Așteptăm mereu vara cu nerăbdare, visăm la momentele în care ne vom bucura de razele soarelui și de căldura lui, însă, atunci când vine cu temperaturi înalte, greu de suportat, căutăm modalități de a aduce puțină răcoare înapoi în casele noastre. În funcție de bugetul disponibil, există mai multe variante dintre care poți alege, unele mai eficiente, altele mai puțin.
Una dintre cele mai bune variante este aerul condiționat, un aparat care, în funcție de modelul și specificațiile alese, vă poate oferi veri răcoroase, extrem de confortabile. Pe piață sunt disponibile numeroase oferte în acest sens, de la diferite branduri, așa că, în acest articol îți vom spune la ce să fii atent atunci când vrei să achiziționezi cel mai bun aer condiționat.
Ghid de achiziție pentru cel mai bun aer condiționat 9000 BTU
Citind articolul până aici, probabil ai deja câteva semne de întrebare, cum ar fi, ce înseamnă BTU și care sunt cele mai importante criterii ce definesc un aparat de aer condiționat. Suntem aici să răspundem tuturor curiozităților tale, ca la final să poți alege cu ușurință cea mai bună opțiune pentru tine.
Capacitatea și locul amplasării
Aici răspundem la prima ta întrebare, căci BTU reprezintă indicele de măsurare a capacității aerului condiționat. Acesta este de altfel, și cel mai important factor pe care trebuie să îl ai în vedere. În medie, capacitatea aerului condiționat trebuie să fie de minim 100, 150 BTU/ mp, astfel încât acesta să facă față încăperii și să asigure confortul răcoritor dorit.
De regulă, capacitatea aparatelor de aer condiționat este cuprinsă între 5000 și 24.000 de BTU, așadar vei găsi cu ușurință opțiunea potrivită casei tale. În funcție de locul amplasării, atunci când alegi capacitatea, este bine să ai în vedere și alte electrocasnice care pot încălzi camera respectivă. Cel mai bun aparat de aer condiționat 9000 BTU te va ajuta să răcești cu brio o încăpere de aproximativ 10-15 mp.
Tot în ceea ce privește amplasarea, asigură-te să îl instalezi într-un loc în care nu este de blocat de diferite obiecte precum mobilă, ușă sau alte elemente. El trebuie să poată îngloba aerul cald și să elimine briza răcoritoare în cel mai eficient mod.
Compresorul
Un alt element extrem de important în ceea ce privește aerul condiționat este compresorul, care poate fi de 3 feluri: cu piston, rotativ și cu spirală.
Primul tip de compresor, cel cu piston, este folosit la sistemele mici de aer condiționat, precum cele din mașină. Acestea generează o gălăgie mai mare și sunt destul de grele. Ultimele două tipuri sunt mult mai compacte și mai silențioase. Compresorul este și elementul care determină calitatea și durata de viață a aerului condiționat, așa că îți recomandăm să nu faci compromisuri în acest sens și să alegi un aparat de calitate, de la branduri recunoscute.
Filtrele
Ca orice alt aparat de răcire, și aerul condiționat are nevoie de un filtru care să ajute calitatea aerului pe care îl emană. Astfel, există mai multe tipuri de filtre dintre care poți alege, în funcție de nevoile tale. Cele mai populare și recomandate sunt filtrele electrostatice, extrem de benefice pentru persoanele care suferă de alergii, filtrele de ionizare, care ajută la reținerea prafului și a germenilor din aer și filtrele anti-fungus, care sunt recomandate în neutralizarea bacteriilor dăunătoare ce pot apărea pe circuitele de scurgere ale aerului condiționat.
Clasa energetică
Cam toate electrocasnicele și aparaturile moderne sunt încadrate în diferite clase energetice, care indică nivelul de consum electronic pe care îl vor avea. Aceste clase se întind de la A până la E, cele A sau A+ fiind cele mai bune opțiuni, cu cel mai redus consum de energie. Desigur, le vei găsi și la un preț ușor mai ridicat, însă investiția o vei recupera în timp prin facturile reduse la electricitate.
