În ultima perioadă am petrecut mai mult timp acasă ca de obicei, iar acest lucru ne-a făcut să înțelegem cât de important este să conturăm un spațiu în care să ne simțim bine. Acum, locuința, pentru majoritatea dintre noi, a devenit mai mult decât un loc de relaxare, un loc în care ne bucurăm de momente pline de confort și a trebuit să integrăm și viața noastră profesională aici.

Gradele cu plus încep să își facă simțită prezenta, iar acest factor, pe termen lung, poate fi o problemă care ne va afecta confortul. Cu atât de mult timp pe care îl petrecem acasă, este esențial pentru noi să ne asigurăm că facem tot posibilul să ne simțim în largul nostru. Aparatul de aer condiționat a devenit mai mult o necesitate deoarece îți oferă numeroase avantaje care țin de confort. Dacă vrei să fii tu în control când vine vorba de gradele din locuința ta, atunci ai și tu nevoie de așa ceva. Este o investiție foarte bună pe termen lung, iar dacă vrei să descoperi mai multe despre modul în care poți alege cel mai bun aparat de aer condiționat multi-split, ți-am pregătit un ghid plin de informații utile.

Un aparat de aer condiționat multi-split îți permite să răcorești mai multe încăperi din locuința ta, prin integrarea a mai multor unități AC, pe care le poți seta după preferințele tale.

 

Cum alegi cel mai bun aparat de aer condiționat multi-split – Ghidul achiziției ideale

 

Capacitatea de răcire

Unul dintre primele aspecte care te vor interesa în alegerea unui aparat de aer condiționat bun, este capacitatea cu care poate să răcească încăperea. Pentru a-ți putea da seama de acest lucru, trebuie să urmărești indicele care este notat cu BTU. Aici trebuie să știi că pentru fiecare 2mp din locuință, ai nevoie de 500 BTU. Această variabilă este doar un punct de reper deoarece, aceasta ar trebui să se modifice în funcție de locuința ta, de modul în care sunt izolați pereții exteriori, dacă ai geamuri foarte mari și așa mai departe.

Atunci când îți dorești un aparat de aer condiționat multi-split, trebuie să fii atent la valorile BTU a tuturor unităților deoarece, într-un astfel de pachet, se regăsesc unități cu diferite valori. Nu uita să te interesezi și de indicele BTU de la unitatea de afară, care ar trebui să aibă o valoare totală undeva între 20.000 – 25.000 BTU.

Eficiența energetică

Pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când vine vorba de factura de la curent, trebuie să alegi un aparat de aer condiționat eficient. Pentru asta, îți recomandăm să faci o investiție într-un aparat care face parte din clasa energetică superioară, adică acel aparat care are cât mai multe steluțe după A.

Un alt aspect foarte important la acest capitol este termostatul, deoarece acesta îți permite să reglezi temperatura fiecărei unități. În momentul în care o încăpere a ajuns la temperatura pe care tu ți-o dorești, aparatul se va opri din funcționare automat.

Funcții

Cu cât un aparat de aer condiționat are mai multe funcții, cu atât te vei bucura și tu de o experiență mai bună. Funcții precum cea de încălzire, perfectă pentru zilele răcoroase, de dezumidificare sau programare, îți vor aduce un plus de confort. Te mai poți orienta după un aparat care are modul de ventilator, care permite aerului să circule în încăpere sau mod de somn, prin care aparatul funcționează la capacitate redusă, fără să producă prea mult zgomot.

Zgomotul

Nu există un aparat de aer condiționat care să funcționeze perfect silențios, însă este important pe termen lung să alegi unul care nu produce mult zgomot. Chiar dacă presupune un cost mai ridicat, nu vei fi deranjat de zgomotul pe care îl face. Într-un caz ideal, acesta nu ar trebui să depășească 35 de decibeli.

Întreținere

După cum am mai punctat, acest produs reprezintă o achiziție care o să îți fie alături pentru mult timp. Pentru a te bucura de o experiență la fel ca în prima zi, este important să îi oferi o îngrijire corespunzătoare. Asta înseamnă că trebuie să cureți filtrele, deci să alegi un aparat care să îți permită să faci acest lucru fără prea mult efort.

 

Top aparate de aer condiționat multi-split

 

Nr. 1: Aer condiționat Multisplit Vivax R-Design

multi split nr1Inverter, clasa A++, I Feel, auto restart, autodiagnoză, autocurățare, sleep mode, 24 timer: acest aparat dispune de o tehnologie performantă și face parte din ultima generație de aparate de aer condiționat. Îți permite să setezi toate funcțiile prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi, care se poate instala în unitatea interioară. Prin intermediul funcției ”I Feel”, senzorul din telecomandă ia temperatura din jur și o transmite mai departe spre unitatea interioară. În acest fel, aerul condiționat va seta debitul și temperatura într-un mod optim.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Daikin multi split R32

daikin multi split r32 unitate exterioara 14 000btu 2mxm40m pentru 2 interioare 625Unitate exterioară 14.000 BT, 2MXM40M (pentru 2 interioare). Acest model se încadrează în clasa energetică de răcire A+++ / A++, ceea ce îl face foarte eficient din punct de vedere energetic. Are un raport calitate – preț foarte bun, ceea ce îl face o alegere ideală pentru locuința ta.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Vivax R-Design ACP-14COFM40AERI

vivax multisplitGaranția calității acestui aparat de aer condiționat este din start oferită de brandul care l-a produs. Are o eficiență foarte ridicată și reprezintă o alegere ideală pentru răcorirea oricăror încăperi.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Aer condiționat dublu split, Argo Ecolight 1 X 12.000 + 1 X 9.000 BTU

cel mai bun aer conditgionat multi splitInverter, funcția I Feel, auto diagnoză, intelligent Defrost, funcția Turbo, refrigerant super-ecologic R32: cu o eficiență energetică mare, acest aparat de aer condiționat funcționează fără să realizeze prea mult zgomot. Funcția de auto-diagnoză va detecta erorile, care vor fi afișate pe display. Este foarte ușor de curățat și întreținut, ceea ce îți va ușura și ție munca.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Gree multi split model GWHD (18) NK3FO

gree multi split exterior pt 1 2 interioare 18 000btu model gwhd 18 nk3fo 85aDacă erai în căutarea unui aparat de aer condiționat pentru un buget mai mic, atunci acest model va răspunde nevoilor tale. Funcționează foarte bine în orice încăpere și oferă rezultatele la care tu te aștepți.

Vezi detalii si pret \

 

 

 

 

 

 

 

.