Anul acesta l-am petrecut mai mult în casă și am reușit să realizăm cât de important este să avem un spațiu de care să ne putem bucura din plin. Spațiul în care ne aflăm pentru un timp atât de îndelungat, trebuie să îți creeze o stare de confort, iar atunci când te uiți în jurul tău, să apreciezi modul în care sunt așezate lucrurile. Unul dintre obiectele din casă care te ajută nu numai pentru izolarea termică și fonică, dar și pentru a crea un design armonios, este ușa de interior.

Indiferent dacă ești în proces de renovare sau urmează să te muți la casă nouă, o ușă de interior potrivită va schimba cu mult lucrurile. Atunci când pornești în căutarea ușii perfecte de interior pentru locuința ta, vei observa că există o gamă foarte variată din care poți alege, astfel că, ți-am pregătit câteva aspecte după care să te ghidezi și câteva recomandări.

Cum alegi cea mai buna ușa de interior?

Stilul ușii

nu trebuie să te gândești doar la ușile clasice de interior, căci în prezent există o mulțime de alte modele care ar putea fi mai potrivite cu ceea ce cauți.

Ușă tip panou: este una dintre cele mai preferate alegeri atunci când vine vorba de ușile de interior, confecționate din panouri sau bucăți din lemn masiv. În general, aceste uși au un design sub formă de relier datorită materialului și, uneori, acestea vin cu panouri de sticlă incorporate.

Este un stil de ușă apreciat deoarece, datorită modul în care sunt construite, devin rezistente în timp prin simplu fapt că lemnul nu își mai modifică forma, devenind astfel rezistent la umiditate.

Ușă pliantă: nu trebuie să ai peste tot același model de ușă, altfel că, poți îmbina întreg designul ușilor cu una pliantă. Aceasta se folosește, de obicei, la dressing sau la debara, iar prețul este unul foarte avantajos.

Ușă franceză: în cazul în care tocul are dimensiuni mai mari, adică loc pentru două uși, atunci ușa franceză este alegerea ideală. Aceasta este formată practic din două uși care se deschid împreună atunci când vrei să pășești în cealaltă încăpere. Acestea sunt recunoscute pentru designul aparte, care cu siguranță iese în evidență față de restul modelelor de uși de interior.

Ușă glisantă: în cazul în care vrei să separi într-un mod cât mai subtil două încăperi, cum ar fi bucătăria de living, poți apela la o ușă glisantă. Ține cont că trebuie să ai deschizătură tocului suficient de mare pentru a avea un astfel de model de ușă.

Ușă glisantă cu buzunar: această ușă, după cum îi sugerează și numele, trebuie să aibă un spațiu în perete, unde se glisează. Este asemănătoare cu modelul anterior și se încadrează foarte bine pentru spații care nu au nevoie să fie mereu deschise.

Materialul

In cadrul acestei caracteristici, există mai multe opțiuni din care poți alege. Fie optezi pentru o ușă de interior realizată din lemn masiv, un model din MDF și HDF sau termopan.

În cazul primului exemplu, lemnul masiv este cea mai bună variantă atunci când vorbim de calitatea unei uși de interior. Chiar dacă prețul este mai ridicat, este important să știi că acestea îți vor oferi o rezistență mai mare în timp și o izolare fonică și termică mult mai bună. De obicei, acestea sunt prelucrate pe bază de brad sau stejar.

Dacă îți dorești o ușă de interior realizată din MDF sau HDF, atunci trebuie să știi că materialul din interior este compus din hârtie celulară, fapt care o face foarte ușoară din punct de vedere al greutății, față de primul model. Acestea nu au o rezistență atât de mare în timp, însă sunt mai accesibile ca preț.

Ușile de interior termopan sunt cea mai puțin costisitoare variantă si reprezintă o alegere destul de frecventă, contrar recomandărilor specialiștilor. Aceste uși nu se bucură de rezistență și îți oferă o gamă foarte restrânsă din punct de vedere al designului.

Dimensiuni: aici trebuie să te asiguri că ai luat măsurătorile corecte pentru tocul ușii tale. Pe piață există trei dimensiuni din care poți alege, în funcție de ceea ce ți se potrivește.

L:68 cm x H:203 cm x G:7 cm
L:78 cm x H:203 cm x G:7 cm
L:88 cm x H: 203 cm x G:7 cm

Design

O ușă face parte din întreg designul camerei, astfel că, este important să alegi o opțiune care se va încadra armonios cu restul elementelor. Ține cont de aspecte precum culoarea parchetului, a pereților și de faptul că o ușă de interior este o investiție pe termen lung și nu va fi necesar să o schimbi des. În funcție de stilul designului de interior predominant în casa ta, vei găsi numeroase variante care să se încadreze în tiparul dorit.

 

Top 5 uși de interior recomandate

 

Ușă interior Royal 205 cm x 86 cm x 4.2 cm

Usa de interior emagun model realizat din MDF vopsit, cu interior celular, care este versatil și se pliază pe mai multe stiluri. Se bucură de o rezistență mare în timp și este perfectă dacă îți dorești să faci o investiție care să îți asigure calitate.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

Ușă interior plina, Fantezie alb cu toc inclus

usa interior mathausmarele avantaj al acestei uși este faptul că vine într-un kit complet, ceea ce înseamnă că vei primi foaie de ușă, toc cu o lățime de 10 cm, 3 balamale și o broască cu cheie. Materialul din care sunt compuse, MDF, are plăci din fibre de densitate medie, ceea ce înseamnă o rezistență mai mare în timp. Tot în această idee, cadrul acestei uși este realizat din lemn masiv pentru o susținere mai bună.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Ușă interior MERO NUC, deschidere pe dreapta

usa interior deschidere pe dreaptacu un design modern, aceste uși sunt realizate astfel încât să reziste o viață. Foaia ușii este confecționată printr-un proces de laminare prin compresie la cald, iar la exterior este laminată cu un strat de CPL.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

 

Ușă interior din MDF cu toc inclus Novo Doors Y508G

usa interior griacest model de ușă de interior este realizat din MDF, ceea ce înseamnă că produsul se va păstra foarte bine în timp. Sunt realizate pe o ramă de esență rășinoasă, cu miez de fagure și armaturi din MDF, iar acest lucru îți oferă o izolare fonică și termică foarte bună.

Vezi detalii si pret

 

 

 

 

 

 

 

Ușă interior, Pamate U76, Reversibilă Stânga Dreapta

Usa interior reversibiladacă ești în căutarea unei uși care să se încadreze într-un buget cât mai accesibil, atunci acest model este perfect pentru tine. Este realizată din HDF, are o structură interioară celulară și vine la pachet cu o plintă nevopsită, un toc și o broască.

Vezi detalii si pret