Pentru foarte mulți dintre noi, iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Pe de o parte pentru că celebrăm Crăciunul, sărbătoarea cu cele mai colorate și entuziasmante cadouri și momente petrecute alături de familie și cei dragi, iar pe de altă parte, deoarece zăpada care își face mereu apariția în sezonul rece, ne invită la diverse activități recreative, dar și sportive, la munte.

Dacă familia ta este împătimită sporturilor de iarnă precum și ski-ului, atunci cu siguranță știi deja că cea mai importantă investiție în acest sens revine echipamentului de ski. Atât pentru voi, cei mari, dar mai ales pentru cei mici, costumul de ski trebuie să fie unul calitativ, care să-i protejeze din toate punctele de vedere. Cum îl alegi pe cel mai bun? Citește în continuare articolul nostru și descoperă cele mai importante caracteristici ale celui mai bun costum de ski pentru copii.

Ghidul tău de achiziție

Dacă noi, adulții, ne dăm seama relativ ușor care este un costum de ski bun pentru noi, atunci când trebuie să facem această alegere pentru copii, lucrurile parcă nu mai sunt la fel de simple. Nu îți dai seama exact cât de călduros este, cât de comod și așa mai departe, iar asta pentru că nu îl poți proba tu. Totuși, venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi care cu siguranță de vor ajuta să alegi cel mai bun costum de ski pentru copii.

Modelul: există două variante la fel de bune pentru cei mici, așadar, aici ține doar de confortul tău ce îți dorești să alegi. Poți opta pentru un costum dintr-o singură piesă, o salopetă cu fermoar, care va ține foarte bine contră frigului, dar și zăpezii care nu riscă să-i ajungă la piele. Dezavantajul aici este faptul că atunci când dorește să meargă la toaletă, copilul trebuie să dezbrace complet salopeta.copii la ski

Apoi, există varianta de pantalon cu bretele, și geacă îmbrăcată separat. Această variantă este mai comodă în ceea ce privește flexibilitatea, însă unii părinți consideră totuși că zăpada poate intra pe sub geacă.

Materialul: este probabil cel mai important aspect, deoarece îl ferește de frig și umezeală pe cel mic. Bumbacul este un material călduros, confortabil, și mai presus de toate, hipoalergenic. Totuși, acesta absoarbe foarte rapid umezeala și nu e de dorit ca în contextul unui costum de ski să avem acest material nici în exterior, dar nici în contactul direct cu pielea.

Poliesterul este cel mai indicat material pentru costumul de ski al celor mici. Ține umezeala la o parte, este foarte bun izolator are o greutate mică și este și extrem de călduros. Poliamida, un alt material potrivit, însă este mai subțire și foarte sensibil la căldură, de aceea, este un material care se deteriorează destul de ușor.

Calitate și atenție la detalii: este de înțeles că vrei să păstrezi un buget cât mai mic pentru costumul de ski al copilului tău, deoarece într-un an, poate 2, nici nu va mai încăpea în el. Totuși, pentru a nu-i pune în risc sănătatea, dar și pentru a se bucura de o experiență cât mai plăcută, ai grijă la următoarele aspecte: cusăturile să fie de calitate și rezistente, căci cei mici debordează de energie iar costumul se poate rupe ușor, buzunarele să fie prevăzute cu fermoare, astfel încât nimic să nu fie pierdut pe pârtie, și, nu în ultimul rând, asigură-te că la capetele manșetelor de la mâini și picioare există elastic, astfel încât să nu poată pătrundă zăpada sub costum.

Impermeabilitatea și respirabilitatea: În ceea ce privește rezistența la apă, aceasta este exprimată într-un indice de impermeabilitate, măsurat în mm (cât volum de apă suportă țesătura înainte de a se uda). Valoarea minimă trebuie să fie 1000, pentru a te bucura de o experiență plăcută, ideal este să fie de 2000. Totuși, cel mai bun costum de ski pentru copii va avea o rezistență de până la 5000.

