In fiecare an tehnologia evolueaza si mai toate companiile de electronice si electrocasnice incearca sa implementeze in produsele lor cele mai utile noi tehnologii menite sa ne faca viata mai usoara si de ce nu, mai economica daca ne gandim si la tehnologiile revolutionare care fac din aparatele de aer conditionat consumatori mai mici de energie crescand eficienta energetica. Astfel, daca esti in cautarea celui mai bun aparat de aer conditionat din 2024 pentru tine si locuinta ta noi iti punem la incpeut la dispozitie un top 10 ale celor mai bine cotate aere conditionate ca apoi sa continuam articolul si cu un ghid informative despre cum sa faci alegerea corecta.

 

Top 10 cele mai vândute aparate de aer conditionat

 

1. Samsung Cebu AR12TXFYAWKNEU

aer conditionat emag 2024 1Acest aparat de aer conditionat oferă o capacitate de răcire de 12000 BTU și se remarcă prin eficiența energetică ridicată și funcția de filtrare a aerului. Dispune de AI Auto Comfort. De asemenea, are un nivel redus de zgomot și clasa de eficienta energetica A++

Oferta speciala Rabla: EXTRA -150 RON

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

2. Midea Xtreme Save AG1PRO-12NXD0

aer conditionat emag 2024 2Acest aparat de aer conditionat cu capacitate de răcire de 12000 BTU dispune de funcția de control prin Wi-Fi, ceea ce îți permite să îl controlezi de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile. De asemenea, are un nivel de eficiență energetică ridicat A++ pentru racire si A+ pentru incalzire. Multiple moduri de funcționare. Kit de Instalare Inclus!

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Gree Bora A4 Silver R32 GWH12AAB-K6DNA4A

aer conditionat gree 2023Cu o capacitate de răcire de 12000 BTU și tehnologie inverter, acest aparat de aer conditionat oferă performanțe ridicate și un consum redus de energie A++. Dispune de funcții precum filtrare a aerului și control avansat al temperaturii si Wi-Fi cat si tehnologia G10 inverter.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

4. Aer conditionat Daewoo DAC-12CHSDW

aer conditionat emag 4Acest aparat de aer conditionat de 12000 BTU oferă un sistem inovator de distribuție a aerului, eliminând senzația de curent rece. Are funcție de control prin Wi-Fi, filtrare a aerului și un design modern. Kit de Instalare inclus!

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

5. Aer conditionat Whirlpool SPIW 312L Inverter Plus

aer conditionat whirlpoolAparatul de aer conditionat Whirlpool oferă performanțe fiabile și un consum de energie eficient. Dispune de multiple funcții, cum ar fi modul de somn, tehnologia de purificare a aerului și opțiunea de a seta programul de funcționare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

6. Aer conditionat portabil 12.000 BTU AlecoAir AM12 SMART COOL

aer conditionat portabil alecoairAparatul de aer conditionat portabil AM12 Smart Cool, cu o capacitate de racire de 12.000 BTU, este solutia ideala pentru un climat optim in incapere atat pe perioada verii, cat si in sezonul rece. Dispune de 4 functii: Racire, Incalzire, Dezumidificare, Ventilare.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

7. Aer conditionat Daewoo 12000 BTU WI-FI

aer conditionat Daewoo 2023Aparatul de aer conditionat Daewoo cu o capacitate de racire de 12.000 BTU, este solutia ideala pentru cei care vor un AC cu kit de instalare inclus, filtre cu ioni de Argint si functie Eco.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

8. Aer conditionat Star-Light ACT-12WIFI

aer conditionat star light 12000 btuUn aparat de aer conditionat extrem de fiabil si de apreciat avand peste 300 de recenzii si 4,5 stele din 5. Dispune de control Wi-Fi, clasa A++, functie incalzire, un design modern si un pret imbatabil!

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

9. Aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IAPC

aer conditionat tesla 12000 btuProbabil aerul conditionat cu cel mai bun raport calitate/pret/recenzii. Ofera 12.000 BTU cu clasa A++, kit de instalare inclus, functie Antifungica, autocuratare si peste 320 de recenzii cu nota 4.74 din 5 stele.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

10. Aer conditionat Star-Light ACM-18FOWF

star light 18000 btuProbabil aerul conditionat cu cel mai bun raport calitate/pret/recenzii la categoria 18.000 BTU cu clasa A++, functie de incalzire, control Wi-Fi si Pret Special in 2023.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghid informativ de achizitie a celui mai bun aer conditionat in 2024

Alegerea unui aparat de aer conditionat potrivit pentru nevoile tale poate fi o sarcină dificilă, având în vedere varietatea de modele și caracteristici disponibile pe piață. În acest ghid detaliat, vom explora factorii-cheie pe care ar trebui să îi iei în considerare înainte de a achiziționa un aparat de aer conditionat în 2024. Vom discuta despre capacitatea de răcire, eficiența energetică, funcții suplimentare, nivelul de zgomot, tipurile de compresoare, întreținerea și alte aspecte importante pentru a te ajuta să iei decizia corectă.

