Acasă este locul care ne oferă acea stare de bine, un loc în care trebuie să ne facă plăcere să ne petrecem timpul. Elementele de design joacă un rol important în bunăstarea noastră, căci acestea reușesc să ne echilibreze și să ne ofere confort în viața de zi cu zi. Fie că urmează să te muți într-o nouă locuință sau pur și simplu simți nevoia de o schimbare în casa ta, unul dintre primele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare este culoarea pereților. Atunci când te decizi asupra unei culori, ține cont de faptul că această decizie o vei face pe termen lung.

cea mai buna vopsea lavabila

Pe lângă culoarea stabilită, la fel de importantă este și lavabila pe care o vei alege. Dacă vrei să te asiguri că aceasta va trece testul timpului, trebuie să investești într-un produs de calitate, care își va păstra culoare și care nu se compromite odată cu trecerea timpului. Pe piață există o mulțime de tipuri de vopsea lavabilă, iar pe lângă culoare, trebuie să cunoști diferite caracteristici, care o să te ajute să iei cea mai bună decizie. În continuare, ți-am pregătit câteva informații care să te ajute în acest sens, alături de câteva recomandări.

 

Cum alegi cea mai bună vopsea lavabilă?

 

Tipul vopselei: înainte de toate, trebuie să ții cont de locul în care vei folosi vopseaua, adică dacă vrei să o aplici la interior sau în exterior.

Vopsea lavabilă pentru interior: în interiorul locuinței există un anumit grad de umiditate. Pentru a te asigura că vei alege cea mai bună vopsea lavabilă, trebuie să o alegi în funcție de condițiile pe care le ai în interiorul casei, deoarece nu orice produs se comportă bine în cazul unei umidități crescute. De exemplu, dacă vrei să introduci elementul de culoare în baie sau bucătărie, este esențial să te orientezi după o vopsea lavabilă antibacteriană și care stopează apariția igrasiei. Pentru restul camerelor, unde nivelul de umiditate nu este atât de ridicat, poți alege o vopsea lavabilă fără aceste caracteristici.

Vopsea lavabilă pentru exterior: în cazul acestei lavabile, trebuie să fii atent la gradul de rezistență deoarece este important ca aceasta să se păstreze corespunzător indiferent de condițiile meteorologice. Aici este important să verifici dacă lavabila pe care urmează să o cumperi este potrivită pentru exterior.

Grad de lavabilitate: uneori pot să apară mici accidentări, în care peretele să se murdărească. Pentru a te asigura că lavabila va putea fi curățată de pete, este important să te uiți la gradul de lavabilitate, adică de câte ori o vei putea spăla. Astfel, în comerț există trei nivele de lavabilitate: semilavabilă (40 de spălări), normală (100 de spălări) și super lavabilă (până la 150 de spălări).

Gradul de acoperire: aici este un aspect ce ține mai mult de confortul tău. Dacă alegi o vopsea lavabilă cu un grad de acoperire mai mare, nu va trebui să aplici atât de multe straturi. Informațiile referitoare la acest aspect le vei putea găsi în specificațiile produsului, care sunt exprimate în litrii/ metru pătrat. Ca să înțelegi mai bine, o lavabilă cu un grad ridicat de acoperire îți va permite să acoperi mai mult de 10 mp cu aproximativ un litru și doar un singur strat.

Aderența: acest indice îți va spune dacă trebuie să pregătești suprafața de vopsire sau nu, deoarece există anumite suprafețe care au nevoie de rașchetare. În specificațiile produsului vei putea vedea dacă lavabila respectivă va putea fi utilizată pe o anumită suprafață. Dacă ești în proces de renovare în locuința ta, cel mai probabil vei avea nevoie de un strat de amorsă înainte de a aplica vopseaua lavabilă.

Timpul de uscare: o vopsea lavabilă de calitate se va usca foarte repede, astfel încât să nu te blochezi foarte mult în acest aspect. Cel mai bun timp de uscare este de maxim 24 de ore de la aplicare, iar pauza de la un strat la altul ar trebui să fie între 3 și 6 ore. Dacă nu pui preț pe acest aspect, la timpului de uscare, atunci poți alege o vopsea lavabilă care se usucă mai greu, deoarece cele rapide au un cost ridicat mai mare.

 

Top cele mai bune vopsele lavabile

 

Nr. 1: Vopsea decorativă perlată Davinci, Ferrara Design

vopsea lavabila de calitateEste o vopsea pe bază de apă, pentru interior, cantitate 4 L: un produs din gama celor premium, care îți permite să creezi și diferite efecte atunci când o folosești. Datorită compușilor acestui produs, îți oferă strălucire și luminozitate. Este ușor de folosit și este potrivită pentru pereții din interior.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 2: Vopsea ultralavabilă interior/ exterior, Oskar Ceramic

vopsea lavabila oskarEste antibacteriană, albă si cantitate de 15 L; un produs care îți asigură calitate în timp deoarece are o rezistență foarte bună în fața uzurii. Este o lavabilă antibacteriană, care funcționează la fel de bine în interior, cât și în exterior. Poate fi utilizată pe diverse suprafețe, precum tencuieli uzuale, gleturi, zidării, beton și așa mai departe.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 3: Vopsea Super-lavabilă anti-mucegai Oskar Superweiss

vopsea oskar superweissCuloare Albă, 8.5 L: această vopsea este pe bază de dispersie, cu o consistență tip cremă și este extrem de rezistență în cazul în care trebuie să speli anumite suprafețe. Are o acoperire foarte bună și îți oferă garanția uscării fără pete sau adaosuri.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Nr. 4: Vopsea superlavabilă interior, Savana cu Teflon 3D

vopsea lavabila savana cu teflonDe culoare albă, 15 L + amorsa 4 L Cadou; este un produs care se încadrează în categoria de superlavabilă și este o alegere potrivită pentru finisarea decorativă și protecția pereților. Are o tehnologie 3D Activ, care îți asigură un grad ridicat de acoperire.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. 5: Vopsea Super-lavabilă Oskar baie și bucătărie

vopsea oskar baie si bucatarieEste o vopsea anti-bacteriana și anti-mucegai de culoare alba, 2.5 L: este un produs ideal pentru interior, care îți oferă extra rezistență la spălare și la un nivel ridicat de umiditate. Are o aderență și o acoperire foarte bună și umple într-un mod uniform suprafața.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

.