Respirabilitatea este un alt factor important, care îl împiedică pe cel mic de a transpira excesiv în timpul efortului. MTRV măsoară rata de transmisie a vaporilor de apă, care este exprimată în grame pe un interval de 24 de ore. Cel mai bun costum de ski pentru copii va avea un astfel de indice cuprins între 2000 și 20.000 g, superior fiind numărul mai mare.

Pe lângă toate acestea, ai grijă la mărime și modelul ales. Mărimea alege-o în funcție de măsurătorile în cm, și nu conform mărimilor S, M, L etc. pentru un plus de acuratețe. Oricum, și dacă alegi să comanzi un costum online iar mărimea este greșită, se poate oricând returna și schimba.

Modelul ține strict de preferințe, așa că fie îl alegi singur pentru cel mic, fie îl incluzi și pe el în acest proces decizional. Acum, hai să vedem și care sunt top 5 cele mai bune costume de ski pentru copii.

 

Top 5 costume de ski pentru copii

 

1. Combinezon schi PNF500 Roz Copii

costum de ski copii rozacest produs promite să mențină căldura în interior și pielea uscată, astfel încât confortul să fie maxim pentru cei mici. Recenziile clienților confirmă că este un produs calitativ la un preț foarte bun. Costumul este umplut cu vatelină, 150 g/ mp, având o căptușeală cu material pieptănat. Este reglabil pe corp astfel încât să fie cât mai bine îmbrăcat, are buzunare cu fermoar și o durabilitate ridicată.

 

Vezi pretul aici

 

 

 

 

2. Overall de iarnă Björnen

Screenshot 2022 01 07 at 14 21 58 Didriksons Overall de iarnă Björnen 503916 Colorat Regular Fitnu doar că are un design extrem de actual, frumos și jucăuș, dar este și o salopetă foarte calitativă de ski pentru cei mici. Este confecționat din poliamidă, ce asigură impermeabilitate și menținerea căldurii, și are umplutură din poliester. Este concput cu tehnologia breathable, pentru o respirabilitate sporită, waterproof, PFC free și Extend size, adică poate fi reglabil.

Vezi pretul aici

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Combinezon schi PNF500 Albastru Copii

Screenshot 2022 01 07 at 14 38 09 Costum Schi KD300 Albastru Galben Copiiacest produs promite să mențină căldura în interior și pielea uscată, astfel încât confortul să fie maxim pentru cei mici. Recenziile clienților confirmă că este un produs calitativ la un preț foarte bun. Costumul este umplut cu vatelină, 150 g/ mp, având o căptușeală cu material pieptănat. Este reglabil pe corp astfel încât să fie cât mai bine îmbrăcat, are buzunare cu fermoar și o durabilitate ridicată.

Vezi pretul aici

 

 

 

 

 

 

 

4. Columbia – Salopetă de ski pentru copii

Screenshot 2022 01 07 at 15 07 00 Columbia Salopeta de schi pentru copii Violet hervis roacest costum este conceput din 2 piese, pantalon cu bretele și geacă separată. Are o impermeabilitate și respirabilitate ridicate, cusături sudate și izolație termică extrem de bună. Vine cu un design jucăuș, ideal pentru cei mici. Ca și compoziție, este creată din Omni Tech Plain Weave 2 L 100% Poliester, un material inovtiv, superior, care oferă tot confortul de care are nevoie cel mic pe pârtie.

Vezi pretul aici

 

 

 

 

 

 

 

5. Costum ski copii Flashy Stars, model Bee

costum de ski copii emagun model jucăuș și amuzant, care ne duce cu gândul la o albinuță, dar care totodată are capacitatea de a-i oferi o experiență de neuitat celui mic pe pârtia de ski. Nu trebuie să îți faci probleme nici de impermeabilitate sau respirabilitate, nici de căzăturile repetate, căci acesta este un costum creat din materiale rezistente, ce se usucă foarte repede.

Vezi pretul aici

 

 

 

 

 

 

.