[OFERTA UNICA]

Castiga o consultatie oftalmologica complet GRATUITA cu Lensa.ro

lensa

*Consultatiile oferite de Lensa.ro sunt complet gratuite pentru cei care completeaza formularul si se califica. Nu exista costuri ascunse. Tot ce trebuie s afaceti este sa va programati in cabinetele din showroom-urile Lensa care sunt cele mai apropiate de dvs. Va prezentati la data si la ora aleasa, iar consultatia va fi complet gratuita.

 

Când gradele urcă, soarele e sus pe cer, ai toate motivele să îți petreci cât mai mult timp afară. Atunci când ieși din casă, unul dintre lucrurile care nu ar trebui să lipsească este o pereche de ochelari de soare. Aceasta nu reprezintă un simplu accesoriu, ci te ajută să îți protejezi ochii de razele UV și să te poți bucura liniștit de activitățile pe care le faci în aer liber.

Chiar dacă în mod normal ai fi tentat să alegi o pereche de ochelari de soare doar în baza criteriului care ține de estetică, este important să incluzi și alte aspecte, astfel încât să te asiguri că vei alege cea mai potrivită pereche pentru tine. Aici ai o gamă foarte diversificată, iar pentru a te ajuta să îi alegi pe cei adecvați, ți-am pregătit câteva caracteristici după care să te ghidezi, alături de cele mai bune recomandări.

 

Cum alegi cei mai buni ochelari de soare?

 

După cum spuneam, ochelarii de soare nu ar trebui văzuți ca un simplu obiect pe care îl integrăm în ținutele noastre, ci mai degrabă un obiect care ne protejează de razele ultraviolete. Însă, chiar dacă acesta ar trebui să fie primul criteriu, există numeroase modele care să îți ofere acel look pe care îl dorești.

Filtrarea spectrului UV: fiindcă acest aspect nu se poate verifica cu ochiul liber, ar trebui să te uiți după specificațiile pe care îi au ochelarii de soare deoarece, fără acest filtru, pe termen lung ochii îți pot fi afectați. Specialiștii ne îndrumă să alegem o pereche de ochelari de soare care să filtreze 95% din radiațiile UVA (cu o lungime de undă cuprinsă între 400 și 315 nm) și 99% din radiațiile de tip UVB (cu o lungime de undă între 315 și 280 nm). Pentru a-ți face o idee mai clară, aceste aspecte le vei găsi marcate pe ochelari sub forma unei inscripții UV400.

Ochelarii pe care îi găsim pe piață și care au această caracteristică a filtrării, se clasifică în 5 categorii:

Categoria 0 – are o putere de filtrare care variază între 0% – 20% și este o alegere potrivită pentru zilele în care soarele nu e pe cer

Categoria 1 – are o putere de filtrare între 20% și 37% și sunt potriviți doar atunci când razele soarelui sunt slabe

Categoria 2 – are o putere de filtrare între 37% și 82% și este o alegere potrivită pentru zile care nu implică condiții meteo cu soare din abundență

Categoria 3 – are o putere de filtrare între 82% și 92% și sunt o alegere ideală pentru atunci când soarele este puternic

Categoria 4 – are o putere de filtrare care variază între 92% și 97% și sunt o alegere potrivită pentru momentele în care ești la altitudini mai mare, cum ar fi într-o drumeție

Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea unei perechi de ochelari este, fără dar și poate, puterea de filtrare UV. Dacă vrei ca ochii tăi să fie în siguranță și să fie feriți de posibile afecțiuni precum cataracta sau conjunctivita, atunci este important să ții cont de criteriile de mai sus.

Culoarea lentilelor: acest aspect ține mai mult cont de estetică și de modul în care tu ești confortabil cu schimbarea luminii atunci când îi folosești.

Lentile gri sau verzi – reprezintă cea mai întâlnită opțiune deoarece redau cea mai apropiată imagine de realitate

Lentile albastre – îți oferă o perspectivă mai vibrantă a culorilor din jur, însă nu reușesc să filtreze foarte bine lumina albastră

Lentile maro – acestea sunt potrivite pentru ochelarii de soare care sunt folosiți în sporturile de iarnă pentru că stopează lumina albastră

Lentile galbene – asemănătoare din punct de vedere al caracteristicilor cu lentilele galbene, însă filtrează mai eficient lumina albastră

Lentile roșii – o alegere ideală pentru zilele în care soarele nu strălucește pe cer, însă lumina este reflectată de zăpadă sau gheață

Lentile violet – o alegere potrivită pentru sporturile practicare în natură deoarece măresc contrastul

Chiar dacă există atât de multe opțiuni, dacă nu vrei să iei o decizie greșită, atunci cel mai bine ar fi să alegi o pereche de ochelari de soare cu lentile gri sau verzi. Aceștia sunt mai versatili și sunt potriviți în mai multe contexte.

Polarizarea: este un aspect care filtrează printr-un anumit unghi doar radiațiile electromagnetice polarizate, ceea ce înseamnă că vor reduce cu mult efectul deranjat provocat de factori precum zăpada, gheața, apa sau altele.

Materialul din care sunt confecționați: cel mai bun material pentru care poți opta este sticla, deoarece îți oferă calitate și rezistență în timp. Chiar dacă au un cost de achiziție mai mare, reprezintă o investiție bună pe termen lung. O altă opțiune ar fi poliamida, care reprezintă cel mai bun material sintetic, care se comportă foarte bine în fața zgârieturilor, însă nu este o alegere atât de întâlnită deoarece este un produs mai scump. Mai poți opta pentru poliureatan, policarbonat sau acril.

 

Top cei mai recomandați ochelari de soare

 

Nr. 1: Ray-Ban Ochelari de soare aurii Aviator 58-14-135

cei mai buni ochelari de soare ray banUn model unisex, care are rame aurii, iar culoarea lentilelor este maro cu roz. Sunt confecționați din metal și acetat și au o categorie de filtru UV de 2N. Reprezintă o alegere ideală deoarece îți protejează și ochii, dar îți vor oferi și un accesoriu inedit pentru fiecare zi.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Ochelari de soare unisex Clubmaster Ray-Ban RB3016 W0365

ochelari ray ban buniCu o culoare a ramei aurie și negru și o culoare verde a lentilei, această pereche este o alegere sigură pentru sănătatea ochilor tăi. Este unul dintre clasicele modele de la Ray-Ban, astfel că, această alegere îți va asigura o pereche de ochelari de soare care nu își va pierde niciodată din farmec.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Ochelari de soare RAY BAN RB4165 622/6G 55

ochelari raybanUn model de ochelari stilul wayfarer, negri, cu lentile de culoare argintii, care au rama confecționată din policarbonat. Este unul dintre modele clasice, iar dacă bugetul tău nu este foarte mare pentru această achiziție, atunci îți recomandăm să descoperi mai multe despre acest model.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Ochelari de soare unisex POLAROID17 PLD 1015/S D28 Y2

ochelari polaroidUn model unisex, cu ramă rectangulară, lentile gri, polarizate, care îți oferă o protecție bună împotriva razelor de soare, dar care îți asigură și un accesoriu ideal pentru atunci când îți petreci timpul afară.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Ochelari de soare damă Polaroid P8339B C6T JR

polaroid2Acest model are protecție UVA, UVB și UBC, ceea ce îți asigură în permanență o protecție asupra ochilor. Este un model mai elegant, care oferă mult confort vederii și care nu întunecă.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.