tipul de difuzor, aici avem 4 variante:

Difuzor aromaterapie cu căldură: are o lumânare mică ce încălzește apa și ajută la dispersia aromei în încăpere. Este un model clasic, cu un principiu de bază de funcționare, dar care implică o mentenanță constantă și poate să nu fie cel mai sigur în preajma copiilor.

Difuzor aromaterapie cu aerosoli: probabil cea mai bună variantă, însă care implică și un buget mai mare de achiziție. Acesta difuzează o aromă mai concentrată în încăpere, fiind mai util și în ceea ce privește aspectul sănătății familiei.

Difuzor aromaterapie cu ultrasunete: o tehnologie mai nouă, presupune costuri mai mici și este probabil cel mai popular tip de difuzor în acest moment. Oferă o ceață răcoritoare, însă stați fără griji, căci acest lucru nu va afecta temperatura din interiorul casei.

Difuzor aromaterapie cu evaporare: un model folosit mai rar, deoarece are și cea mai scăzută eficiență. Funcționează cu un filtru și ventilator ce dispersează aroma în încăpere. Totodată, este și cel mai ieftin model de difuzor.

Rezervorul difuzorului

Este de la sine înțeles că o capacitate mai mare a rezervorului va acoperi o suprafață mai mare din casa ta, însă nici nu trebuie să faci alegeri exagerate în acest sens. De obicei, un difuzor cu un rezervor mediu va fi suficient pentru tine, deoarece îl poți folosi într-o singură încăpere unde îți vei crea spațiul ideal de relaxare.

Temporizator

Dacă folosim difuzorul mai cu seamă seara, în dormitor, înainte de culcare, atunci este bine ca aparatul folosit să dispună de un temporizator pe care îl putem seta ca la un anumit timp, să oprească funcționarea difuzorului de aromaterapie. Timpul ideal de funcționare este cuprins între 3 și 6 ore pe zi, în funcție și de nevoile familiei tale și de efectele resimțite în urma utilizării acestuia.

Detalii de aspect și funcționalități

Așa cum îți spuneam și la început, există o gamă largă de difuzoare dintre care poți alege cu succes. Diferă prin aspect, mărime, culori și așa mai departe. Cel mai bun este cel care se potrivește locuinței tale, dar și nevoilor tale. Există difuzoare cu lumini led, cu setări de sunet care pot emite și muzică și multe alte funcții care nu sunt necesare, dar pot fi interesante pentru tine, mai ales dacă îți permiți să crești puțin bugetul pentru această investiție.

Acum că ți-am spus și care sunt criteriile cele mai importante de care trebuie să ții cont, îți spunem în continuare și care este topul nostru de produse preferate în ceea ce privesc difuzoarele de aromaterapie.

 

Top 5 produse – cel mai bun difuzor de aromaterapie

 

 

1. Umidificator și difuzor de aromă Duux Tag

umidificator aer duuxacest difuzor poate acoperi cu succes încăperi de până la 30 de mp, și este preferat în camerele celor mici datorită zgomotului redus pe care îl emană. Funcționează pe bază de ultrasunete, are un rezervor generos de 2,3 litri, dimensiuni reduse, însă poate fi folosi doar cu uleiurile create de același producător. Creează o atmosferă plăcută în casă, numai bună pentru relaxare și eliberarea stresului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Umidificator Aromaterapie Transilvan

aroma2dacă ești în căutarea unui dispozitiv care să-ți aducă starea de bine pe care ți-o dorești, atunci acest difuzor pe bază de ultrasunete este alegerea ideală. Are temporizator, poți schimba și seta culorile pe care le emană, nivelul de emitere a aburilor, și toate acestea atât de pe aparat, cât și din telecomandă. Este de dimensiuni mici, cu rezervor de 550 ml, dar funcționează ideal în camere de dimensiuni medii.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

3. Difuzor de aroma Duux Iconic

difuzor aroma iconic duuxFoarte silențios, Oprire automată, 2 Moduri de funcționare – acest difuzor este de dimensiuni mai mici, fiind ușor de mutat dintr-o cameră în alta. Are un rezervor de doar 100 ml, un design modern și este foarte silențios. Are două moduri de funcționare, și se oprește automat după 5 ore de difuzare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Umidificator de aer Ultrasonic Gemevo®

cel mai bun difuzor aromaterapiecu Difuzor aromaterapie, ALB – acest dispozitiv funcționează și el pe bază de ultrasunete. Este de dimensiuni medii, cu un rezervor de capacitate de 300 ml. Are un design modern și se integrează bine în majoritatea locuințelor, fiind și extrem de silențios. Pentru o atmosferă relaxantă care să te elibereze de stresul cotidian, acest difuzor reprezintă alegerea ideală.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Pachet promo: Difuzor Aromaterapie/Umidificator DEKA AD-07

dufuzor5pe lângă un difuzor cu ultrasunete performant, primești și un ulei cadou doTERRA, cunoscut pentru proprietățile lui vindecătoare. Acest aparat are un design extrem de modern, are 7 culori LED dintre care poți alege și care pot fi schimbate din telecomandă. Atmosfera din casa ta va deveni mult mai plăcută cu ajutorul acestui difuzor.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

.