Capacitatea de răcire

Un aspect crucial în alegerea unui aparat de aer conditionat este capacitatea sa de răcire. Capacitatea este exprimată în unități termice britanice (BTU) și indică cât de multă căldură poate elimina aparatul într-un interval de timp. Este important să alegi un aparat cu capacitatea de răcire adecvată pentru dimensiunea camerei tale. În general, se recomandă o capacitate de 20 BTU pe metru pătrat pentru camerele comune. Totuși, acesta poate varia în funcție de nivelul de izolare, expunerea la soare și alte factori.

Eficiența energetică

Eficiența energetică este un alt factor esențial de luat în considerare. Aparatele de aer conditionat eficiente energetic consumă mai puțină energie electrică, ceea ce duce la facturi mai mici și la un impact mai redus asupra mediului. Eticheta energetică îți oferă informații despre consumul de energie al aparatului. În general, caută aparate cu clasificare energetică înaltă, cum ar fi cele cu eticheta A+++, A++ sau A+. Acestea utilizează tehnologii avansate, cum ar fi compresoarele inverter, pentru a optimiza consumul de energie.

Funcții și caracteristici suplimentare

Aparatele de aer conditionat moderne vin cu o varietate de funcții și caracteristici suplimentare pentru a îmbunătăți confortul și eficiența lor. Iată câteva opțiuni comune pe care ar trebui să le iei în considerare:

Control prin Wi-Fi: Această funcție îți permite să controlezi aparatul de aer conditionat de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile. Poți ajusta temperatura și programul de funcționare chiar și atunci când nu te afli acasă.

Filtrare a aerului: Anumite aparate de aer conditionat sunt dotate cu filtre avansate care elimină particulele de praf, polenul și alergenii din aer, contribuind la un mediu mai sănătos în interior.

Tehnologie inverter: Aparatele cu compresor inverter ajustează automat viteza compresorului în funcție de necesități, reducând fluctuațiile de temperatură și consumul de energie.

Moduri de funcționare speciale: Unele aparate de aer conditionat oferă moduri speciale, cum ar fi modul de somn, modul de dezumidificare sau modul de economisire a energiei. Acestea adaugă versatilitate și eficiență în utilizare.

Nivelul de zgomot

Dacă te deranjează zgomotul produs de un aparat de aer conditionat, ar trebui să acorzi atenție nivelului de zgomot exprimat în decibeli (dB). Aparatele cu niveluri de zgomot reduse sunt ideale pentru dormitoare sau spații în care se dorește liniște. Asigură-te că verifici nivelul de zgomot atât în timpul funcționării normale, cât și în modul de funcționare la capacitate maximă.

Tipul de compresor

Compresorul este componenta cheie a unui aparat de aer conditionat și afectează performanța și eficiența acestuia. Există două tipuri principale de compresoare:

– Compresor cu viteză fixă: Acest tip de compresor funcționează la o viteză constantă, pornind și oprindu-se atunci când temperatura atinge anumite limite. Aparatele cu compresor cu viteză fixă sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, dar pot avea un consum de energie mai mare și pot crea fluctuații de temperatură.

– Compresor inverter: Aparatele cu compresor inverter ajustează viteza compresorului în funcție de necesități, menținând temperatura constantă și reducând consumul de energie. Acestea sunt mai silențioase, mai eficiente energetic și oferă un confort sporit.

Întreținere și service

Asigură-te că verifici informațiile despre întreținerea și service-ul aparatului de aer conditionat înainte de a face achiziția. Verifică disponibilitatea pieselor de schimb și asigură-te că există centre de service autorizate în apropierea ta. Un aparat de aer conditionat bine întreținut va funcționa optim și va avea o durată de viață mai lungă.

Evaluări și recenzii

Înainte de a achiziționa un aparat de aer conditionat, este întotdeauna util să citești evaluări și recenzii de la alți utilizatori. Acestea îți pot oferi o perspectivă obiectivă asupra performanței și calității aparatului pe care îl iei în considerare. Verifică site-urile de încredere, forumurile sau platformele de vânzare online pentru a obține feedback de la alți clienți.

Concluzie

Alegerea unui aparat de aer conditionat potrivit poate face o diferență semnificativă în confortul și eficiența în timpul verii. Prin urmarea acestui ghid detaliat și luarea în considerare a factorilor precum capacitatea de răcire, eficiența energetică, funcțiile suplimentare, nivelul de zgomot, tipurile de compresoare și întreținerea, poți face o achiziție informată. Asigură-te că faci cercetări, compari mai multe modele și citești recenzii pentru a alege cel mai bun aparat de aer conditionat în 2024 care să se potrivească perfect nevoilor tale și să ofere confortul dorit în casa ta.