Îndată ce sosește primăvara, pofta de a petrece și mai mult timp în aer liber se accentuează. Respirând aerul proaspăt, bucurându-ne de razele soarelui care încep să fie din ce în ce mai calde, astfel de momente ne oferă un boost de energie și multă fericire în suflet. În această perioadă însă, trebuie să alegem cu grijă locurile în care ne expunem, pentru a rămâne protejați din punct de vedere al sănătății. Astfel, grădina proprie rămâne cea mai sigură opțiune, iar cu puțină amenajare și integrarea unui balansoar de grădină, există toate premisele ca acest loc să devină spațiul tău balansoar gradina 6preferat.

Balansoarele de grădină se găsesc acum într-o diversitate mare de forme, materiale, modele, culori și așa mai departe. Le poți achiziționa fizic, din magazin, sau poți face o alegere online, mult mai la îndemână. Indiferent de alegerea ta suntem siguri că alături de un astfel de balansoar, zilele călduroase vor căpăta un nou sens în viața ta, însă pentru a te bucura o lungă perioadă de balansoar, trebuie să faci alegerea potrivită. În acest articol îți vom spune care sunt cele mai importante aspecte și criterii în ceea ce privește cel mai bun balansoar de grădină.

 

 

Cum alegi cel mai bun balansoar de grădină?

 

Așa cum îți spuneam, există o diversitate mare de balansoare pe piață, ce diferă prin model, culoare, material, structură, accesorii etc. Cel mai bun balansoar de grădină pentru tine reprezintă un mix între preferințele personale, stilul actual al grădinii tale și calitatea în care ești dispus să investești.

Calitatea balansoarului este probabil cel mai important aspect, deoarece este de la sine înțeles că acesta va fi expus în mediul exterior, acolo unde poate fi afectat de ploaie, grindină, raze puternice ale soarelui, ninsoare iarna și așa mai departe. Astfel, sigur că vei alege un model care să complimenteze atât dorințele tale, cât și designul actual al grădinii, însă trebuie să fii atent ca acesta să reziste tuturor precipitațiilor. Iar dacă nu, să fii dispus ca atunci când plouă, sau iarna, să îi găsești un spațiu ferit.

Materialul balansoarului

Materialul vorbește atât despre calitate, cât și despre potrivirea într-un anumit stil, dar cel mai mult ne indică nivelul de întreținere necesar.

Balansoarul din lemn: este o alegere foarte populară, și se încadrează de minune mai ales într-o grădină amenajată în stil rustic sau clasic. În funcție de tipul de lemn ales, balansoarul poate căpăta o culoare mai deschisă, sau din contră, una mai intensă de portocaliu, maro roșcat.

Cele mai populare tipuri de lemn pentru balansoare sunt stejarul, pinul și salcâmul. Nu este o regulă, așadar poți alege ce tip de lemn dorești, mai ales că deseori, acestea se fac și pe comandă. Atenția aici se îndreaptă spre întreținere, căci orice tip de lemn alegi, acesta trebuie tratat astfel încât să facă față ploilor, dar și insectelor și ciupercilor. Mai mult, sistemul de balansare este deseori realizat din fier sau oțel, care și acesta necesită o tratare pentru a preveni scârțâitul.

Este o alegere populară, însă care în timp, se poate deteriora ușor dacă balansoarul nu este îngrijit corespunzător. În plus, aceste tipuri de balansoare rareori includ perne sau huse care asigură confortul, așa că va fi necesar să le achiziționezi extra.

Balansoarul din oțel: acest tip de balansoar reprezintă o alternativă mult mai rezistentă, însă ca dezavantaj poate interveni greutatea acestuia. Oțelul se menține mult mai bine în fața factorilor exteriori, însă și acest material necesită o tratare care să-l țină departe de rugină și de înfierbântare de la razele solare.

Balansoarul din oțel este mult mai modern și se integrează de minune într-o grădină contemporană. În cazul acestui tip de material, cu cât este mai costisitor balansoarul, cu atât este mai probabil ca rezistența lui în timp să fie mai sporită. Oțelul este mai bine tratat și mai bine prevăzut pentru factorii exteriori.

Aceste balansoare vin direct cu huse și perne care asigură un confort sporit, în care să petreci cele mai relaxante zile de vară alături de cei dragi.

Balansoarul din aluminiu: este, probabil, cea mai bună alegere în ceea ce privește un balansoar de grădină. Aluminiul face față cu brio tuturor factorilor de mediu și se menține perfect chiar și după ploaie sau îngheț.