Dezumidificare
Nu este un criteriu esențial, însă este extrem de util atunci când vrei să obții cel mai înalt nivel de confort la tine acasă. Cele mai multe aparate de aer condiționat conțin și o funcție de dezumidificare, ce are rolul de a reduce umiditatea din aer cât aceasta este prea mare.
Nivelul de zgomot
Este posibil să instalezi aerul condiționat în dormitor, și atunci vrei să ai grijă la aspectul zgomotului, însă nici în living nu trebuie ignorat acest aspect. Nivelul de zgomot variază între 30 și 60 de decibeli, așa că nu uita să verifici și acest aspect atunci când faci achiziția.
Alte funcții și criterii importante
Termostatul este unul dintre ele, cel mai bun aparat de aer condiționat va avea un termostat cu cel puțin 2 trepte pentru răcire, și 2 trepte pentru nivelul de ventilație. O setare de economisire este și ea benefică, deoarece asta înseamnă că aerul condiționat se va opri singur atunci când ajunge la temperatura optimă dorită. O altă funcție utilă ar fi programarea astfel încât să pornească automat la anumite ore, pentru a regla confortul temperaturii.
Așadar, acum că ți-am răspuns la curiozități și ți-am relatat cele mai importante aspecte ale celui mai bun aparat de aer condiționat, hai să îți oferim și câteva dintre cele mai bune recomandări de produse.
Top 5 cele mai bune aparate de aer condiționat 9000 BTU
Nr. 1: Aparat de aer condiționat Heinner HAC
Wi-Fi, Clasa A++ – te va impresiona încă de la prima vedere printr-un design modern, futurist, dar și cu dotări de top. Are 5 trepte de ventilație exterioară, și 12 trepte de ventilație interioară, poate fi controlat la distanță prin wi-fi, are funcție silențioasă și eco, are funcție de ionizare pentru curățarea aerului din casă, forest wind, turbo, dar și timer pentru setare. Este probabil cea mai bună opțiune, la cel mai bun preț din acest moment.
Nr. 2: Aparat de aer condiționat Star-Light ACT-09WIFI
Control WiFi, 3D Inverter, 9000 BTU, Funcție încălzire, Clasa A++, Display, Alb – una dintre cele mai bune opțiuni de aer condiționat, optimă pentru încăperi mici de aproximativ 16 mp. Este un aparat ce poate fi controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații de smartphone, este încadrat în clasa de energie A++ și are și funcție de dezumidificare. Are 4 trepte de răcire, filtrul este lavabil și deține funcția Jet, care răcește încăperea într-un timp foarte scurt. În plus, îl găsești la un preț foarte bun.
Nr. 3: Aparat de aer condiționat Daikin Sensira Bluevolution FTXC25B
Clasa A++ – este o opțiune foarte bună pentru suprafețele mai mici, cuprinse între 10 și 15 mp. Acest aparat vine cu un filtru fotocatalitic din apatit de titan de dezodorizare, care are funcția de a capta și de a neutraliza polenul, acarienii și alergenii în proporție de 99%. În rest, are toate funcțiile necesare unui aparat de aer condiționat de top, precum control de la distanță, trepte de viteză, program uscat, mod eco, programare, funcția inverter și așa mai departe.
Nr. 4: Aparat de aer condiționat LG Standard Wi-Fi
Clasa A++ – pe lângă toate beneficiile pe care le aduce, acest aparat îți oferă o garanție de 10 ani la compresor, o componentă de bază a aerului condiționat. Maxi mult, are funcții de economie, răcire rapidă, zgomot redus de doar 19 decibeli, filtru cu protecție dublă ce captează particulele de praf, dar și funcție de încălzire pentru sezonul rece.
Nr. 5: Aparat de aer condiționat Midea Blanc R32
Clasa A++, Wi-Fi Control, iECO Mode – caracteristicile diferențiatoare ale acestui aparat sunt reprezentate de cele două filtre incorporate, high density și cold catalyst, ce rețin particulele de praf și alergenii, și care elimină formaldehida și alți compuși volatili din aer. În plus, elimină și mirosurile neplăcute. Poate fi acționat de la distanță prin wi-fi, are funcție de economisire și de răcire rapidă.
.