Dacă simți uneori stări de disconfort când ești acasă, că aerul pe care îl respiri nu îți face bine, s-ar putea să te confrunți cu o umiditate prea ridicată. Printre semnele care te vor ajuta să descoperi acest lucru sunt apariția urmelor de mucegai, condens în zona geamurilor sau faptul că ai o temperatură normală în casă însă tu simți frigul. Toate aceste lucruri nu numai că îți produc o stare de tulburare, dar dacă nu iei măsurile necesare, îți pot afecta și sănătatea.

Beneficii Dezumidificator

Partea bună a lucrurilor este faptul că această problemă nu este greu de rezolvat. Soluția la îndemâna oricui este dezumidificatorul, care va absorbi umezeala din aer. Din punct de vedere al nivelului ideal de umiditate al aerului, acesta trebuie să fie între 30% și 50%. Pentru a rezolva această problemă, poți alege unul dintre modelele de pe piață, însă această decizie îți va fi mult mai ușoară de luat atunci când vei cunoaște toate aspectele. Citește în continuare și descoperă câteva recomandări și sfaturi în acest sens.

 

Top 3 dezumidificatoare în funcție de buget

 

Dezumidificator Star-Light DHD-2025W

cel mai bun dezumidificator emagEste un aparat care se comporta excelent în spațiile de până la 60 mp, atât prin excelență, cât și prin faptul că nu ocupă mult spațiu. Are capacitate de 145m3/h, nivel redus de zomot, display LED si control digital. Raportul calitatea/pret este unul imbatabil tinand cont de oferta actuala si a celor 600 de clienti multumiti.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Dezumidificator si purificator AlecoAir D23 CLASSY

Dezumidificator alecoair D23 certificat TUV st 3Recunoscut pentru ca este un dezumidificator cu un consum redus de energie si pentru functia suplimentara de purificare a aerului. Acest model are o capacitate de 23 L în rezervor, conectivitate Wi-Fi, functie de Ionizare, filtru HEPA si Carbon. Are un interval de funcționare între 5-35 grade C și posibilitatea de funcționare continuă. Este recomandat în special pentru încăperi cu un nivel ridicat de umezeală.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Dezumidificator și Purificator Woods AD30G

AD30 bgAcest model este perfect pentru încăperile mai mari, de până la 120 mp. Are o eficiență energetică foarte ridicată și un filtru unic, produs în Suedia, asigurând o nivel calitativ al aerului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum alegi dezumidificatorul potrivit nevoilor tale – Ghidul achiziției ideale

 

Tehnologie: aici ai la dispoziție două opțiuni. Poți să alegi un dezumidificator prin condensare, care care are o tehnologie ce transformă apa absorbită în picături, care la rândul lor sunt depozitate sau eliminate printr-un furtun. A doua varianta este un dezumidificator cu adsorbție, care adună umezeala și o evaporă într-o zonă din aparat unde se face colectarea.

Capacitate: această caracteristică se referă la capacitatea produsului de a absorbi apa din aer, respectiv volumul de depozitare. Dacă spre exemplu îți propui să utilizezi aparatul în încăperi de dimensiuni mici, atunci un dezumidificator mic este suficient pentru nevoile tale. Este esențial să ții cont de aria în care îți propui să îl utilizezi.

Putere: din nou, contează mult modul în care vei folosi aparatul. Acestea au o capacitate cuprinsă între 10 l – 30 l/ zi, cu un consum energie electrică 180 W – 400 W, însă în funcție de ceea ce îți dorești, poți alege un dezumidificator cu o putere mai mică sau mai mare.

Funcționalități: pentru o eficiență cât mai mare și pentru un rezultat cât mai bun, ai nevoie de un dezumidificator care îți permite să faci anumite setări, precum setarea nivelului de umiditate dorit în încăpere, timpul de funționare sau alarma care te va atenționa când trebuie să îl golești.

Zgomot: ține cont că acest aparat are nevoie uneori de un timp mai îndelungat de utilizare pentru a avea în încăpere un aer în parametrii normali. Astfel, îți recomandăm să fii atent la nivelul de decibeli pe care îl are orice model. Dacă știi că ești deranjat de diverse sunete, atunci te poți orienta spre un model care are sub 25 dB.

 

Top recomandări cele mai bune dezumidificatoare

 

Nr. 1: Dezumidificator Turbionaire Smart 10 Eco

cel mai bun dezumidificatorPentru spații de până la 120 mp, acest dezumidificator răspunde cu succes nevoii de a elimina umezeala din aer. Are un panou de control tip Touch screen, foarte ușor de utilizat, care îți permite să faci setările pe care ți le dorești.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Dezumidificator și purificator AlecoAir Trotec TTK60E

TTK60 TrotecIdeal pentru spațiile de până la 45 mp, acest dezumidificator este un purificator excelent de aer datorită filtrului de aer 2 în 1 (HEPA + Carbon). Unul dintre marele avantaje al acestui aparat este faptul ca dispune de un controler digital pentru a regla umiditate intr-un mod simplu si rapid.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Dezumidificator DryFy Connect 40

dezumAcest aparat are o capacitate a rezervorului de 7 L, ceea ce înseamnă că se pretează oricarui tip de spatiu. Ca funcții, are incorporate un timer, setarea nivelului umidității, un senzor de umiditate și cel mai important:  interfață WiFi pentru a putea fi controlat cu ajutorul telefonului.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Dezumidificator Woods MDK11

MDK11front logo 1200x900 0 376137623763Ideal pentru camerele de până la 50 mp, acest dezumidificator funcționează cu un agent frigorific. Timpul de acționare se poate seta pe 1, 4 sau 6 ore, iar afișajul LED îți va indica umiditatea din încăpere.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Dezumidificator Trotec TTK28E

dezumidificator trotec profesional ttk28ePentru un buget mai restrâns și pentru o încăpere mai mică, de până la 15 mp, acest aparat este o alegere sigură și bună. Poți seta nivelul de umiditate pe care îl dorești în cameră, iar atunci când se atinge pragul respectiv, aparatul se va opri automat.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum că ai aceste informații și exemple, suntem siguri că procesul achiziției dezumidificatorului potrivit nevoilor tale va fi mult mai ușor.