Materialul este foarte ușor, ceea ce înseamnă că îl vei putea muta oricând dorești în grădină, dintr-un colț în altul. Nu necesită nici un fel de tratare sau îngrijire suplimentară, însă aceste modele, datorită tuturor avantajelor pe care le oferă, pot necesita un buget mai mare de achiziție.

Acestea sunt cele mai populare materiale pentru un balansoar de grădină, însă în ofertele din piață mai poți găsi și altele precum rășina, sau ratanul sintetic, materiale foarte ușoare, cu o rezistență medie, la un preț extrem de bun. Aceste balansoare însă, nu pot fi lăsate în exterior pe timpul iernii.

Tipuri de balansoare de grădină

Tipul balansoarului se alege în funcție de preferințele proprii, de gradul de confort pe care îl dorești, dar și de spațiul disponibil din grădină:

Balansoar tip canapea: este cel mai popular balansoar regăsit în majoritatea grădinilor. În funcție de model, oferă un confort sporit, iar principalul avantaj este acela că este mult mai încăpător față de alte balansoare. Există modele pentru 2, până la 4 persoane.

Balansoar tip fotoliu/scoică: este un balansoar modern, cu estetică nordică, actual pe piața din România. Este destinat unei singure persoane, însă îți poate oferi un cadru mult mai confortabil decât un balansoar tip canapea. De regulă, acest tip de balansoar este ușor mai costisitor.

Balansoar hamac: acest balansoar este puțin preferat, însă este o alternativă excelentă a unui hamac clasic. Vine cu un suport de prindere, astfel nu sunt necesari copacii, însă este de regulă un spațiu mai intim, potrivit unei singure persoane.

Cele mai bune balansoare de grădină vin deseori la pachet cu diferite accesorii precum copertină reglabilă, plasă pentru țânțari și husă de protecție pentru anotimpurile reci. Cel mai important însă, este confortul pe care îl asigură pernele incluse.

Pentru a veni și mai mult în ajutorul tău, mai jos îți vom arăta care sunt câteva dintre variantele optime pentru cel mai bun balansoar de grădină.

 

Top 5 cele mai bune balansoare de grădină

 

1. Leagăn/balansoar Kring Oxford

balansoar emag170 cm, poliester si oțel, gri – O alegere ideală pentru familiile numeroase, căci acest balansoar poate susține până la 3 persoane. Are o trapă împotriva razelor solare, este confecționat din oțel, tratat cu vopsea pudră, pentru o rezistență sporită împotriva ruginii și a murdăriei. În plus, acest balansoar este prevăzut cu funcție de pliere a spătarului, dar și cu suporturi laterale pentru pahare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Outsunny, balansoar de grădină

leagan 2leagăn de grădină, inclusiv perne – un balansoar care asigură tot confortul, căci are și spațiu destinat întinderii picioarelor. Este optim pentru două persoane și este confecționat din oțel, ceea ce presupune o întreținere facilă. Vine la pachet cu o pernă mare, confortabilă, din poliester, extrem de rezistent la factorii exteriori.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Leagăn/Balansoar pentru grădină/terasă Kring Bora Bora

kring2dimensiune 190x100x220 cm, negru/bej – un balansoar extrem de confortabil, însă destinat unei singure persoane. Are un design modern, exotic, este construit din metal rezistent, vine cu o umbrelă împotriva razelor de soare și face față cu succes tuturor factorilor exteriori. Este accesorizat cu perne și un burete gros, pentru un confort sporit și momente de vis.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. vidaXL Balansoar de grădină cu 3 locuri cu copertină

vidaxlnegru, poliratan – este un balansoar cu o greutate extrem de redusă, fiind confecționat din ratan. Este extrem de rezistent și ușor de curățat. Este o variantă mai accesibilă ca preț, iar confortul pe care îl promite este unul ridicat. Zilele călduroase de vară se complimentează perfect cu acest balansoar.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Balansoar leagăn pentru grădină/terasă Daisy Maro

balansoar leagan pentru gradina terasa 2 locuri daisy maro alb flowers l200xa110xh165 cmun balansoar clasic, din toate punctele de vedere. Este confecționat din metal cu finisaj antracit, oferă până la 3 locuri, spătarul poate fi rabatat la 40 de grade și suportă o greutate maximă de 300 de kg. Se integrează perfect atât într-o grădină cu design modern, cât și într-un spațiu amenajat în stil clasic.

Vezi detalii si pret

 

 

.