Indiferent de zona în care locuiești, fie în mediul rural, fie în cel urban, este foarte probabil ca la un moment dat, să te trezești cu niște invitați nepoftiți în jurul casei, cu șoareci și/sau șobolani. Chiar dacă sunt micuți și pentru mulți dintre noi drăguți, trebuie să știm că aceste animale sunt purtătoare de felurite boli care ne pot pune viața în pericol.

Există numeroase metode prin care poți elimina aceste animale din jurul casei, diferite capcane și otrăvuri, însă dacă alungarea lor nu vrei să fie o experiență traumatizantă pentru acestea, îți recomandăm să apelezi la un aparat cu ultrasunete antirozătoare. Acest aparat le afectează doar pe acestea, astfel încât celelalte animale de companie din gospodărie pot trăi în siguranță deplină.

Top 3 cele mai utilizate aparate cu ultrasunete antirozătoare

 

1. Set 2 buc Top Shop Pest Repeller

pest repeller set of 2 2Acesta este cel mai bine vândut aparat de la Top Shop împotriva rozătoarelor. Funcționează cu unde electromagnetice percepute doar de rozătoare, se alimentează constant la priză și nu este periculos pentru celelalte vietăți din gospodărie, dar nici pentru oameni. Nu conține insecticide și alte substanțe dăunătoare, iar pachetul include două astfel de dispozitive la un preț foarte bun. Un dispozitiv acoperă o arie de aproximativ 230 mp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

2. Aparat Isotronic Germania Solar Diamond Plus

top daun1Acest dispozitiv este mai complex și acoperă o varietate mai mare de animale nedorite în jurul casei. Totuși, acestea nu afectează câinii, pisicile și animalele domestice de dimensiuni mari. Acest aparat funcționează pe baza energiei solare, are un design plăcut, sub aspectul unei lămpi de grădină. Protejează o arie de aproximativ 1000 mp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

3. Aparat antidăunători PestCombat

imgPe lângă rozătoare, acest aparat este ideal și pentru îndepărtarea insectelor și a gândacilor nedoriți în casă. Funcționează pe bază de ultrasunete și impulsuri electromagnetice, neutilizând substanțe toxice. Acoperă o suprafață de aproximativ 80 mp și se conectează ușor, la priză.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Care sunt criteriile ce definesc cel mai bun aparat cu ultrasunet antirozătoare

 

Termenul de rozătoare este general, pentru că aici sunt incluse și numeroase animale de companie precum hamsteri, porcușori de guineea etc. În acest articol, ne referim la rozătoarele sălbatice, cele care înainte de toate sunt dăunători: poartă diferite boli, invadează depozitele de cereale și aduc diferite pagube în spațiile în care intră. Dacă nu vrei să apelezi la substanțe toxice care nici nu sunt indicate, cel mai simplu mod de a scăpa de rozătoare este cu ajutorul aparatelor cu ultrasunete.

 

Ce criterii sunt importante atunci când cauți să achiziționezi un astfel de dispozitiv?

 

Mecanism de funcționare

majoritatea aparatelor de acest gen funcționează atât cu ultrasunete, cât și cu emiterea unor unde electromagnetice. Acestea au scopul de a perturba rozătoarele și de a le alunga din jurul casei, fără a le produce vreo vătămare fizică. Este important să știi că aceste unde nu afectează câinii și pisicile, decât dacă alegi un dispozitiv specific și pentru aceste vietăți.

Număr de difuzoare și modul de emitere a sunetelor

Există aparate cu un singur difuzor, care va transmite sunetul într-o singură direcție, și dispozitive cu mai multe difuzoare, care dispersează sunetul în mai multe direcții și este astfel mai eficient. În cazul aparatului cu un singur difuzor, trebuie să ai în vedere că sunetul acestuia poate fi blocat de diferitele obiecte de mobilier aflate în fața lui.

Pe lângă asta, un alt criteriu important este modul de emitere al sunetelor. Există aparate care emit sunete intermitent, și altele care emit sunete în mod continuu. Ambele sunt bune, însă cel mai bun aparat cu ultrasunete antirozătoare va cuprinde un mix din cele două.

Distanța de acoperire

în funcție de modul de alimentare, variază și distanța de acoperire. Aparatele alimentate la priză, vor avea deseori o distanță de acțiune mai mică, de până la 200-300 mp (în cazul dispozitivelor mai performante. Pentru o acoperire mai mare, sunt mai favorizate aparatele cu fir, sau diferite dispozitive cu încărcare prin energie solară care se montează direct afară.

Puterea sunetului

un criteriu extrem de important, deoarece sunetul joacă rolul principal în alungarea rozătoarelor. Aceste aparate pornesc de la aproximativ 65 de decibeli, și pot ajunge până la 135 decibeli. În mod firesc, cu cât sunetul este mai puternic, cu atât rozătoarele vor fi mai deranjate și vor pleca mai repede din jurul gospodăriei.

Semnale luminoase și lumină UV

pentru o eficiență și mai ridicată, există dispozitive care pe lângă sunet, emit și lumină în mod intermitent. Aceasta are rolul de a orbi și de a speria rozătoarele. Mai mult, dacă dorești să elimini și insectele, gândacii și păianjenii, atunci caută și funcția de lumină UV care te va proteja împotriva acestora.

 

Top 5 cele mai bune aparate cu ultrasunete antirozătoare

 

 

1. Set 2 buc Top Shop Pest Repeller

pest repeller set of 2 2Cel mai bine vândut dispozitiv antirozătoare de la Top Shop. Este sigur atât în prezența copiilor, cât și pentru alte animale de companie, câini, pisici. Trebuie doar conectat la priză, este prietenos cu mediul și extrem de eficient. Acest aparat acoperă o suprafață de până la 230 mp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Dispozitivanti gandaci si rozatoare cu ultrasunete Pest X Repel PR-500.3

pr500 3 3354Acest apartament emite o combinație de ultrasunete, unde electromagnetice și lumini intermitente pentru o eficiență maximă în alungarea rozătoarelor din jurul casei. În plus, acest aparat funcționează și împotriva gândacilor. Are o acoperire de 220 mp, însă nu trebuie plasate alte obiecte disturbatoare în raza lui de acțiune.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Aparat antidăunători PestCombat

imgUn aparat clasic de îndepărtare a rozătoarelor, acesta se alimentează la priză și folosește atât ultrasunete, cât și unde electromagnetice. Mai mult decât de șoareci și șobolani, acest dispozitiv înlătură și insectele, gândacii, păianjenii și muștele deranjante. Are o rază de acoperire de aprox. 80 mp și are încorporată o lampă de veghe pentru timpul nopții.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Aparat Isotronic Germania Solar Diamond Plus

top daun1Designul acestui aparat se integrează de minune în grădina sau în curtea ta, căci vine sub forma unei lămpi de pământ. Acesta se încarcă cu energie solară, și are o acoperire mare de aproximativ 1000 mp. Pe lângă energia solară mai are nevoie de două baterii AA.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Aparat cu ultrasunete Animal Away Plus

animal away plus 3356Acest aparat este printre cele mai complexe dispozitive cu ultrasunete, deoarece ține la depărtare nu doar rozătoarele, ci și păsările, câinii și pisicile. Acest aparat poate fi utilizat doar în lipsa animalelor de companie, căci în caz contrar, acestea vor părăsi casa. Are LED-uri ce acționează tip flash, și are o arie de acoperire de maxim 100 mp.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.